סרטן.
למה לאנשים יש סרטן?
נכנסתי לאנציקלופדיה כדי לקרוא ולהבין איך מגדירים את התופעה הפיזיולוגית שנקראת סרטן?
כך כתוב שם באופן כללי: סרטן הוא שם כללי למחלות שונות שבהן מספר תאים בגוף מתחלקים בצורה שהיא אינה נשלטת.
האסופה של תאים אלו יוצרים גידול ממאיר ("נאופלסיה") או שתאים אלו מתקדמים למקומות שונים בגוף (גרורות).
שדה המחקר והטיפול במחלת הסרטן ברפואה נקרא אונקולוגיה.
סרטן הוא נושא מחקר חשוב עם עליית תוחלת החיים, מפני שככל שייווצרו פחות מוטציות בגנום, כך האדם יחיה יותר.
למרות התקדמות ניכרת בפיתוח תרופות עבור הסרטן, גילוי של סרטן בשלבים מאוחרים עדיין לא ניתן לריפוי, ויכול להוביל למוות, אם כי ישנם כאלו שחיים איתו עשורים ארוכים, ככה מגדירים את מחלת הסרטן.
הייתי רוצה לחזור ולהדגיש את המשפט הבא שנכתב, "סרטן נגרם כתוצאה ממספר תאים בגוף הפיזי, שמתחלקים בצורה שהיא אינה נשלטת".
שאלה, מי אמור לבקר, לפקח, ולשלוט על התאים שלנו עצמנו, כך שהתאים לא יתחלקו בצורה שהיא אינה נשלטת? תשובה, אך ורק אנחנו ובעצמו.
שאלה, אם ככה למה אנחנו מגיעים למצב שבו אין ביכולתנו לפיקוח, בקרה, ושליטה על גופנו, כלומר על התאים שלנו עצמנו? תשובה, איבוד הפיקוח, הבקרה, והשליטה על התאים קורה לנו, כיוון שברמת המודעות העצמית, בשלב זה של תהליך החקירה, הלמידה וההתפתחות האבולוציונית שלנו, אנחנו איננו מפרשים באופן האמיתי את עצמנו, את האני העצמי, כלומר את זהותנו האמיתית.
לכן, אנחנו גם איננו מפרשים באופן הברור את המציאות האמיתית שבה אנחנו חיים.
כתוצאה מחוסר ההבנה לזהותנו ולמציאות, איננו יכולים להבין את מהות ומטרת חיינו, הן מהבחינה האבולוציונית, הן מהבחינה הקוסמית והן מהבחינה הרוחנית.
רמת מודעות זו גורמת לנו להיות מנותקים, כלומר לא להיות מחוברים לעצמנו, לאני העצמי שלנו.
בשלב זה אנחנו מנותקים מבחינה תודעתית מגופנו הפיזי, וחיים במצב תודעתי של דמיון, ולכן אנחנו יוצרים לעצמנו מציאויות שהן אשליה, דבר שאינו מאפשר לנו את המודעות העצמית ואת היכולת לפקח, לבקר ולשלוט בכל המתרחש בגופנו, כשהתאים הם חלקים שמרכיבים ויוצרים את הגוף הפיזי שלנו, שיוצרים בעצם את מי שאנחנו מבחינה פיזיולוגית, לכן אנחנו חיים במצב של אי שפיות.
השפיות תתאפשר לנו כאשר יהיה ביכולתנו לאסוף ולעבד את הנתונים האמיתיים ולהגיע למסקנות האמיתיות.
כשאנחנו בריאים, הפיקוח, הבקרה והשליטה, נעשה מבחינה תודעתית באופן כזה שהתאים לא יתחלקו בצורה שהיא אינה נשלטת, אך פעולה זו נעשית באופן אינסטינקטיבי ושלא במודע בשלב התפתחותי זה של המין האנושי כיום.
דוגמה מהחיים שמשקפת מצב שמנתק אותנו מבחינה תודעתית מגופנו הפיזי:
שחקן שמשחק בתיאטרון מציג דמות שהיא אינה האני העצמי שלו, כלומר הדמות היא אינה זהותו האמיתית.
השחקן שמייצג את הדמות שהיא אינה זהותו האמיתית בהצגה, מציג אותה בתיאטרון על הבמה שיוצרת מציאות שהיא דמיונית, שייצר אותה הבמאי של ההצגה, מציאות זו היא אשליה.
מצב זה שבו הכניס את עצמו השחקן, גורם לו להתנתק מזהותו האמיתית ומהמציאות האמיתית.
דוגמה זו משקפת את המצב שבו אנחנו כחברה נמצאים וחיים ביום יום שלנו.
כלומר, מנותקים מהאני העצמי שלנו, מזהותנו האמיתית ומהמציאות האמיתית, וחיים כסהרוריים.
לכן, איך אפשר יהיה לפקח, לבקר, ולשלוט על הגוף הפיזי שלנו ללא המודעות העצמית לכך?
ההשלכות הבריאותיות כתוצאה ממצב זה, גורמות למגוון רחב של תופעות פיזיולוגיות, שכוללות בתוכן גם את התופעה הפיזיולוגית שאנחנו כחברה מגדירים אותה כסרטן.
