היום, בעזרת האינטרנט, קל מאד למצוא מתכונים ללא גלוטן. מתכונים ללא גלוטן, הם למעשה מתכונים שאין בהם קמח, או שיש בהם תחליפים שונים לקמח, ללא הגלוטן שיש בדגנים השונים. המגוון העצום של מתכונים ללא גלוטן הוא בעיקר בזכות אתרי האינטרנט השונים, שמאפשרים לכם למצוא בקלות מתכונים רבים. יש היום אף מסעדות רבות, שמכינות מתכונים ללא גלוטן, כך שגם אנשים הסובלים מצליאק יכולים לאכול במסעדה מגוון עצום של מאכלים טעימים במיוחד.
אני עצמי, מכינה פעמים רבות מתכונים ללא גלוטן עבור הבת שלי שהיא חולת צליאק. עם שפע כל כך גדול של מאכלים מסוגים שונים, אנחנו בכלל לא מרגישים מוגבלים בתפריט המשפחתי. אני בכל פעם מוצאת מתכון אחר מהרשת, מכינה לכולם - וכולם טועמים, נהנים ומשאירים צלחות ריקות. הפעם אראה לכם מתכון פשוט לדג עם תפוחי אדמה.
החומרים הדרושים
קילו ורבע של דניס או פרידה (אפשר שלם ואפשר מופרד - לבחירתכם)
צרור פטרוזיליה קצוצה
5-6 תפו"א
3 שיני שום קצוצות
50 גרם גבינה צפתית קשה
שמן זית, מלח ופלפל לפי טעם
אופן ההכנה
1. ראשית, יש לחמם את התנור ל180 מעלות. בהמשך יש לקחת תבנית בגודל בינוני - ולשמן אותה בצורה נדיבה למדי.
2. קלפו את תפוחי האדמה וחתכו אותם לפרוסות דקות. קחו חצי מהכמות שפרסתם, וסדרו אותה על התבנית המשומנת.
3. קחו חצי מכמות השום וחצי מכמות הפטרוזיליה, ופזרו אותם על פני רצועות תפוחי האדמה.
4. מה שאתם מניחים בכמות המלאה זו הגבינה הצפתית, וכמובן חלקי הדג. מעל הדג והגבינה אתם מניחים את המחצית שנותרה מתפוחי האדמה, הפטרוזיליה והשום.
5. תבלו במלח, פלפל ושמן זית, וכעת אפשר להכניס לתנור לזמן שבין חצי שעה ל40 דקות.
בתאבון!!