החוק במדינת ישראל מגן עלינו ומחייב את כל המעסיקים במדינה לפתוח לעובדים שלהם קרן נאמנות מיד לאחר שאלו צברו חצי שנה של וותק במקום עבודתם.
קרנות נאמנות, או קרנות פנסיה, היו עד לפני כמה שנים מנוהלות דרך הבנקים, כמעט באופן גורף. לפני מספר שנים יצא תיקון בחוק שמאפשר לכל המעסיקים להוציא את קרנות הנאמנות וקרנות הפנסיה אל מחוץ לבנקים ובכך נפתחה תחרות רחבה יותר שמאפשרת ללקוחות להרוויח הרבה יותר מהחיסכון שהם צוברים.
איך חוסכים?
אם אתם שכירים, קרנות הנאמנות שלכם וודאי נחסכות לכם ישירות דרך תלוש השכר שלכם. המעסיק שלכם משלם כמה אחוזים מהשכר שלכם מכספו שלו ואתם מפרישים כמה אחוזים מהשכר החודשי שלכם לטובת קרן הנאמנות.
בדרך כלל, כל מעסיק בוחר את החברה בה הוא מנהל את קרנות הנאמנות שלו ושל עובדיו, אך בהחלט יש לכם את הזכות לבחור לבקש לחסוך בחברה אחרת, במידה ותרצו.
הרווחים וההפסדים
ניהול קרנות נאמנות מתבצע כאמור דרך החברות השונות המציעות זאת. מרבית החברות הן חברות ביטוח שמחזיקות גם מחלקה של השקעות וניהול קרנות נאמנות.
את הרווחים או את ההפסדים על קרן הנאמנות שלכם אתם מגלים בדרך כלל בסוף כל שנה בה אתם מקבלים מבית ההשקעות דוח שנתי המסכם את כל מה שעשתה הקרן שלכם בשנה החולפת. בדרך כלל, בכל מה שקשור לקרנות נאמנות ולחסכונות לתקופת הפנסיה, ישנם תמהילי השקעה סולידיים בהם הסיכון הוא נמוך והסיכוי להרוויח הוא יציב ומתון.
הרווחים מקרנות נאמנות נחסכים גם הם אל תוך הקרן ואתם תיהנו מהם כשיגיע יום פקודה ובו תוכלו לשחרר את כספי החסכונות הללו. בדרך כלל מדובר באחת לחמש שנים או בגיל הפנסיה בלבד, בהתאם לסוג הקרן הספציפית שלכם.
מעקב אישי
מרבית המעסיקים בוחרים לחסוך לעובדים רק בחברות הגדולות, כדי להימנע מסיכונים מיותרים ולהבטיח את טובת עובדיהם.
מעקב אישי של מנהל תיק ההשקעות של כל מעסיק הוא חלק אינטגרלי בהצלחה וברווחים. בדרך כלל ממנה כל חברת השקעות, מנהל תיק השקעות אישי לכל מעסיק אשר אמון לתת לו את הדין והחשבון על מה שהקרן שלו עושה ולהמליץ לו על שינויים מתאימים.