אם ככה, למה אנחנו מסתבכים עם הסרטן? אנחנו מסתבכים עם הסרטן, כיוון שאורח החיים שאנחנו מנהלים אינו מתאים ובריא לגוף, ואינו תואם למהות ומטרת החיים.
אורח החיים הנוכחי אינו מאפשר לנו להפעיל את הגוף, להזין, ולתחזק אותו באופן המתאים והבריא.
אורח חיים רגוע ושלוו שמתנהל על פי סדר ושיגרה, מאפשר לגוף העדין, המורכב, והשברירי שלנו לתפקד באופן מאוזן ויציב, כלומר מכוון, מה שמאפשר לנו את השפיות.
הרוגע והשלווה הן שתי מילים בעלות משמעות רבה בעבור בראותנו, והן כוללות בתוכן מכלול שלם של נושאים שעלינו להבין בהם ולחיות על פי הם, וזאת כדי שבעזרת אורח חיים זה אנחנו נהיה בריאים ונחייה ללא תופעת סרטן.
מהו הרוגע הפנימי? הרוגע הפנימי הוא מצב תפעולי, שבו אנחנו איננו מייצרים ומפעילים את גופנו באמצעות הרגשות הפנימיים, לא בעזרת הרגשות החיוביים שבנו וגם לא בעזרת הרגשות השליליים שבנו.
מצב תפעולי זה מנטרל אותנו מהנדנדה הרגשית, מהזיגזג הרגשי, שנע בין הרגשות הטובים שבנו לבין הרגשות הרעים שבנו, מצב שאיתו אנחנו חיים כיום.
כתוצאה מהרגשות הפנימיים שאנחנו מייצרים שאינם יציבים, אישיותנו התנפצה לה למגוון רחב של דמויות.
כיום אישיותנו היא רגישה, אמוציונלית, שאינה מתייחס באופן הבריא והענייני לגוף, אישיותנו האמיתית היא אישיות רגועה, רציונלית, שמתייחסת לגוף באופן הבריא והענייני.
מהם אותם הרגשות הפנימיים שבנו ? הרגשות הפנימיים החיוביים שבנו, כוללים בתוכם את הרגשות שגורמים לנו להרגיש טוב איתם, כמו: אהבה, אושר, צחוק, שמחה, הנאה, יצר מיני, ועוד.
הרגשות הפנימיים השליליים שבנו, כוללים בתוכם את הרגשות שגורמים לנו להרגיש רע איתם, כמו: פחד, חרדה, דיכאון, כעס, לחץ, צער, עצב, ועוד.
הגוף הוא בית חרושת לייצור סמים, רק שאנחנו קוראים להם רגשות.
הרגשות זה דבר שהוא אינו יציב, ולכן ההתנהגות שלנו משתנה, התנהגותנו משתנה אנחנו משתנים, כשאנחנו משתנים אנחנו מתנתקים מהאני העצמי שלנו.
הרגשות יוצרים בנו מחשבות שווא, דמיון, הזיות, קולות פנימיים, הרס עצמי, ושאר הבעיות האישיות הקיימות בנו, מחלישות אותנו, מחלישות את המערכת החיסונית שלנו, מחלות, תופעות פיזיולוגיות, ואף מוות, כשהרוגע הפנימי מנטרל את כול אותן תופעות שציינתי.
מהי השלווה? השלווה משלימה את הרוגע הפנימי, והיא כוללת בתוכה מגוון רחב של נושאים, שרצוי להבין אותם ולחיות על פיהם, כמו: תזונה, שינה, פעילות גופנית, היגיינה אישית וסביבתית, לחיות בהרמוניה עם הטבע, שמירה על טמפרטורת הגוף, נשימות סדירות, שמירה על גופנו הפיזי מפני מפגעים חיצוניים, לחיות ללא לחץ של זמן, לחיות ללא בעיות הישרדות, ועוד.
מה הקשר בין הרס עצמי לסרטן? הרס עצמי זהו מצב שבו לבעל התופעה אין יותר את הרצון לחיות, מסיבה כזו או אחרת, אבל בעיקר בגלל הרגשות השליליים.
הרצון לחיות או למות לפעמים נמצא אצלנו במודע, אך לרוב הוא נמצא אצלנו בתת מודע.
לכן, מגוון האפשרויות להרס עצמי, וזאת כדי לממש את הרצון שלנו למות, יכול להיות באמצעות גורמים שהם חיצונים לנו, והוא יכול להיות גם באמצעות גורמים שהם פנימיים לנו, כל אחד והבחירות שלו.
אפשרויות פנימיות הן מגוונות, כמו למשל לנתק את עצמנו מהפיקוח, מהבקרה, ומהשליטה על גופנו, מה שמשתקף במגוון הרחב של תופעות פיזיולוגיות כמו אלצהיימר, פרקינסון, ניוון שרירים איי אל אס, אפילפסיה, שכוללות בתוכן גם את התופעה הפיזיולוגית שנקראת סרטן.
איך רצוי במידה ובעל התופעה רוצה לחיות, לנטרל את הסרטן?
