למה דגים טריים?
דגים טריים ידועים בערכם התזונתי הרב יותר מדגים קפואים, הם משמרים את הטעם הטוב בהם באופן טוב ומהותי יותר מדג שעבר תהליך הקפאה ומשמשים למאכל איכותי יותר. דגים טריים הם בבחינת סחורה טרייה בניגוד לדגים קפואים שאמנם יש עליהם תאריך תפוגה כלשהו אך איננו יודעים מתי הם הגיעו למקפיא וכמה זמן הם ממוקמים בו.
איך בודקים שהדג טרי?
כאשר אתם מגיעים לחנות דגים או לסופר כלשהו במטרה לרכוש דגים טריים, עליכם לבדוק טוב האם הדג באמת טרי כדי לחסוך מכם את העוגמת נפש הכרוכה בבישול או באכילת דג שאיננו טרי. כדי לבחון האם הדג טרי או לא ישנם מספר קריטריונים: עין הדג אמורה להיות מבריקה וקמורה, בשר הדג אמור להיות גמיש- כיצד תדעו אם בשר הדג גמיש? בקשו ללחוץ עליו מעט עם האצבע, אם הלחיצה משאירה שקע כלשהו בדג הדבר אומר שבשרו לא גמיש וייתכן מאוד שהוא איננו טרי, בנוסף לכך, צבע זימי דג טרי אמורים להיות בצבע אדום או בורדו ולא בשום צבע אחר. הריחו את הדג וודאו שיש לו ריח ים, שכן ריח ים ללא ספק מצביע על טריותו ואיכותו. בבחירת דג טרי ישנם אלמנטים הכרחיים בכדי לרכוש אותו, וזאת על מנת לוודא שלא נפלת בפח ורכשתם דג "טרי" שהוא לא בדיוק טרי.
ישנם מקומות רבים המומחים בדגים ומספקים סחורה טובה ואיכותית, ישנם חנויות שאפילו מספקות סחורה טרייה עד לביתך, כאשר אתם מחפשים דגים טריים, חשוב לבחור מקום הידוע בטריותו ובאיכותו, בכדי שחווית הקניה תהיה חוויה מוצלחת וטעימה. בתאבון!