ראשית, בטרם תיגשו להכנות המוקדמות, מצאו נכס שתרצו לרכוש, זה הזמן לבדוק מהו ההון העצמי שתוכלו לגייס לטובת רכישת הדירה וכך תדעו כמה משכנתא תרצו לבקש מהבנק.
שנית, בדקו האם תוכלו לקבל הלוואת משכנתא זכאות של משרד השיכון, זהו פרמטר חשוב שעליכם לקחת בחשבון. במידה ויש לכן זכאות, הורידו את סכום הזכאות מסך ההלוואה שתרצו לקבל, כדי שתשוו ריביות רק על סכום הכסף שהבנק צריך להעביר לכם.
הכנות מוקדמות
בטרם תיגשו לשאול מה הריבית שכל בנק מציע חשוב שתגבשו את תמהיל ההלוואה עצמה. העובדה שכמעט תמיד כדאי לחלק את המשכנתא למסלולים שונים ולא לשים את כל הביצים בסל אחד, תדרוש השוואה של כל מסלול בנפרד, כי ייתכן שבנק מסוים ייתן לכן מרווח טוב יותר מהפריים אך תנאים פחות טובים בשאר המסלולים וכמובן שתצטרכו לחשב את הכדאיות הכלכלית של זה.
גשו ליועץ משכנתאות אובייקטיבי, אשר מומחה בהרכבת משכנתאות ובקשו ממנו להרכיב יחד אתכם את תמהיל ההלוואה הזול ביותר עבור הנתונים שלכם ועבור סכומי הכסף להם אתם זקוקים. זה הזמן לבקש ממנו לעשות כמה שיותר סימולציות, אל תפחדו לשנות סכומי כסף בכל מסלול ולראות כיצד תתנהג ההלוואה לאורך התקופה, יועץ טוב צריך להריץ כמה שיותר סימולציות כדי להגיע לתמהיל הלוואה זול שיתאים לכם גם מבחינת ההחזר החודשי שתצטרכו לשלם.
השוו ריביות
בשלב זה עליכם לגשת למספר בנקים, עם תמהיל ההלוואה הסופי שלכם. בקשו מכל בנק לתת לכם את ההצעה הטובה ביותר לריבית ולעשות לכם חישוב משכנתא כולל תחת חלוקת המסלולים שאתם מציגים בתמהיל.
בשלב זה עליכם לשים לב לשני דברים, האחד הוא העלות הכוללת של ההלוואה שמציע לכם כל בנק והשני הוא ההחזר החודשי שיוצא לכם בכל בנק. נסו למצוא גם עלות הלוואה נמוכה ככל שתוכלו אך כמובן בדקו שאתם יכולים לעמוד בהחזר החודשי. אל תהססו לומר לבנקאי שאתם משווים בין כמה בנקים כדי שייתן לכם את ההצעה הטובה ביותר שלו.