אין ספק שמעמד ראיון העבודה אינו נעים. אתם מוצאים את עצמיכם בעין בוחנת, לעיתים עויינת, מנסים להיראות במיטבכם ולהישמע כאילו זה הרגע סיימתם את "כוכב נולד". (הגירסא האמריקאית). מה לעשות, בואו נודה בעובדות, רוב מחפשי העבודה אינם אנשי שיווק ומכירות, הם אינם עובדים בכך והדבר האחרון שכנראה שיווקתם היה את משפט המחץ "אני ספונטני ורגיש" בדייט כושל. כתוצאה מכך ובשילוב של המעמד המלחיץ והמאיים לרוב מה שקורה הוא שאנשים מגיעים לחלק החשוב ביותר בתהליך מציאת העבודה ואינם צולחים אותו בהצלחה.
אז מה עושים? תירגול, תירגול, תירגול...
כמאמן קריירה ומלווה עובדים למציאת עבודה, אני נדהם כל פעם מחדש בעקבות השינויים החדים והעצומים שחלים באנשים מברגע שהם מתחילים לתרגל ראיון עבודה. הכנה זו היא כמו שריר, אצל רוב האנשים שריר זה אינו מפותח דיו, (שלא לומר מנוון), ולכן נקודת המפתח לעבור את התחנה הזו בדרך למציאת עבודה היא לפתח את השריר, ז"א לתרגל. לחשוב ולהתכונן על מגוון רחב של שאלות ככל העולה על דעתכם או הסובבים אתכם. תירגול מול המראה, מול חבר, קרוב משפחה ובעיקר מומלץ מול איש מקצוע כמאמן שיוכל למשב אתכם בצורה מקצועית.
ישנם מספר שאלות החוזרות על עצמן בכל ראיון וזה יכול להיות נקודת פתיחה טובה עבורכם:
1. מה הביא אותך לכאן? - שימו לב לשאלה זו. היא נשמעת מזמינה לספר ולחשוף את כל הרגעים בחייכם הטובים והרעים כאחד, בסיגנון "חיים שכאלה". אך אל תטעו, זהו ראיון עבודה, הוא מוגבל בזמן, תחום בהתאמתכם למשרה ולארגון ומוגבל לסבלנות המראיין. התמקדו בניסון חייכם המקצועי והאישי אשר מדגיש את התאמתכם למשרה, התחילו מהמתאימים והחשובים ביותר קודם.
2. מהם החוזקות המקצועיות שלך? - זיכרו שהרבה אנשים מתחרים על אותה משרה. התכוננו היטב לשאלות מסוג אלו וחשבו לעומק מניסונכם המקצועי והאישי על תרומתכם לתחום, לארגון ולאווירה. חישבו על הצלחות קודמות שלכם בתפקיד ומה הביא אתכם לכך.
3. מהם התכונות החלשות שלך? - התכוננו לשאלה מעין זו. מצד אחד, אתם לא נמצאים על ספת הפסיכולוג ואינכם יכולים לפתוח את "תיבת פנדורה" ומצד שני, הרי כולנו אנושיים וככאלה נוצרנו עם חולשות. חישבו על המקומות שעברכם המקצועי שלא עלו יפה, חישבו למה זה קרה ונסו לתמצת זאת בצורה מקצועית. חשוב לברר עם עצמיכם מה למדתם ואיך אתם יוצאים מחוזקים ומשופרים.
4. מהי תרומתך לארגון? - המעסיקים היום מחפשים לראות עובדים חדורי מוטיבציה וכאלה שעושים שיעורי בית כיאות. יש הרבה מאוד חומר שניתן להוציא מהאינטרנט על החברה והארגון. לימדו את המקום אליו אתם מבקשים להיכנס והבינו את ההתאמה שלכם למקום כזה. בהתאם תוכלו להתכונן כהלכה ולזקק את התרומה הייחודית שלכם למקום.
5. באיזו בעייה מקצועית נתקלת בעברך ואיך פתרת אותה? - ככל שלעובד יש יותר ניסיון, הוא נתקל ביותר בעיות וזוויות שונות של פתרונות. למרות זאת, השאלה אינה בודקת את יכולתכם המקצועית, אלה דווקא את יכולתכם האישיות, הצורה בה אתם מתמודדים עם בעיות, איך אתם מגדירים בעייה, מהי ה"מסגרת" שאתם רואים ופועלים ביחס אליה, מידת ההתמדה, הנחישות, הסבלנות בפתרון בעיות וכו'. שימו לב ששאלה מסוג זה יכולה להופיע גם בראיון מקצועי ע"י מתן בעייה אמיתית ובדיקה איך אתם מתמודדים איתה.
ראיון עבודה, היא התחנה החשובה ביותר בתהליך שלכם אל עבר משרת חלומותכם. בתחנה זו פוגשים פנים אל פנים את הנפשות הפועלות והמשפיעות בארגון (לרוב הם לא כ"כ נגישים לאחר שמתקבלים לעבודה), פוגשים את הארגון, האנשים והאווירה. בתחנה זו יש לכם הזדמנות חד-פעמית להוציא את המיטב מעצמיכם ולהדגיש בצורה אותנטית את רצונכם והתאמתכם מעל כל מועמד אחר למשרת החלומות. ככל שתהיו אקטיבים לקראת הראיון, תכינו את עצמיכם לאירוע, תחשבו על שאלות ותתרגלו תוכלו להרגיש נוח יותר, לחוצים פחות ותהיו מוכנים ל"הופעת חייכם".
לשאלות נוספות בנושא, הכנה לראיונות עבודה, שידרוג קורות חיים, ליווי תהליך מציאת עבודה והגשמת קריירה פנו: Elad@Active-Decision.co.il