איך נדע אם נדבקנו בשפעת החזירים?
על פי התסמינים המתוארים להלן. לא ניתן לדעת בוודאות אלא על פי בדיקת דם, אך אם התסמינים קלים ואינכם בקבוצת סיכון אין צורך בבדיקת דם כלל.
התסמינים הקלים הם: חום נמוך, כאבי ראש, תחושת תשישות, בחילות וכאבים בבטן, חוסר תאבון, אם יש לכם שיעול יבש, כאבי גרון, כאבי שרירים, תחושת צמרמורות, שילשולים והקאות, צריבות בעיניים.
תסמינים קשים לשפעת הם: חום גבוה במיוחד (מעל 38 מעלות) או נמוך מאוד, קוצר נשימה או נשימה מהירה מאוד, סימני דלקת ריאות או כל שינוי במצב ההכרה שלכם.
אז איך מטפלים בשפעת החזירים הזו?
עבור תסמינים קלים תצטרכו לנוח הרבה ולשתות הרבה (לא להגזים יותר מידי כמובן). רצוי להשאר בבית עד 24 שעות לאחר שוך התסמינים. ניתן להשתמש בכדורים להורדת חום וכאבים.
עבור תסמינים קשים או לחולים בקבוצת סיכון עם מחלות רקע כמו: מחלות ריאה, מחלות כליות או מחלות מטאבוליות כלשהן וכמו כן נשים בהריון אחרי השליש השני להריונן: נדרש לגשת מייד לקבל טיפול רפואי אצל רופא או בבית חולים. המלצת משרד הבריאות היא טיפול אנטי ויראלי בצורת כדורים בשם "טמיפלו" או רלנזה הניתנים במרשם רופא למשך חמישה ימים. למעשה הכדור הוא נגד שפעת רגילה, ואין לקחת את הכדור בכדי למנוע אתה שפעת המדוברת. אין זה יעיל כלל.
יש תרופה לשפעת החזירים?
תרופות טמיפלו ורלנזה מכילות תרופה ששמה אוסלטמיויר. התרופה קיימת בצורת כדורים או בצורת תרחיף נוזלי. תופעות הלוואי שלה כוללות: נדודי שינה, איבוד שיווי משקל, כאבי ראש, חולשה כללית, בחילות, הקאות, שלשולים ושיעולים.
בקרוב יגיעו לארץ מיליון וחצי חיסונים נגד שפעת החזירים אך עד אז יש לשמור על היגינה גבוהה, במקרה והשתעלתם תעשו זאת על גבי גב היד, לא להכניס חפצים לפה וכו'.
ישנם מסכות נגד הדבקות בשפעת אך בפועל הן יכולות להזיק כיוון שנוצרת שכבה לחה באזור הפה (בגלל אדים ולחות בפה) וחיידקים יכולים להגיע ולסכן את אלו החובשים מסכות.
לסיכום, אין מה להיות בפאניקה, שמרו על היגיינה ועל גופכם.