חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

רשלנות רפואית בטיפולים אסתטיים

ביולי 2004, פנתה נעמה לחברה המתמחה, בין היתר, במתן טיפולי לייזר להסרת שיער, על מנת לבצע הסרת שיער מחלקים שונים בגופה. נעמה טוענת, כי אם לא די בכך שהטיפולים לא הועילו לה, הם אף גרמו לכך שבגופה יופיעו שערות בולטות יותר ועבות יותר. כמו כן, טענה נעמה, כי הטיפולים גרמו לה לנזק נפשי.

לאור כל זאת, הגישה נעמה תביעת נזיקין לפיצויים בגין רשלנות רפואית כנגד החברה. עילות התביעה כללו את עוולת הרשלנות, ובכלל זאת, בעצם ההחלטה לקבל אותה לטיפול, בתהליך הטיפול עצמו, במצג שווא רשלני ובאי קבלת הסכמה מדעת.

בית המשפט פירט את עובדות המקרה. נעמה סבלה משיעור יתר בחלקים שונים בגופה, ובכלל זאת, בפנים ובחזה, ובדיקות דם שנערכו לה העלו כי בדמה יש רמות טסטוסטרון גבוהות. לאור היותה בעלת שיער בהיר, חיפשה נעמה פתרון אשר יתאים לה, וחשבה שמצאה אותו אצל החברה, לאחר שראתה פרסום המצהיר כי טיפולי החברה מתאימים גם לבעלות שיער בהיר.

נעמה קבעה פגישת יעוץ, במהלכה הוסבר לה כיצד שיטת הסרת השיער של החברה עובדת, ואף הובהר לה, כי התוצאות יתחילו להגיע כבר לאחר מספר מועט של טיפולים. לאחר הפגישה, חתמה נעמה על טופס הסכמה לביצוע טיפולים להסרת שיער אצל החברה, כשבין הצדדים סוכם, כי הטיפולים יעשו על ידי מכשיר המשלב אנרגיית רדיו חשמלית ואנרגיית אור, בשם אורורה, והסכום שנקבע עבור הטיפולים בכל חלקי הגוף שנעמה הייתה מעוניינת שיטופלו, עמד על 10,000 ₪, ללא שצוין כי קיימת הגבלה למספר הטיפולים.

וכך, באוגוסט 2004, החלה נעמה לעבור טיפולים במרפאת החברה, כשהטיפולים נערכו בפנים, במפשעות, בידיים, ברגליים, בחזה, בבית השחי ובבטן. בסך הכל נרשמו למעלה מעשרה טיפולים שנפרשו על פני כשנתיים.

נעמה טוענת, כי לאחר מספר חודשים ראתה שלא חל כל שיפור במצב השערות של גופה, כשבנוסף, מכיוון שלצורך הטיפולים היא נאלצה לגלח את שיערה המיותר, היא הייתה במבוכה רבה עקב צמיחתם של זיפים בידיה, בפניה ובחזה. היא מוסיפה, כי כעבור שנתיים, נפגשה עם רופא במרפאה שאמר לה שהם כשלו ואין מה לעשות, או אז החליטה שלא להמשיך בסדרת הטיפולים.

מטעם בית המשפט מונה מומחה, שאמר שאמנם מכשיר האורורה מסוגל לטפל אף בשערות בהירות, בניגוד לשאר מכשירי הלייזר, אך יעילות הטיפול היא רק 52% בשיער בהיר, ולא 80% כפי שצוין בטופס ההתחייבות של החברה.

בית המשפט קבע, כי הבחירה במכשיר האורורה הייתה ראויה וסבירה ובוודאי שלא הייתה כל רשלנות רפואית בעצם הבחירה ובמהלך הטיפול. כמו כן, לא הוכח על ידי נעמה, כי אילו הייתה יודעת על השוני באחוזי ההצלחה היא לא הייתה מבצעת את הטיפול, ועל כן בית המשפט דחה אף את טענותיה אלה.

יחד עם זאת, בית המשפט קבע, כי מצג השווא שהוצג לנעמה, פגע בזכותה לאוטונומיה ולבחירה חופשית, ועל כך מגיע לה פיצוי, והעמיד את גובה הפיצויים על 55,000 ₪.

ת"א 23318-09-10

אין לראות באמור משום ייעוץ משפטי

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

שותף מייסד במשרד עורכי הדין אלמוג-שפירא, העוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין, לרבות רשלנות רפואית.

טל:03-6916637

דוא"ל - refael@rlaw.co.il

פייסבוק - https://www.facebook.com/AS.LawOffices

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רפאל אלמוג, עו"ד

מאמרים נוספים בנושא רשלנות רפואית

מאת: עורך דין ירון מויאלרשלנות רפואית26/07/172326 צפיות
מערכת המשפט הישראלית מורכבת משלוש ערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט שלום. לצד אלו ישנן מספר ערכאות מקבילות: בית המשפט לעניינים מנהליים, בתי משפט למשפחה, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט לעניינים מקומיים ועוד. מורכבות מערכת המשפט ותחומי הסמכויות השונים של כל ערכאה מחייבת עורכי דין להתמקצע בתחומי משפט מסוימים, בכדי שיוכלו לספק ללקוחותיהם שירות מקצועי מתוך היכרות התחום באופן מעמיק על כל רבדיו.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית14/12/161847 צפיות
הדרך הנכונה להגיש תביעה ולדרוש פיצוי כספי בגין רשלנות רפואית בלידה היא לפנות למשרד עורכי דין עם ניסיון מעשי בטיפול בתביעות הקשורות לרשלנות רפואית בלידה... קרא עוד

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית28/03/161838 צפיות
מה חשוב להכיר ולדעת כדי לבחור נכון עורך דין רשלנות רפואית? מעבר לניסיון, יש גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון.

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית14/03/161853 צפיות
מהי רשלנות רפואית? מה הן הסיבות בגינן ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגוף הרפואי המטפל ומה הן תביעות הרשלנות הרפואית הנפוצות ביותר בישראל? כל מה שבאמת צריך לדעת על רשלנות רפואית בשורות שלפניכם.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית07/10/152874 צפיות
לא מעט מקרים של רשלנות רפואית חמורה הסתיימו במוות של המטופל. מיהו התובע בתביעת רשלנות רפואית במקרה כזה? על אילו נזקים ניתן לתבוע פיצויים? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152148 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152125 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica