1. המצאת גלידת השוקולד מיוחסת למלך אצטקי: טוענים כי הוא נהג לערבב משקה שוקולד בשלג הרים ולאכול את התוצר בתאווה.
2. ועוד מנפלאות המלכים האצטקים: מונטסומה, מלך אצטקי, היה מכור לשוקולד בצורה רצינית. לפי הסיפורים, הוא נהג לשתות כחמישים ספלי שוקולד ביממה.
3. במאה ה-17 האמינו שבשוקולד טמונות סגולות עוררות מינית. קזנובה דאג להכניס למיטה שוקולד, וגם ההוללת הידועה, מדאם דוּ בארי נהגה להעניק למאהביה שוקולד כדי להגביר את אונם. המרקיז דה סאד ערך נשפי סקס ושוקולד באופן קבוע. גם כשנאסר, דרש לקבל מנה יומית לתאו. מסופר כי רעייתו סיפקה את התמכרותו בדמות חפיסות שוקולד רבות שהביאה לבית הסוהר.
4. גם נפוליאון היה מכור לשוקולד ונהג לקחתו לשדה הקרב.
5. מבחינה מדעית, יש קשר בין שוקולד להתאהבות: שוקולד מכיל פנילתילאמין- אותו חומר כימי שמייצר המוח בזמן התאהבות. רמות גבוהות של פנילתילאמין במוח גורמות לתחושות של משיכה ותענוג.
6. בראשית המאה הקודמת צריכת השוקולד הממוצעת השנית לאדם בשווייץ הייתה קילוגרם אחד. בראשית המאה הנוכחית, צריכת השוקולד הממוצעת לאדם היא 12 ק"ג.
7. סוכריות M&M פותחו במהלך מלחמת העולם הראשונה במטרה לייצר עבור חיילי ארה"ב בחזית, ממתק שאינו נמס. היום נתוני המכירות שלהן מצביעים על למעלה משני מיליארד דולר בשנה, מה שמעניק להן את התואר "ממתק השוקולד הנפוץ ביותר בעולם".
8. בשנת 1981 החליטו האסטרונאוטים במעבורת החלל הראשונה כי סוכריות M&M חייבות להיכלל בתפריט התזונה שלהם. כל צוותי החלל של נאס"א מאז ועד היום מקבלים את הסוכריות הללו לפני ההמראה.
9. בסוף המאה ה־17 עדיין התקשו להשיג באירופה פולי קקאו, ומחירם היה גבוה.
10. כדי להכין קילוגרם שוקולד אחד נדרשים במינימום אלף פולי קקאו.כל פרי של עץ הקקאו מכיל 20-40 פולים.
11. שוקולד היה המשקה החביב על מרעילים במאה ה־18, בגלל הטעם העשיר והמרקם הסמיך שסייעו בהסוואת הרעל.
12. שוקולד מוצק (לאכילה ולא לשתייה) הגיע לעולם ב-1847 בבברמינגהאם, בריטניה. את המוצר החדשני פיתחו זוג אחים בריטיים לבית קדבורי.
13. אמן השוקולד הבלגי, דובאל, הפתיע את נשיא ארה"ב לשעבר, ביל קלינטון בביקורו בבלגיה עם פסל בצורת סקסופון בגודל מלא.
14. הנרי נסטלה המציא בשנת 1875 את אבקת החלב. ידידו השוקולייטר השוויצרי, דניאל פטר, נדלק על ההמצאה וחיבר בינה ובין השוקולד. התוצאה: שוקולד חלב.
15. אלפרד היצ'קוק השתמש בסירופ שוקולד כדם בסצינה המפורסמת של הרצח במקלחת בסרט "פסיכו". הסרט צולם בשחור לבן והתוצאה הייתה מוצלחת.