בשעה טובה (גם אם קשה) ובמזל טוב ילדת – בת או בת או גם וגם... זה הזמן לשלב ולכרוך בתהליך ההתאוששות פעילות גופנית מתונה, סדירה ומתמשכת. לבד מההשפעה הוודאית על שיפור מראה הגוף גם אם הפעילות הגופנית לא תתרום לאלתר לחיטובו ולעיצובו – ההשפעה והתועלת המצטברות שלה ודאי עשויות לקרב אותך אל היום, שבו הזמן ואת תשוו לגופך את המראה הרצוי לך.
בתוך זמן קצר תחושי את ההשפעה המבורכת של הפעילות הגופנית. נשים רבות, הן שיעידו והן שיגידו עד כמה משמעותית עשויה להיות פעילות גופנית לנשים לאחר לידה: היא מסייעת להפגת עייפות, למיתון תוקפנות (חבויה או גלויה), מעוררת וממריצה לשוב אל השגרה ולתפקד בה כנדרש וכמצופה
. נשים רבות חשות כמי שהלידה רוקנה מהן את האנרגיה ואת המשאבים הנפשיים. הן זקוקות למילוי מצבריהם – הגופנים והנפשיים. אין כמו פעילות גופנית לנשים לאחר לידה לעשות זאת. משך הזמן שבו נאמדת תקופת ההתאוששות לאחר לידה הוא כשישה שבועות. אין פירוש הדבר כי את אמורה להמתין עד חלוף חודש וחצי ממועד הלידה עד שיבה לפעילות גופנית סדירה. אין כל מניעה לשוב לפעילות גופנית עוד בימים הראשונים לאחר הלידה.
פעילות גופנית לנשים לאחר לידה משיבה לך את היכולת לבחור:
דווקא בשל העובדה כי הטיפול בתינוק הוא מאומץ ותובעני ובעיקר – מפקיע ממך את תחושת חופש הבחירה על חייך והכפפתם לצרכי התינוק, הפעילות הגופנית עשויה להעניק לך תחושה כי את לוקחת את עצמך בידיים. כי את קובעת ומייחדת לעצמך זמן איכות. זמן שכולו שלך, כולו למענך, ובעצם – גם למען תינוקך בפרט ומשפחתך בכלל. פעילות גופנית לנשים לאחר לידה מגבירה את הסיכוי שלך לשמור על בריאותך ולשפר אותה. במהלכה תוכלי לחזק שרירים שרפו, פרקים שהתקשו והתקשחו, גמישות שקהתה. הפעילות הגופנית תסייע לך להשיב את שיווי המשקל הגופני והנפשי אשר אולי התערער לקראת הלידה, במהלכה ואחריה. פעילות גופנית לנשים לאחר לידה ידועה ומוכחת כתורמת להתגבר על תחושת דכדוך ואף דיכאון ותורמת גם לשיפור הביטחון העצמי ובתוך כך לחיזוק הדימוי העצמי.
מאת: ניקול שרון מאמנת כושר בכירה