הכל תלוי במצב הבריאותי, וכול אחד וההבנות שלו, רצונותיו, ובחירתו בדרך, במסע, להירפא מהסרטן.
הגישה ברוב המקרים וגם בפרסומות היא, שצריך להילחם בסרטן.
משמעות המעשה להילחם היא קונפליקט תודעתי, ניגוד תודעתי, קיבוע הפיצול, התנהגות זו מנטרלת ומחלישה את היכולות הפיזיולוגיות שלנו, כי במי אנחנו נלחמים? בעצמנו.
לכן, רצוי להתייחס לתופעה כשהגישה היא לא להילחם, אלא לטפל בתופעה, לתקן, לרפא את עצמנו, גישה זו רגועה ומרגיעה, הבדלי הגישות יכולים להיות משמעותיים לחיים ולמוות.
כדי לטפל ולנטרל את הסרטן, רצוי לעבור תיקון, לעבור טרנספורמציה, לעבור שינוי אישיותי, שכולל למידה והתמודדות עם הרגשות השליליים שהם לרוב הגורם למצב של איבוד הרצון לחיות, שמוביל להרס עצמי פנימי עד כדי מוות שמלווה בסבל רב.
שינוי אישיותי כשבמקביל גם תיקון ושינוי אורח החיים הלא בריא הקודם, מצב חדש זה יאפשר לנו את ההתחברות לאני העצמי, לזהות האמיתית שלנו, מה שיאפשר לנו להחזיר לעצמנו את לקיחת האחריות של הפיקוח, הבקרה והתפעול על גופנו הפיזי.
במידה והסרטן נגרם כתוצאה מהחלטה להרס עצמי פנימי, וזהו רצונו של בעל התופעה הרוצה למות, זוהי זכותו המלאה על גופו ועל חייו.
אבל, ישנם מצבים שבעל התופעה אינו מודע לבחירתו למות, ולהשמדה העצמית הפנימית שהוא עורך לעצמו, ומעצם העלאת בחירתו למות מתת המודע למודע, יכולה לגרום לו לשנות את דעתו, ובכך לבחור בחיים ולא במוות, רק מעצם הבחירה לחיות הגוף כבר משנה כיוון ומתחיל לרפא את עצמו ולא להרוס את עצמו.
חשוב לדעת שלגוף יש את היכולת לרפא, לתקן, לחדש, לנקות ואף לבנות את עצמו, אבל רצוי להבין איך לאפשר לו לבצע זאת.
גורמים חיצונים נוספים שכדאי להיזהר מהם, הגורמים החיצוניות לתופעת הסרטן הן כל הקרינות לסוגיהן, שרצוי להיזהר מהן.
מקורות הקרינה שאנחנו בני האנוש מייצרים ואחראיים להן שכן בשליטה שלנו רצוי להפסיקם, ולהציב את אורח החיים הבריא שלנו כחברה לפני כל אינטרס כלכלי ו/או אחר.
כמו כן יש להיזהר מקרינות קוסמיות וטבעיות הקיימות סביבנו.
מסקנה: התופעה הפיזיולוגית שנקראת סרטן, משקפת את רמת המודעות העצמית ואורח החיים הנלווה מכך, רמת מודעות שגורמת לבעל התופעה לנתק ולאבד את השליטה על גופו המורכב מתאים תאים.
הפיקוח והבקרה על גופנו הוא בשליטתנו הבלעדית.
הגוף הוא כלי ביולוגי, שרצוי להכיר אותו ולהבין איך להפעיל, איך להזין, ואיך לתחזק אותו, וזאת כדי להימנע מכל אותן התופעות הפיזיולוגיות כולל סרטן, תופעות שגורמות לסבל רב ואף למוות.
סיכום: חיי רוגע ושלווה מאפשרים לנו להיות מחוברים לאני העצמי שלנו, לזהותנו האמיתית, וליצור לעצמנו מציאות שתאפשר לנו להיות בריאים.
אישיות ומציאות זו יאפשרו לנו להתייחס לגופנו באופן המתאים והבריא, וליצור לעצמנו מציאות שתואמת למהות ומטרת החיים.
ההגעה לרמת מודעות עצמית זו תאפשר לנו לשדרג את עצמנו מבחינה התפתחותית, ותגרום לכל אותן התופעות הפיזיולוגיות להיעלם להן, ובכללן הסרטן.
המסר במאמר: תיקון אישיותי, תיקון אורח חיים, תיקון גישה ובחירה בחיים ולא במוות שהיא בחירה שמושפעת מהרגשות השליליים בעיקר והסבל הפיזי, שמירה על גופנו מפני קרינות שאנחנו מייצרים והאחראיים להם, שמירה על גופנו מפני קרינות קוסמיות וקרינות מהטבע שסביבנו שפוגעות בנו, כל מכלול הנושאים שציינתי, אמורים לנטרל ואף למנוע מאיתנו את תופעת הסרטן, לדעתי.
יוסי קרמר מייעץ לסכיזופרניה מניה דפרסיה דיכאון מודעות עצמית.
לבלוג שלי http://blog.tapuz.co.il/yosikramer
טלפון 048224276.