1. שוקולד משרה תחושת טובה ויש הגורסים אף ממכר כיוון שהוא גורם לשחרור אנדורפינים במוח.
2. שוקולד מכיל חומרים ממריצים: תאוברומין, אנאנדמיד, קפאין וטריפטופן. טעות נפוצה היא לחשוב שקפאין הוא החומר הממריץ העיקרי בשוקולד. הממריץ העיקרי הוא דווקא התאוברומין.
3. השימוש בשוקולד נאסר במרוצי סוסים כיוון שהממריצים שהוא מכיל נמצאו אפקטיביים מאוד עבור הסוסים.
4. בכמויות גדולות מידי התאוברומין בשוקולד רעיל לחיות כגון סוסים, כלבים ותוכים משום שהם אינם מסוגלים לפרק אותו באופן יעיל. התאוברומין עלול להתקיים במחזור הדם שלהם במשך כ-20 שעות (בניגוד ל-2-3 שעות אצל בני אדם) ולגרום להתקף אפילפטי, התקף לב, דימומים פנימיים ואף מוות. עבור כלב קטן (במשקל כ־5 קילוגרם), כמות קטלנית של שוקולד חלב היא כ־280 גרם.
5. נבדק במחקרים: צריכת כמות יומית קטנה של שוקולד תקל על שיעול יבש ותפחית במידה ניכרת את הסיכוי ללקות בשבץ מוחי או התקף לב.
6. שוקולד הוא למעשה סם טבעי. בדומה לתרופת הפרוזאק (נגד דיכאון) ולסמים כמו אל.אס.די, השוקולד מעלה את רמות התרכובת סרוטונין במוח. הפרשתה של התרכובת הזו גורמת לתחושת נעימות, שכרון ולשיפור מצב הרוח.
7. בתעשיית הקוסמטיקה, חמאת קקאו היא מוצר מבוקש כי היא נחשבת לבעלת השפעה מצוינת על העור. יש הלוקחים את השפעות הקקאו על העור צעד אחד קדימה: טבילה באמבטית שוקולד נוזלי באחד מאתרי הספא המצעים את השירות האקסקלוסיבי הזה.
8. הטענה כי שוקולד גורם לחצ'קונים הופרכה לאחרונה במחקר שנערך באוניברסיטת פנסילבניה בארה"ב, לפיו אין קשר בין תזונה קלוקלת לפצעונים בכלל.
9. כמות צריכת השוקולד של נשים גדולה מזו של הגברים. חוקרים סבורים כי הסיבה לכך היא שרמת הסרוטונין במוחן נמוכה יותר והן נאלצות להשתמש בעזרים חיצוניים כדי להעלותו. לדעת חוקרים אחרים, המחזור החודשי גורם לירידת רמת הסוכר בדם וכתוצאה מכך- לעלייה בצורך במתוק.
10. בשוקולד יש הרבה מרכיבים שטובים לבריאות, כך טוענים מחקרים רבים. הוא מכיל פלבונואידים השומרים על בריאות הלב על ידי הפחתת הסיכון לקרישי דם, חומרים נוגדי חמצון ואפילו ויטמינים. לכל אלה שרצים עכשיו לבלוס חפיסה זכרו: לצד כל החומרים הבריאים הללו יש כמויות עצומות של שומן וסוכר וכל רופא או דיאטנית שמכבדים את עצמם ימליצו להימנע מצריכת שוקולד מופרזת.