ישראל עברה בשנת 2011 לראשונה את רף 700,000 החולים במחלת הסוכרת.
על-פי נתוני משרד הבריאות הישראלי מספר זה כולל כ- 400,000 חולי סוכרת מאובחנים ועוד יותר מ- 300,000 חולי סוכרת סמויים שלא אובחנו עדיין.
לשם השוואה לפני כ- 9 שנים, בשנת 1999, היו בישראל כ- 300,000 חולי סוכרת, כלומר גידול של כ- 130% במשך 9 שנים.
בעולם כולו, הגידול במחלת הסוכרת הוא אף גדול יותר מאשר בישראל.
הממוצע העולמי של חולי הסוכרת בעולם גדל ב-600% במשך 15 השנים האחרונות.
בשנת 2011 הסוכרת הוכרזה לראשונה, כמגיפה על-ידי האו"ם, בעוד שעד כה נהוג היה באו"ם להכריז כמגיפות רק על מחלות זיהומיות.
כ- 260 מיליון אנשים בעולם חולים כיום בסוכרת, הם מהווים כ- 6% מכלל אוכלוסיית העולם הבוגרת.
החולים בסוכרת סוג 2, מהווים 95% מכלל חולי הסוכרת בעולם. גורמי הסיכון לסוכרת סוג 2 הם השמנת יתר, חוסר פעילות גופנית ומתח נפשי.
סיבוכי הסוכרת הידועים הם: פגיעה בכלי דם וכתוצאה מכך עלולים להגיע לכדי אי ספיקת כליות, קטיעת גפיים, ועיוורון.
חברת "נופר" הישראלית פיתחה את המוצר "תה גלוקודן" המסייע לטיפול בסוכרת סוג 2.
סוכרתיים רבים הסובלים מסוכרת סוג 2 מדווחים על ירידה ברמות הסוכר בדם לאחר שימוש של כחודש ב"תה גלוקודן".
"תה גלוקודן" מכיל צמחי מרפא לחליטה וביניהם צמח ה"סטיביה" המתוק באופן טבעי.
על-ידי כך מתאפשר לסוכרתיים לשתות תה טעים לשתיה מבלי להוסיף סוכר ואף לטפל בו זמנית בסוכרת סוג 2 ולסייע לגוף להגיע לאיזון.
"תה גלוקודן" מכיל: מרווה משולשת, סטיביה, עלי זית, אקליפטוס, לימונית, לואיזה, ג'ימנמה, טיון.
סטיביה – "צמח המרפא המתוק של פרגוואי", הינו שיח רב שנתי שמוצאו בפרגוואי וביערות הגשם של דרום אמריקה. הסטיביה משמשת להמתקה ללא קלוריות.
כיום, מגדלים את הסטיביה באופן מסחרי בברזיל, קוריאה, יפן, סין ואוסטרליה שם היא משמשת תחליף לסוכר במאכלים ובמשקאות כמו משקאות קלים, גלידות, דברי מאפה, גומי לעיסה, תה ומוצרי טיפול לעור.
מתיקותה של הסטיביה והיותה נטולת קלוריות וסוכר מתירים את השימוש בה לסוכרתיים, שומרי דיאטת קנדידה ודיאטות אחרות נטולות פחמימות.
המעלה הגדולה השניה של הסטיביה היא השפעתה על רמת הסוכר בדם ויכולתה לאזן רמות סוכר גבוהות, כמו כן היא מסייע בתהליך ההרזיה ומהווה חלופה לסוכר לכל המתקשים להקפיד על בריאותם.
בניגוד לתופעות לוואי שונות, אותן מייחסים לשימוש בממתיקים מלאכותיים, אין לשימוש בסטיביה כל תופעות לוואי.
הגלוקוזיד שמתקבל ממיצוי הסטיביה, מתוק פי 300 מהסוכר, אינו עובר מטבוליזם ואינו מתפרק בחום או בחומצה. לכן אינו מתעכל בגופנו וערכו הקלורי הוא: אפס קלוריות.
יתרונות נוספים של סטיביה על פני הסוכר: מניעת הצטברות רובד חיידקים בשיניים, הפחתת תחושת הרעב והפחתת יתר לחץ דם.
"תה גלוקודן" מכיל גם את הצמחים הבאים:
אקליפטוס – עץ ירוק עד, שמוצאו באוסטרליה וצומח ברחבי העולם.
מוריד את רמת הסוכר בדם, בעל סגולות אנטיספטיות בולטות, מעולה לחיטוי דרכי הנשימה.
טיון – נחשב ל"מלך צמחי המרפא", שימושי למגוון רחב של מכאובים ומחלות. מוריד את לחץ הדם ומטפל בסוכרת, אנטי בקטיריאלי, אנטי פטרייתי.
מרווה משולשת – משמשת כצמח מרפא בכל ארצות הים התיכון.
המרווה מרפה את כלי הדם ההיקפיים, מורידה את רמת הסוכר בדם וממריצה את מחזור הדם.
עלי זית – עלי הזית הוכחו כבעל יכולת רבה להוריד את רמת הסוכר בדם ואת לחץ הדם וכן הם מגנים על פעילותו התקינה של הלב.
במחקר שנעשה באוניברסיטת "מסינה" באיטליה, לגבי השפעת השימוש בתמצית עלי הזית על בריאות הלב, הודגם כיצד האולרופאין מגביר את זרימת הדם אל הלב, ע"י הרחבת כלי הדם שלו והורדת לחץ הדם.
עלי הזית מכילים ביו-פלאבונואידים הדרושים לתחזוקת דפנות כלי דם נימיים.
במחקר שנערך באוניברסיטת "מילנו" באיטליה נמצא, שתמצית עלי הזית פועלת כאנטי אוקסידנט. היא מעכבת את התהליך הגורם לפגיעה בכלי הדם, תהליך שמסתיים בדלקות, טרשת עורקים והיצרות בכלי הדם.
יתרון נוסף של השימוש בעלי הזית, הוא מניעת חימצון הכולסטרול הרע (LDL) ועקב כך מניעת פגיעה בכלי הדם הכליליים של הלב.
בארצות הים התיכון בהן צריכת שמן הזית גבוהה, שיעור מחלות הלב בקרב האוכלוסיה הוא נמוך מאשר בארצות אחרות.
כל האמור לעיל הינו בגדר מידע כללי ואינו מהווה המלצה רפואית, מומלץ לקרוא חומר נוסף ולהתייעץ עם אנשי מקצוע לפני השימוש.
www.nufar.co.il