כאשר דיירים או קבלנים נכנסים ל"הרפתקה" של תמ"א 38 תמיד קיים חשש מפני דיירים סרבנים. אותם דיירים שלא מוכנים להתפנות, לא מאמינים בעסקה, לא רוצים לשמוע את הפרטים ובקיצור – סרבנים!
תכנית תמ"א 38 המקורית אכן חייבה את אישורם של כל בעלי הדירות אך מאז חלו מספר שינויים בתכנית וביניהם - ניתנה אפשרות למפקח המקומי להפעיל את שיקול דעתו בכל הקשור לדיירים סרבנים ולהמשך הפרויקט. ואכן, בחודש אוגוסט 2011 פורסם פסק דין שנותן לשינויים האלה גיבוי בפועל.
אסתי שחל, מפקחת על בנייה רוויה בלשכת רישום המקרקעין שבנתניה, עסקה בנושא דייר סרבן וקבעה כי דייר בהרצלייה שסרב לקחת חלק בפרויקט לחיזוק הבניין מפני רעידות אדמה (תמ"א 38) לא ימנע את המשך הפרויקט. הסיפור מתגלגל כבר כשנה וחצי, עת חתמו כל דיירי הבניין (מלמד דייר אחד, כמובן) על מסמכים מול היזם שנבחר והחלו להתכונן לתקופת המעבר. הסרבן טען כי העבודות ייפגעו בזכויותיו הקניינות ובנוסף טען כי ההסכם שנחתם עם היזם פוגע בו מבחינה מסחרית. דיירי הבניין הציגו בפניי המפקחת את המסמכים והעידו כי התהליך לבקשת חיזוק הבניין נעשה על פי כל הנהלים המקובלים. כאמור, המפקחת אישרה את התנגדותם, קבעה כי הדייר יישא בהוצאות המשפטיות שנגרמו ואף מינתה עורך דין שיחתום בשמו על כל הניירת הדרושה.
פסק דין זה מעודד בעלי דירות רבים שחששו ליישם את התכנית בגלל סיבות דומות. בנוסף לפסקי דין נערכים שינויים מקומיים וכלל-ארציים בתכנית תמ"א 38, וזאת עדות לתהליך של עידוד ההוצאה לפועל של הפרויקט על ידי כל הצדדים המעורבים.