בחודשי החורף, כמעט כל הילדים בגנים ובבתי הספר נדבקים בוירוסים הקשורים למערכת הנשימה וחולים במחלות כמו שפעת, ברונכיטיס, סינוסיטיס, דלקות גרון ואוזניים ולעיתים אפילו דלקת ריאות. בתקופה זו הנזלת כמעט שאינה מפסיקה לנזול, לעיתים יש גם חום וצמרמורות, וההורים לא מצליחים להגיע יותר מידי לעבודה, כיוון שלא ניתן לשלוח ילד חולה לגן או לבית הספר.
אבל מתי זה באמת מדאיג? מתי זה כבר לא סתם הצטננות קלה שפשוט מחכים שהיא תעבור? לא תמיד פשוט לדעת. הנה אספנו בשבילכם כמה סימנים שיכולים להצביע על בעיה שכדאי שהרופא יראה:
1. חום גבוה שלא יורד משמעותית כשנותנים תרופה להורדת חום. אם השתמשתם באקמולי או נורופן והחום עדיין גבוה, כדאי לפנות לרופא המשפחה או למומחה אף אוזן גרון כדי לוודא שלא מדובר בזיהום בקטריאלי שגורם לחום גבוה וממושך.
2. המחלה כבר החלה להשתפר ולאחר מכן החלה שוב הידרדרות. סימן זה עשוי להצביע על כך שהמחלה הויראלית הפכה לבקטריאלית ואולי יש צורך בטיפול אנטיביוטי.
3. מלבד נזלת, הילד מתלונן על כאבי אוזניים שמפריעים לו לישון - אם כך, ייתכן שמדובר בדלקת אוזניים שעשויה להכאיב מאוד וגם להפריע לשמיעה התקינה, וכדאי לקבל טיפול (בדרך כלל בטיפות).
4. כאבי ראש יחד עם חום גבוה עלולים להצביע על סינוסיטיס, שזוהי דלקת של הסינוסים.
5. שיעול - שיעול מאוד חזק המפריע לילד לישון וגורם לו להתעורר משנתו, יכול להעיד על ברונכיטיס או מחלה אחרת של דרכי הנשימה. לא תמיד עוצמת השיעול מעידה על חומרת הבעיה, אבל אם זה נמשך, מומלץ להיבדק ולקבל טיפול מתאים. ישנם סירופים נגד שיעול, ובמידת הצורך, יינתנו גם תרופות אנטיביוטיות (אם מדובר בחיידק).
היכן כדאי להיבדק?
ברוב המקרים, מספיק להגיע אל רופא הילדים או רופא משפחה שאתם סומכים עליו. במקרים של דלקות אוזניים חוזרות, ירידה בשמיעה אצל הילד וכדומה, כדאי להתייעץ עם מומחה אף אוזן גרון ילדים בנוגע לטיפול יסודי יותר בשורש הבעיה. הרופא יפנה אתכם לבדיקות שמיעה או צילום שאמור לזהות אם השקד השלישי מוגדל, ובהתאם לתוצאות הוא יתאים את הטיפול בילדכם.