זה ציפור, זה אווירון ... לא ! זה טייס צעיר על מתקן שעשועים מטורף !!
כבר בימים שהילד הרך בקושי מדדה בפארק, עושה רושם שהוא מבין שמתקן השעשועים הוא החלק המגניב ביותר בגינה. להחליק במגלשה, לטפס על סולם או לזחול דרך תעלה או צינור בהחלט מושכים את תשומת ליבם של הקטנים. אבל זה כמובן שום דבר לעומת נדנדת הילדים.
"תדחפו אותי עוד !!" , "אימא תמשיכי..." , "אבא יותר חזק..." לפעמים נדמה שהם לא רוצים שזה יסתיים לעולם.
מתקן משחקים לגינה,עשיר באטרקציות ומפתיע הוא אחד מהגורמים הללו ההופכים את הילדות לתקופה של קסם. בגינה הציבורית או בחצר הפרטית, בכל מקרה השלב הזה של היום, בו אתם מאפשרים לילדיכם משחק חופשי ועצמאי (עד כמה שניתן) על מתקן שעשועים הופך מיידית להיות החלק הטוב של היום מבחינתם... אגב פעילות שמוצאת חן בעיניהם מהר מאד הופכת להיות חיובית גם בעיניכם הן מההיבט ההתפתחותי והמוטורי וכן...גם בגלל שכעת לא אתם צריכים לייצר את המשחק ולבצע את ההפעלה. האטרקטיביות של המתקן תעשה כל זאת מצוין עבורכם. אתם עוברים לתפקיד של משגיחים בלבד.
כאשר הילדים צעירים פעולת התנועה - קדימה ואחורה על הנדנדה בהחלט מספקת. אך ילדים אתם יודעים נוטים לגדול ואז הם מתחילים לשלב את הנדנדה לתוך משחקים שונים. ובאמת, מי מאיתנו לא שיחק באחד מהמשחקים הבאים ? לרוב כמובן ללא רשות או השגחה...
· "בוא נראה מי מתנדנד יותר גבוה ..."
· "עכשיו בוא נראה מי קופץ יותר רחוק..." , כמובן לא שכחנו לסמן במקל עד לאן הצלחנו להגיע.
· "עכביש" כאשר ילד אחד יושב על חיקו של הילד שני כך שהרגלים פונות לכיוונים מנוגדים.
· "תפוס אותי אם תוכל..." – כאשר 2 ילדים מתנדנדים במקביל ואחד מנסה להדביק את הקצב של השני. אגב חבר'ה מתקדמים משחקים את אותו משחק עם ממטרת הגינה המסתובבת בקיץ כך שמנסים להתנדנד בקצבים משתנים על מנת לא להירטב.
בנוסף, נדנדה הילדים בגינה משמשת בסיס לאינספור משחקי דמיון. הופכים לגיבורי על ? טסים לכיוון האיש הרע במלחמת הכוכבים ? הנדנדה היא כנפי ה X של הלוחם הגיבור ? אולי מרוץ סוסים? או מרוץ מכוניות ? ספינת חלל ? או ספינה בים בעת סערה ? ייתכן שאתם כבר לא ממש זוכרים אותם, אבל המשחקים האלה מהווים חלק מהתפתחותו ועיצוב דמותו של הילד.
איך בוחרים את הטיסה המושלמת ?
המפתח לטייס מאושר (או נהג מרוץ או חוצן, גיבור על....) הוא להבטיח שבידיכם מתקן השעשועים עם האפשרויות הטובות והבטוחות ביותר. מתקן חצר לילדים איכותי יעניק את תחושת התעופה הרצויה אולם מתקן פחות טוב ייתן תחושה של אי נוחות וגבשושים (כן כמו כיסי אוויר..) להלן כמה טיפים לטיסה מושלמת:
- התאמה גילאית – אם משפחתכם כוללת פעוט ודאו שיש ברשותכם נדנדת פעוטות מתאימה עבורו. כזו הכוללת מעקה היקפי ומונעת נפילה. אגב לא פחות חשוב הוא להחליף בזמן לנדנדת ילדים לאחר שהפעוט גדל. באם הפעוט הגיע לגיל שבו הוא מסוגל כבר להיעמד על נדנדת הפעוטות בעצמו וחלילה לנסות לרדת, סימן שפספסנו את נקודת הזמן הזו.
- נדנדת רצועה – כמו כל דבר אחר בעולם גם בתחום הנדנדות יש התקדמות וחידושים. אחד החשובים שבהם הוא נדנדת הרצועה. הישיבה הקשה על נדנדת פלסטיק או ברזל קשיחה לאט עוברת מהעולם ואת מקומה תופסת נדנדת הרצועה המתאימה את עצמה לצורת הגוף ולמעשה חובקת אותו. התחושה היא כאילו הנדנדה הופכת להיות איבר נוסף בגוף.
- תוספות למתקן – בסופו של יום הפשטות תמיד מנצחת. לא מומלץ להוסיף למתקן המשחקים תוספות רבות מדי, אשר בסופו של דבר מובילות רק למאבק על מי מקבל את ה נדנדת ילדים. אם זאת, סולם תליה ( Monkey Bars ) ונדנדת טרפז בכל זאת מומלצים כמושכי עניין ומסייעים בהתפתחות המוטורית של הקטנים.
- מתקן שעשועים איתן !! אל תחסכו באיכות המתקן או באיכות התקנתו. ודאו התקנה טובה ואיכותית כך שתזוזת המתקן בעת השימוש בו תהיה מינימאלית. אחת לשנה מומלץ לעבור על הברגים ולוודא שאף אחד מהם לא התרופף עם הזמן. אם כן, יש כמובן לחזק בהתאם.