חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

דיכאון: טיפים מאת פסיכיאטר מומחה להתמודדות נכונה עם דיכאון ותחושות הדיכאון

דיכאון הוא אחד המצבים הנפשיים הנפוצים ביותר, אשר מביאים להפרעות תפקודיות. הדיכאון לרוב מאופיין במצב רוח ירוד באופן ממושך, בתחושות של אשמה, דימוי עצמי נמוך, הפרעות בתיאבון ובשינה, אבדן עניין בחיים וחוסר הנאה, חוסר אנרגיה, הפרעות בריכוז ועוד. הדיכאון עצמו יכול להיות כרוני ומתמשך לאורך שנים או שהדיכאון מופיע בגלים שאורכם מספר שבועות עד מספר חודשים. בכל אחד מהמקרים האלו, הדיכאון יוביל לפגיעה תפקודית, לירידה באיכות החיים, ולסבל לאדם החולה ולבני משפחתו.

הדרך הנכונה להתמודדות עם דיכאון היא פניה מוקדמת לאיש מקצוע שזו התמחותו. הכוונה היא כמובן לפסיכיאטר מומחה, לפסיכולוג קליני או לפסיכותרפיסט מוסמך (בארץ אלו יכולים להיות גם עובדים סוציאלים קליניים). הטיפול בדיכאון יכלול בדרך כלל טיפול פסיכיאטרי עם או בלי שילוב של פסיכותרפיה (שיחות), כאשר את השיחות יבצעו הפסיכיאטר, הפסיכולוג או העובד הסוציאלי. צריך לזכור שדיכאון לא מטופל יכול להמשך שנים רבות, והגישה של "נחכה עד שהדיכאון יעבור" הוכחה בעשרות מחקרים כלא יעילה, וכדבר שגורם לסבל מיותר לחולי הדיכאון. טיפול על ידי צוות מיומן יכול לקצר בצורה משמעותית את הסבל של האדם.

נשאלת השאלה מה אדם הסובל מדיכאון יכול לעשות בעצמו?

לכל אדם יש שיטות שונות להתמודד עם זמנים קשים. הנה מספר אפשרויות להתמודדות עם דיכאון, מעבר לפניה לפסיכיאטר. אפשר לנסות כמה או שילוב של כמה אפשרויות עד שתמצאו את הדברים שנוחים עבורכם ומתאימים לכם. חשוב לזכור שמדובר בתוספת לטיפול אצל פסיכיאטר ולא בתחליף.

עוד נקודה: לא חייבים לעשות הכל ברשימה. אפשר גם להתחיל מסעיף אחד או שניים.

עיסוק בפעולות שגרמו לך הנאה בעבר, או שתמיד רציתם לעשות. כשאדם נמצא בדיכאון הוא בדרך כלל פאסיבי ומתכנס בעצמו. דווקא פעולות כמו כתיבה של יומן, האזנה למוזיקה חיובית (לא מומלצים שירי דיכאון) קריאה של ספרים שרציתם לקרוא ואפילו ספרים שעוסקים באנשים שסבלו מדיכאון והצליחו למרות זאת, או ספרי מידע על דיכאון (כי חוסר ידיעה גורמת לדיכאון להיות מפחיד עוד יותר)

לאכול. אחד הדברים הנפוצים בדיכאון הוא הפרעות בתיאבון ובשינה. הכינו לעצמכם ארוכה מהמאכלים שאהבתם לאכול בעבר. שימו לב איזה מהמאכלים משפר את התחושה שלכם. הכינו לעצמכם ארוחה והזמינו מישהו שאתם אוהבים לאכול יחד איתכם. גם אם אתם רוצים להיות לבד, הבדידות מחמירה את הדיכאון.

פנקו את עצמכם. לכו לספא או עשו לעצמכם אמבטיה מפנקת, קנו לעצמכם מתנה שרציתם מזמן לקנות, קנו לעצמכם את הכלב שמזמן חיפשתם. גם הנאות קטנות יכולות לעזור לכל אדם ובמיוחד לאדם שסובל מדיכאון.

חפשו קרבה של אנשים. אל תתרחקו מבני אדם ואל תסתגרו בחדר. שבו בסלון, דברו עם אנשים. חבקו מישהו או שתיתנו למישהו לחבק אתכם. דברו עם אנשים אחרים באינטרנט. צלצלו לחברים או שחקו עם הילדים שלכם בגינה הקרובה לבית.

הקפידו על פעילות גופנית. דווקא פעילות גופנית יכולה לשפר את מצב הרוח אצל אדם הסובל מדיכאון. מעבר לחומרים המופרשים בגוף בעת ולאחר פעילות גופנית, הפעילות עצמה מביאה תחושות של השגיות ושל סיפוק. אפשר ורצוי לעשות זאת עם אנשים נוספים. צאו להליכות ברגל, עשו מנוי לבריכה, רוצו בפארק הקרוב. שחקו כדורגל.

