כאשר זוג מתגרש הוא צריך להסדיר כמה נושאים, ביניהם נושאים הקשורים לילדים. בין אם יש ילדים ובין אם לא, זוגות שפותחים בהליך גירושין צריכים להסדיר חלוקת רכוש ביניהם, שאותה אפשר להסדיר לפני החתונה או להסדיר אותה ברגע שרוצים להתגרש.
איך אפשר להסדיר חלוקת רכוש לפני החתונה?
הסכם ממון הוא הדרך להסדיר חלוקת רכוש לפני שנכנסים אל החופה ומתחתנים. הסכם ממון הוא הסכם פשוט מאוד והוא עובד כך: בתוכו בני הזוג מצהירים איזה חלק מהרכוש שלהם הוא אישי ואיזה חלק משותף לשניהם. כשנפרדים, הרכוש המשותף מתחלק באופן שווה בין בני הזוג ורכוש שנקבע כאישי נשאר אל כל אחד מהם.
הסכם ממון הוא גם מסמך המאפשר לקבוע מה יהיו המזונות שיצטרך לשלם אחד הצדדים לצד השני במקרה של גירושין. ההסכם הזה פופולארי בעיקר בקרב זוגות שיש ביניהם פער כלכלי משמעותי, כלומר צד אחד הוא דל אמצעים ולשני יש ממון רב, ולכן יש נטייה לחשוב שההסכם יעיל רק למי שרוצה להגן על הרכוש הרב שלו. למען האמת, הסכם ממון יעיל לכל זוג שרוצה להסדיר חלוקת רכוש מבעוד מועד כדי לחסוך כאבי ראש בעת הגירושין.
איך מסדירים חלוקת רכוש אחרי החתונה?
אם לא טורחים להכין הסכם ממון לפני החתונה, צריכים להחליט על חלוקת הרכוש במהלך הגירושין עצמם. כל זוג שמתגרש צריך להכין הסכם גירושין ובו להצהיר על כל ההחלטות המשותפות שנוגעות לחייהם בנפרד, כאשר חלוקת הרכוש היא בין ההחלטות האלה.
כשמסדירים את חלוקת הרכוש בתוך הסכם גירושין כל הליך הגירושין יכול להתארך, כי בסיטואציה בה הזוג מכין את ההסכם נוצרים מריבות ומתחים שמקשים על קבלת ההחלטות הנוגעות לרכוש, ובוודאי שעל כל נושא אחר שצריך להצהיר בהסכם הגירושין.
הסכם גירושין והסכם ממון הם מסמכים שחשוב להכין יחד עם עורכי דין כי יש להם את הידע להכין הסכמים שיהיו תקפים בבית המשפט וכי הם דואגים שהצדדים יעמדו בחובות שלהם ויקבלו את הזכויות שלהם. חשוב לקחת עורכי דין שמתמחים בדיני משפחה כדי לוודא שכל הסכם מוכן לפי דרישות בית המשפט.