פנים רבות כל-כך יש להעברת תרומה לעמותה ,החל מקיום מצוות הצדקה שהיא מהמצוות החשובות במסורתו של העם היהודי, המשך בקיום ההחלטות האישיות שלנו לגבי הענקת מתן (בסתר או שלא בסתר) לאחר ולנזקק או בניסיון שלנו כפרטים בחברה להשפיע על סוג הגופים והארגונים הפועלים בתוכה.
ויש גם שיקולים שונים בתכלית, כמו היותן של תרומות לעמותה הוצאה מוכרת במס. ואלה הם, כמובן, רק חלק קטן מהפנים וההקשרים של העלאת תרומה אישית. גם אם תרומה לעמותה היא בסופו של דבר פעולה שאנו עושים בראש ובראשונה למען עצמנו, אם מתוך רצון להרגיש טוב, אם מתוך ניסיון להשפעה על דמות החברה בקרבה אנו חיים ואם אפילו משיקולים כלכליים פרקטיים – תרומה מוצלחת היא כזאת שמישהו, בסופו של דבר ייהנה ממנה.
איך בוחרים למי לתרום?
מאז ומעולם פנו נדבנים לתרום לגופים, ארגונים, מוסדות או פרטים שפעלו בכיוונים המתאימים להם כמממנים. גם כיום כשאנו מתלבטים בדבר האפשרות של תרומה לעמותה, מעדיפים רבים להעניק את כספיהם לארגונים העוסקים בתחום הקרוב לליבם. לשמחתנו ולצערנו, לא חסרות היום בישראל עמותות שעושות מלאכת קודש ונמצאות במצב כלכלי לא פשוט הדורש מהן בקשת סיוע מהציבור. אם ברצונכם להבטיח כי המדובר בגוף אמין, רצוי תמיד לבחור במתן תרומה לעמותה הקשורה בגוף ציבורי גדול – בית חולים, ארגון המעניק שירותי בריאות לילדים, מפעל תרבותי או חינוכי כלשהו וכדומה.
לגופים כאלה יש לרוב "עמותת ידידים" שדואגת למימון המפעל או הפרויקט באמצעות איסוף תרומות מהציבור הרחב. בחירה כזאת תאפשר לכם שקיפות מלאה בקבלת דיווח לגבי השימוש שנעשה בכספכם, וגם אם המדובר בסכומים צנועים, תוכלו להיות בטוחים כי הם מושקעים בערכים ומעשים שאין לגביהם מחלוקת, כמו סיוע ורכישת ציוד לילדים או מחקר מונע מחלות.
חשוב לזכור כי תרומה לעמותה משמעה הרגשה טובה שלנו בעשייה למען האחר, אך לא פחות מכך היא צעד למען שינוי פני החברה. זוהי זכותנו כאזרחים וחברי קהילה להשפיע על סביבתנו באמצעות פעולה ישירה כמו התנדבות ופעולה עקיפה כמו תרומה לעמותה. זכות מבורכת שרבים מאיתנו בוחרים להפוך אותה לחלק בלתי נפרד מאורח חייהם.