ליהנות מטעם טוב, מראה נהדר וניחוחות נפלאים
אםאתם אוהבים לבשל, אולם מתכונים הכוללים דגים במסגרתם, מרתיעים אתכם מעט,שכן נראים לכם מסובכים מדי, כדאי לכם לקרוא את הכתבה הבאה, ולגלות שניתןליהנות ממבחר של מתכוני דגים פשוטים, קלים להכנה, ולא פחות חשוב מכך –טעימים במיוחד. אילו סוגים של מתכוני דגים ניתן למצוא ומה מאפיין כל אחדמהם? על כך, בכתבה שלפניכם.
מתכוני דגים בתנור
אחדמיתרונותיו של הדג, כרכיב מרכזי במנה, הינה האפשרות לשלב אותו במגוון שלמתכונים שונים. ניתן למצוא מבחר של מתכוני דגים בתנור, הנחשבים כקלים להכנהומציעים תוצאות נפלאות, המריחות ונראות נהדר. מתכון דגים בתנור, כולל,פעמים רבות, גם תוספת של תפוחי אדמה, למשל, המצורפים לדג עצמו, ולצידונאפים בתנור. אפיית דגים בתנור מתאימה לכל אחד, ונחשבת כאחת משיטות הבישולהמתאימות ביותר לדג, שכן שומרת על מידת עסיסיותו.
מתכוני דגים בתנור יכולים לכלול דג שלם, דג פרוס או פילה של דג, ולכן, במידהומעוניינים בביצוע מתכון, הכולל אחד מהשלושה, יש להתאים את זמן הבישוללצורת הדג, המוצע במתכון. מתכון דגים בתנור יכול להיות מוגש קר או חם, לצדמגוון של תוספות, החל מתפוחי אדמה שלמים, פירה, אורז, ירקות מבושלים, סלטירקות טרי ורענן ועוד. מדובר במנה משביעה מאד, שאיננה דורשת רמת מיומנותגבוהה וכוללת פעולות פשוטות ובסיסיות ביותר – הנחת הדג במרכז תבנית האפייה,תיבולו בהתאם לטעמכם האישי, שימון הדג בשמן זית, כיסוי התבנית או השארתהפתוחה והכנסתו לתנור.
מתכוני דגים לפי עדות
כולנומכירים את מגוון מתכוני הדגים השונים, הנחשבים כמאכלי עדות ידועים,כשבראשם מככבים החריימה, המגיע מהמטבח המרוקאי והגפילטע פיש, המגיע מהמטבחהאשכנזי. החריימה, מתכון אופייני למטבח המרוקאי וכולל, במסגרתו, גרסאותרבות ומגוונות, הינו תבשיל המוגש, בדרך כלל, בארוחת שישי, בשבת בצהריים אובחגים השונים. גם הכנת מתכון זה פשוטה במיוחד והיא נעשית באופן מהיר וקל.הרכבת מתכון זה נעשית ישירות בתוך סיר הבישול עצמו, כשלצד הדג נחים להםפלפלים מיובשים חריפים, ההופכים אותו לתבשיל פיקנטי במיוחד. מתכון זה מתאיםלכמה סוגי דגים. הוא יכול לכלול דג מסוג נסיכת הנילוס, דג בורי או דגלוקוס. הגפילטע פיש (דג ממולא), אחד ממתכוני העדות הידוע גם כן, מוגש גםהוא בשבתות וחגים, אולם הכנתו מורכבת מעט יותר. הגפילטע פיש הינו קרפיוןטחון, אותו מבשלים במים לצד גזר ובצל. מתכון זה יכול להיות מתוק או מתובלבמלח ופלפל. נהוג לאכול את הגפילטע פיש לצד חזרת חריפה וחלה מתוקה.
מתכוני מרקי דגים
אחת האפשרויות ליהנות מטעמיהם הנפלאים של הדגים השונים, הינה במסגרת מתכונים למרקי דגים. כמעט בכל מדינה ניתן למצוא מבחר של מתכוני דגים מסוגים שונים,התופסים מקום של כבוד במטבח המקומי. מתכונים של מרק אלה כוללים דגיםמקומיים, בדרך כלל, ויכולים להיות כחלק מתפריט, המוצע במסעדות יוקרה אובמסגרת המטבח הביתי. בעת הכנת מתכון מסוג זה, חשוב לוודא כי מדובר בדג טריואיכותי, שכן מידת טריותו עשויה להשפיע לא מעט על טעמו של המרק. מתכוניהדגים כוללים, פעמים רבות, שימוש בשמן זית, שום, פטרוזיליה, מלח, פלפל,לעיתים יין לבן, סלרי ועגבניות. מתכונים של מרקים אלה משביעים במיוחדומתאימים לימים חורפיים, קרים וגשומים. הם מזכירים ארצות רחוקות וכולליםטעמים נפלאים, הם פשוטים להכנה ואינם דורשים יכולות קולינאריות מיוחדות.