על פי הנתונים של מדד נילסן, נראה כי שוק היין הישראלי הולך וגדל עם השנים. הדחיפה המשמעותית החלה לפני שני עשורים, ומאז עוד ועוד יקבים חדשים נפתחים ברחבי הארץ. הדבר נעשה ביחס ישר גם לצריכת היין האישית של הצרכן הישראלי. בעבר, הישראלי לא נחשב לשתיין יין מרכזי כל כך - וכמובן שגם היום אחיו האיטלקי והצרפתי שותים יותר ממנו. אלא שבעוד שבארצות אלו הצריכה הולכת ויורדת - בישראל היא עולה, עם דגש על צריכה של יין ישראלי מקומי. למה זה קורה?
אוהבים יין איכותי
באופן עקרוני, בישראל התפתחה אופנה מעניינת מאד, וישראלים רבים אוהבים ומעדיפים היום לא רק לרכוש יין ישראלי, אלא לקנות יין בוטיק איכותי במיוחד. למה דווקא מיקבי בוטיק? משום שהישראלים מבינים שביקב בוטיק, היין מקבל טיפול הרבה יותר מסור ואישי. הבדלי המחירים בין היין התעשייתי ליין הבוטיק הם לא משמעותיים, והטעם של היין הישראלי שמגיע מיקב הבוטיק הוא לא פחות ממדהים. כמו כן, מכיוון שבסופו של דבר ישראל היא מדינה קטנה, לבעלי היקב קל לשווק את היינות שלהם למקומות ברחבי הארץ, ואף לצרכן נוח לנסוע ליקב בעצמו ולרכוש בקבוק במחיר מוזל.
אנחנו שותים רק יין מקומי
אשתי ואני נחשבים לצרכני יין חלוציים יחסית. כבר לפני שלושים שנה התחלנו לעשות טיולי יין ברחבי העולם, משום הכמיהה שלנו למשקה טעים ומיוחד זה. לשמחתנו הרבה, כבר כמה שנים שיקבים רבים נפתחים ברחבי הארץ, ומוכרים את מרכולתם במחירים נוחים. מאז,אין מה לומר - אני כמעט ולא שותה יין תוצרת חוץ. אני גם שמח לתמוך כמובן בתעשייה המקומית, אבל לא פחות נהנה מכל הטעמים והריחות של היינות המיוחדים.