כן, בראיון עבודה אתם כמרואיינים נשאלים שאלות וצריכים לענות עליהן. אבל, ראיון עבודה הוא בחינה הדדית: המעסיק יבדוק אם אתם מתאימים למשרה, אך גם אתם צריכים לבדוק אם המשרה מתאימה לכם.
בראיונות עבודה רבים, המראיינים עצמם ישאלו: "האם יש לך שאלות?" אחד מהדברים שהכי לא כדאי לעשות הוא לענות: "לא...הכל מובן".
וזה הטיפ: לפני ראיון העבודה הכינו רשימת שאלות שתוכלו לשאול את המראיינ/ת שלכם. ואם זה מקל עליכם הכינו רשימה מסודרת על דף נייר.
אבל, וזה אבל גדול מאוד- שימו לב לתנאי היחיד הבא:
אנחנו נוטים כבני אדם פחות להקשיב ויותר לתכנן מה אנחנו עומדים להגיד בשלב הבא. בראיון חובה להקשיב למראיינ/ת בדיוק כמו שחשוב לדעת לענות נכון לשאלות. וזה כמובן לא קל- גם להקשיב וגם לתכנן איך לענות הכי טוב... אבל, זו מיומנות שחייבים לרכוש בכדי להצליח בראיונות עבודה וגם בכדי לדעת מה לשאול את המראיינ/ת.
אחד מהדברים שיכולים לעצבן מאוד מראיינים הוא כשלא מקשיבים להם. אל תעשו את הטעות ואל תשאלו שאלה על נושא שהמראיינ/ת כבר דיבר/ה עליו. זה יראה שלא הקשבתם וזה לא הרושם שאתם רוצים לעשות.
אז איזה שאלות ניתן לשאול בראיון עבודה? יש לא מעט...:
1. שאלות נוספות על המוצר/השירותים.
2. האם יש מתחרים לחברה ואילו הם?
3. מהם הכישורים הנדרשים כדי לבצע בהצלחה את התפקיד?
4. האם זהו תפקיד שכבר היה קיים בארגון או תפקיד חדש?
5. מהו סדר יום טיפוסי של מי שממלא את התפקיד הזה?
6. עם אילו גורמים נוספים בארגון יהיה צורך לעבוד?
7. האם לתפקיד יש יעדים וכיצד הם נמדדים? או כיצד תמדד ההצלחה בתפקיד?
8. מה מבנה הארגון, לאיזו מחלקה התפקיד משתייך?
9. האם מועברת הכשרה עם הכניסה לתפקיד?
10. האם החברה דואגת לקורסים מקצועיים לעובדיה במהלך תקופת העבודה?
11. מהו הוותק הממוצע של העובדים בחברה?
12. האם החברה דוגלת בניוד פנימי?
13. האם התפקיד כולל נסיעות לחו"ל? באיזו תכיפות?
אלה רק מעט מהשאלות שניתן לשאול.... לא חובה לשאול את כולן, כמובן ו...גם לא כדאי. אך, חובה להגיע מוכנים עם מספר שאלות החשובות ביותר עבורכם בכדי שתעשו את הרושם הנכון בעיני המראיינים והכי חשוב: בכדי שתצאו מהראיון עם ההבנה האם התפקיד הזה בכלל בשבילכם.