מכשיר שמיעה - כיצד זה עובד?
האם שאלתם את עצמכם פעם כיצד עובד מכשיר שמיעה? מכשירי השמיעה כיום הינם מלאכת מחשבת טכנולוגית אשר מאפשרת למיליוני בני אדם בכל העולם לחזור לשמוע ולהבין את סביבתם וכןולחזור לתפקוד רגיל בחיי היומיום שלהם. כיצד זה קורה? במאמר זה נשפוך אור על הסוד שמאחורי מכשירי השמיעה שלנו.
קצת היסטוריה על המכשיר
השימוש במכשירי השמיעה הראשונים החל לקראת סוף המאה ה- 19. המכשירים הראשונים היו מכוערים ומגושמים להחריד. המכשיר היה מעין צינור ארוך שהיה צריך להחזיק בכדי לשמוע. מעט לאחר מכן, בשנת 1899, הוגש פטנט על מכשיר השמיעה החשמלי הראשון שהיה כה גדול שתפס שולחן שלם! בשנות ה- 20 כבר החלו להיכנס לשוק מכשירי שמיעה עם שפופרות ואקום שהביאו לשיפור ברמת השמיעה אך עדיין היו מגושמים בשל הסוללות העצומות שלהם. מכשירי השמיעה האנלוגיים - “האבות הקדמונים” של מכשירי השמיעה הדיגיטליים שאנו מכירים, הגיעו לשוק רק בשנות ה- 50.
אופן פעולתו של מכשיר השמיעה האנלוגי
כאמור, במהלך שנות ה- 50 הוחל בשיווקם של מכשירי השמיעה האנלוגיים. מכשירי השמיעה האנלוגיים הראשונים עוד עוצבו כך שיתאימו למסגרות של משקפיים ורק לאחר תקופה מסוימת נולד העיצוב שאנו מכירים כיום - מכשירי השמיעה שנענדים על האוזן. מכשיר השמיעה האנלוגי פועל באמצעות מיקרופון שקולט את הצלילים בסביבה ומעביר אותם אל המגבר שתפקידו להגביר את הצלילים. לאחר שהאותות מוגברים הם מועברים אל הרמקול שיושב באוזן ומפיק צליל אשר מוגבר באופן אחיד. מכשירים אלו מהווים פתרון בסיסי בלבד, משום שהצליל אינו עובר עיבוד ואין הפרדה בין רעשי רקע לצלילים הרלוונטיים לשומע. מסיבה זו כיום כמעט ואין שימוש במכשירים האנלוגיים והם הוחלפו כמעט לחלוטין במכשירי השמיעה הדיגיטליים.
מהפכת מכשירי השמיעה הדיגיטליים
בשנות ה- 90 חלה מהפכה של ממש בעולם מכשירי השמיעה. כמו בשאר תחומי האלקטרוניקה, המהפכה הדיגיטלית לא פסחה על תחום מכשירי השמיעה. מכשירי השמיעה כיום מכילים בתוכם רכיבים דיגיטליים מתקדמים שמטרתם לספק למשתמש את השמיעה הברורה והאיכותית ביותר. המכשירים הדיגיטליים עדיין מכילים מיקרופון ורמקול, אך ההבדל הגדול הוא בתהליך שעובר הצליל בדרך.
לאחר שהצלילים נקלטים במיקרופון הם עוברים תהליך המרה לאותות דיגיטליים המופרדים לערוצים שונים. ההפרדה על פי ערוצים מתבצעת על פי תדר הצליל וכך מתאפשר נטרולם של רעשים מפריעים כמו רעשי רקע. כמו כן, המגבר מגביר את ערוצי הצליל השונים ברמות ווליום שונות בהתאם לליקוי השמיעה. מכשירי השמיעה כיום מכילים מגוון תוכניות המיועדות לסביבות שמיעה שונות, ויש גם מכשירים שמתאימים את הגדרות השמיעה באופן אוטומטי בהתאם לסביבה בה נמצא האדם. ניתן לראות כי מכשירי השמיעה הדיגיטליים מהווים קפיצת מדרגה לעומת קודמיהם האנלוגיים. כניסתם לשוק שיפרה באופן ניכר את חייהם של לקוייי השמיעה.
תדרים - כשהטכנולוגיה פוגשת שירות חסר פשרות
מכון השמיעה תדרים משווק את מכשירי השמיעה הדיגיטליים של החברות המתקדמות בעולם - פונאק, בלטון, וידקס ואוטיקון. לקוחות תדרים נהנים מהמכשירים המתקדמים ביותר בשוק ומשירות מקצועי - במכון עובד צוות מיומן ומנוסה שיעזור לכם לבחור את מכשיר השמיעה המתאים ביותר עבורכם. המכון משרת את תושבי פתח תקווה והסביבה - ראש העין, פתח תקווה, קרית אריה, בני ברק וערים נוספות. לקבל מידע נוסף על פתרונות השמיעה והמבצעים שלנו צרו קשר עוד היום - 03-9345959.