1. זרעי קקאו מותססים, קלויים וטחונים, סוכר, לציטין וונילין הם המרכיבים של שוקולד. ניתן להוסיף מרכיבים "משפרים" כמו אגוזים, שקדים או צימוקים. ניתן גם למלא את השוקולד בטעמים כמו מנטה, תפוז או תות שדה. עיצוב השוקולד בטבלאות או בצורות שונות אחרות נעשה לאחר תהליך ההכנה הבסיסי.
2. צורת המכירה הנפוצה ביותר של השוקולד היא בחפיסות. לעתים מוסיפים לשוקולד טעמים כמו מנטה, תפוז או תות שדה או מרכיבים נוספים, כמו אגוזים, שקדים, קרמל וצימוקים. שוקולד אוורירי הוא שוקולד המיוצר בתהליך המותיר בועות אוויר מרובות בצורתו הסופית.
4. קיימים שלושה זנים של עצי קקאו אשר בפוליהם משתמשים לצורך הכנת שוקולד. הזן הכי יקר והכי נדיר נקרא קריולו. טעמו פחות מריר פחות וניחוחו חזק יותר והוא משמש כ־10% מתעשיית השוקולד. הזן המוכר והשכיח ביותר נקרא פורסטרו, בו משתמשים ב־80% מתעשיית השוקולד. הזן השלישי הוא מעין הכלאה של שניהם ושמו טריניטריו.
5. בעל מקצוע העובד עם שוקולד ומייצר פרלינים ומוצרי שוקולד נקרא "שוקולטייר" הוא שם מקצועו של יצרן מוצרי שוקולד על כל סוגיהם.
6. נהוג לחלק את ממתק השוקולד לשלושה סוגים:
שוקולד מריר: לפחות 35% ממנו הוא מוצקי קקאו. לא מכיל רכיבי חלב בכלל. אמנם שוקולד נחשב איכותי יותר ככל שאחוז מוצקי הקקאו בו גבוה יותר אך טעמו של שוקולד המכיל למעלה מ- 70% מוצקי קקאו יהיה מר מאוד.
שוקולד חלב: מכיל גם רכיבי חלב. נחשב לפחות איכותי משוקולד מריר אבל טעמו אהוב יותר על מרבית הצרכנים בגלל מתיקותו.
שוקולד לבן: מכיל חמאת קקאו, סוכר, לציטין ולעתים ונילין. אחוז חמאת הקקאו בו נמוך (לרוב פחות מ-30%). בשל העדר עיסת קקאו (ועל כן העדר צבע חום) יש הגורסים כי שוקולד לבן אינו שוקולד כלל.
7. שוקולד מכיל למעלה מ-500 חומרי טעם.
8. מערב אפריקה מספקת 67 אחוז מצריכת הקקאו בעולם. המדינה היצרנית הגדולה ביותר היא חוף השנהב ואחריה- .אינדונזיה, גאנה, ניגריה וקמרון.
9. רוצים לקנות בארה"ב את השוקולד הכי שווה שלהם? יצרנית השוקולד הכי הגדולה שם היא הרשי.
10. על תואר יצרנית השוקולד הגדולה בעולם מתחרות החברות "נסטלה" ו"מרס".
11. בישראל- מתוך קטלוג השוקולדים הנאה שלנו, החטיף הוותיק ביותר הוא "מקופלת". כבר 77 שנים על המדף ומופיע בקביעות ברשימת חמשת החטיפים המתוקים הנמכרים ביותר בארץ.