חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

רשלנות רפואית בהריון בגין מעקב לקוי

מאת: Yesemרשלנות רפואית23/03/2012933 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הטכנולוגיה שעומדת לרשותנו בעידן הנוכחי מספקת גם לרופאים כלים משוכללים ומתקדמים ביותר לבדיקה, אבחון וטיפול. אחת התמורות הגדולות ביותר בעניין זה התרחשה בתחום רפואת הנשים: כיום, ניתן לעקוב מקרוב אחר התקדמות ההריון והתפתחות העובר, ולוודא שהכל תקין. עם זאת, לא אחת מתרחשת רשלנות רפואית בהריון בגין מעקב הריון לקוי.

החשיבות של ביצוע מעקב הריון היא עצומה. הודות לבדיקות רפואיות רבות שמתבצעות לאורך תשעת החודשים, יכולים ההורים לקבל תמונה כמעט מושלמת של התינוק שבדרך ולהבין מה מצבו. המעקב הזה מאפשר, בין היתר, למנוע מצבים בהם נולד תינוק עם מומים קשים מבלי שההורים מוכנים לכך מראש.

האפשרות לשלוט בעתיד המשפחה

זו המשמעות העיקרית של מעקב ההריון. בעזרתו, יכולים ההורים להחליט האם להמשיך את ההריון או להפסיקו – בשל מומים שהתגלו בעובר ועלולים להסב סבל רב לו ולמשפחתו. ברוב המקרים, המומים הללו מתגלים בשלבים מוקדמים מאוד של ההריון ומאפשרים לקבל החלטה כזו – שאינה פשוטה לאיש – עוד לפני הכניסה לשלבים הקריטיים באמת.

לכן, כאשר המעקב אינו מתבצע כראוי, ההשלכות עלולות להיות הרות גורל. כאשר רופא אינו מאתר מומים קשים שהתפתחו בגופו של העובר למרות סימנים רבים שהופיעו בבדיקת השונות, או אם הוא נמנע מביצוע של בדיקות חשובות – זוהי רשלנות רפואית בהריון.

אילו בדיקות נכללות במעקב ההריון?

זוג הורים שמתכונן להביא ילד לעולם, צריך לדעת מהם זכויותיו הרפואיות בעניין זה ואילו בדיקות יש לעבור. בין היתר, לאורך ההריון יבוצעו הבדיקות הבאות:

· בדיקות גנטיות

· מי שפיר

· סיסי שלייה

· שקיפות עורפית

· סקירת מערכות

· בדיקת חלבון עוברי

· ספירת דם

· אולטרסאונד

חשוב לציין כי ישנם מועדים מוגדרים וברורים לכל בדיקה כזו. גם חריגה מהוראות אלו וביצוע של הבדיקות מוקדם או מאוחר מידי, עשויה לפגוע בעובר ולהיחשב, שוב, כמקרה של רשלנות רפואית בהריון.

רשלנות רפואית בהריון יכולה להתרחש עוד לפני תחילתו

אחת הבדיקות שצוינו כאן היא הבדיקה הגנטית. זוהי בדיקה אשר מתבצעת עוד לפני ההריון עצמו, במטרה לקבוע האם ההתאמה בין בני הזוג טובה, והאם השילוב בין המטענים הגנטיים של שניהם יבטיח התפתחות עובר תקין, או שיש בשילוב הזה סכנות רבות שעשויות להוליד תינוק בעל מומים.

לכן, התרשלות של הצוות הרפואי עשויה להתרחש עוד לפני שבני הזוג החלו בניסיונות להרות. אם הבדיקה הגנטית מצביעה על נתונים בעיתיים, אך הצוות הרפואי לא שם לב לכך או נמנע מלספר על כך לזוג – הרי שזו רשלנות רפואית לכל דבר ועניין.

תביעה בגין מעקב הריון לקוי

כמו בשאר התביעות על רשלנות הקשורה ללידה או הריון, גם במקרה של רשלנות רפואית בהריון בשל מעקב לקוי, ניתן להגיש את התביעה עד שהעובר מגיע לגיל 25, שבע שנים לאחר שהפך לבגיר. עם זאת, מומלץ להגיש את התביעה כמה שיותר מוקדם, מהרגע בו התגלה החשד לרשלנות.

תביעות כאלו יכללו לרוב את הנזקים שנגרמו לעובר, לתינוק שנולד או לאימו, וכן את הקשיים הכלכליים והנפשיים שנגרמו למשפחה בעקבות מקרה זה. בבסיס התביעה חייבת להיות, כמובן, הוכחה להתרשלות הצוות במהלך המעקב ולקשר החזק בינה לבין הנזק לנתבעים.

חשוב לציין כי לעיתים רשלנות רפואית בהריון תתגלה רק בשלב מאוחר יחסית. מקרי אוטיזם, לדוגמא, מתגלים במקרים רבים רק שנים לאחר הלידה (בדרך כלל בשלב בו התינוק אמור להתחיל לדבר). בכל זאת, העילה לתביעה עדיין שרירה וקיימת ואסור לוותר עליה. עורך דין רשלנות רפואית המתמחה בתביעות מסוג זה יוכל לייעץ לכם כיצד להוציא את המהלך לדך וילווה אתכם גם בבית המשפט, עד לקבלת הפיצויים המלאים שמגיעים לכם.

צריך להבדיל בין רשלנות רפואית במעקב ההריון לבין רשלנות רפואית בלידה - מקרה נוסף נפוץ וחמור. לקריאה נוספת על רשלנות רפואית בלידה ניתן להכנס לאתר rofs.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

המאמר נכתב באדיבות Yesem, שיווק באינטרנט. לקריאה נוספת על

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת Yesem

מאמרים נוספים בנושא רשלנות רפואית

מאת: עורך דין ירון מויאלרשלנות רפואית26/07/172326 צפיות
מערכת המשפט הישראלית מורכבת משלוש ערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט שלום. לצד אלו ישנן מספר ערכאות מקבילות: בית המשפט לעניינים מנהליים, בתי משפט למשפחה, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט לעניינים מקומיים ועוד. מורכבות מערכת המשפט ותחומי הסמכויות השונים של כל ערכאה מחייבת עורכי דין להתמקצע בתחומי משפט מסוימים, בכדי שיוכלו לספק ללקוחותיהם שירות מקצועי מתוך היכרות התחום באופן מעמיק על כל רבדיו.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית14/12/161847 צפיות
הדרך הנכונה להגיש תביעה ולדרוש פיצוי כספי בגין רשלנות רפואית בלידה היא לפנות למשרד עורכי דין עם ניסיון מעשי בטיפול בתביעות הקשורות לרשלנות רפואית בלידה... קרא עוד

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית28/03/161838 צפיות
מה חשוב להכיר ולדעת כדי לבחור נכון עורך דין רשלנות רפואית? מעבר לניסיון, יש גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון.

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית14/03/161853 צפיות
מהי רשלנות רפואית? מה הן הסיבות בגינן ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגוף הרפואי המטפל ומה הן תביעות הרשלנות הרפואית הנפוצות ביותר בישראל? כל מה שבאמת צריך לדעת על רשלנות רפואית בשורות שלפניכם.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית07/10/152874 צפיות
לא מעט מקרים של רשלנות רפואית חמורה הסתיימו במוות של המטופל. מיהו התובע בתביעת רשלנות רפואית במקרה כזה? על אילו נזקים ניתן לתבוע פיצויים? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152148 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152125 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica