ישראלים רבים כיום לא רק שמעדיפים לקנות יין מתוצרת של יקבי בוטיק, הם אף אוהבים לנסוע בעצם אל היקבים השונים, לראות כיצד היין מיוצר, וכמובן לרכוש כמה בקבוקים הביתה. אז מה סוג הקסם של יקב הבוטיק הישראלי? כדי להבין זאת, אולי כדאי שנגדיר בכלל מהו יקב בוטיק. באופן עקרוני, בוטיק זה לאו דווקא עניין של כמות. יש יקבים שמייצרים כמה מאות בקבוקים בשנה, ויש המייצרים עשרות אלפים לא רק לארץ אלא גם לעולם. הנושא נמדד בתשומת הלב שניתנת לבקבוקים. יין בוטיק הוא כזה שנעשה תוך כדי מתן תשומת לב לכל בקבוק ובקבוק, הייצור לרוב על פי דרישה מצד השווקים, ולא בצורה תעשייתית.
מגוון עצום של יקבים
מה שמאד מייחד את השוק הישראלי, הוא הצמיחה המהירה שיש בו בתחום של יקבי הבוטיק. אם בעבר, כדי למצוא יקב בוטיק היו לכם פחות מעשר אפשרויות, הרי היום יש כבר יותר ממאה מקומות שונים שמייצרים יין בתוך יקבי בוטיק שונים, אשר פרושים על פני כל רחבי הארץ. יש יקבים שמייצרים אך ורק לסביבה המקומית שלהם, ומוכרים באופן ישיר מהיצרן לצרכן, בעוד שיש יקבים שמוכרים את התוצרת שלהם לרשתות השיווק, ומשווקים את הבקבוקים שלהם בכל רחבי הארץ. מכל מקום - תמיד מדובר על יין איכותי במיוחד, שנעשה תוך כדי הקפדה על סטנדרטים גבוהים במיוחד.
אני לא מוותרת על יין איכותי
אני בעצמי צורכת לא מעט יין, ובשבילי סוף שבוע לא יכול להתחיל בלי כוס של יין איכותי מיקב בוטיק ישראלי. אני מאד אוהבת את יין הבוטיק שמיוצר בישראל, בגלל שהוא גם איכותי, אבל גם מגיע במחירים נוחים מאד. אני עומדת על קשר עם כמה בעלי יקב ברחבי הארץ, וכל פעם בוחרת בקבוק יין אחר, כדי להתנסות בכל פעם בטעם מיוחד אחר.