עשו משהו בשביל מישהו אחר.  גם אם אתם מרגישים שאתם לא יכולים לעשות כלום בשביל עצמכם בגלל הדיכאון, אפשר לעשות משהו בשביל מישהו אחר. אפילו לאדם שסובל מדיכאון זה ייתן תחושה טובה.

תתחילו בהתחלה: כשאתה בדיכאון הכל נראה מסובך וגדול מדי מכדי להתמודד. אז למה להקשות? תתחילו במשימות קטנות יותר, כמו לקום בבוקר ולהתלבש. או לשטוף כלים. או אפילו לטאטא את הרצפה. לסדר את המיטה. זה לא דורש מאמץ חשיבתי, זה לא קשה במיוחד אבל זה יתן לכם תחושה שעשיתם משהו. מחר תעשו משהו נוסף. זה הרבה יותר פשוט מאשר "לעשות שינוי חשיבתי".

קומו מהמיטה. דיכאון מאופיין ברגשות אשם. בגלל המחשבות אנשים בדיכאון נוטים להשאר במיטה במקום לעשות משהו יצירתי ולכן הם מעדיפים להשאר במיטה ולשקוע במחשבות רעות. דווקא השארות במיטה מביאה להתדרדרות בדיכאון ולאותן מחשבות שמנסים לברוח מהן. אם ישנתם מספיק שעות, נסו להתחיל את היום ולא להשאר במיטה יותר מדי שעות.

פנו לעזרה. אל תחכו שיצילו אתכם, הצילו את עצמכם. אם אתם מרגישים שאתם בדיכאון ובסחרחרה בלתי נפסקת פנו לקבלת עזרה. אם אתם מרגישים שאתם תעשו משהו שאין ממנו חזרה – אל תחכו, אל תשארו לבד ואל תחכו להתפתחויות. פנו לבן משפחה, למכר או חבר, שוחחו עם מישהו בטלפון והגיעו מהר ככל האפשר לפסיכיאטר.

אל תוותרו: נסו להבין אם הקושי נובע בגלל שאתם בדיכאון או בגלל שאתם מפחדים לעשות את הפעולה. אם מדובר במשהו שאתם יכולים לעשותף נסו לעשותו בכל זאת. לא בטוח שתצליחו, אבל אם תצליחו, תרגישו נפלא ותוכלו לומר "נכון שהרגשתי רע, אבל למרות זאת הצלחתי! ".

הציבו משימות ראליות: אל תקבעו לעצמכם משימות שאי אפשר לעמוד בהן (להקים עסק חדש או להרצות בפני כל הכיתה), אל תיקחו לעצמכם תחומי אחריות רבים מדי. תוכלו לעשות זאת כשהדיכאון יחלש. נסו לפרק את המשימות למשימות משנה שיותר קל לעמוד בהן (זו עצה טובה גם למי שאין לו דיכאון). קבעו סדרי עדיפויות ונסו להצליח במה שאתם יכולים, בלי להתעסק במה שאתם לא יכולים כרגע לעשות בגלל הדיכאון. וכמובן , אל תצפו מעצמכם ליותר מדי, זה רק יגרום לכם לתחושת כשלון וחוסר ערך עצמי, ויחמיר את הדיכאון.

אל תנסו לזכור הכל: בגלל המחשבות הרעות, בגלל הדיכאון יש פעמים רבות הפרעות בריכוז, שגורמות בפני עצמן לתחושה של תסכול וחוסר אונים. קחו פנקס ותרשמו מה שאתם צריכים לזכור. זה יחזיר לכם את השליטה.

אל תקבלו החלטות משנות חיים: בזמן הדיכאון לא כדאי לקבל החלטות גורליות כמו האם להתגרש או האם לעזוב את מקום העבודה. החשיבה השלילית של הדיכאון תסבך את ההחלטה ולפעמים אפילו לא תאפשר קבלת החלטה. אדם דיכאוני מתקשה לשקול את כל השיקולים בצורה אובייקטיבית.

אל תתיחסו לעצות בשקל: גם אם אומרים לכם "אתם עושים את עצמכם" או "פשוט תצא מזה" אל תתייחסו. אי אפשר "פשוט" לצאת מדיכאון. זה כמו לומר לאדם שסובל מהתקף לב "קח נשימה עמוקה ותתגבר". תזכרו שההרגשה שכלום לא יעזור קשורה לדיכאון והיא חלק מהמחלה. יש תקווה והמצב ישתפר.

אל תשחקו בתרופות: אם אתם מקבלים טיפול תרופתי קחו את התרופות על פי המלצת הפסיכיאטר ואל תשחקו בתרופות. אל תפסיקו את התרופות ואל תשנו מינון בלי להתייעץ.

קחו אחריות על הטיפול: הפסיכיאטר לא סובל מדיכאון, אלו אתם שסובלים מהבעיה. קראו חומר על דיכאון ועל דרכי טיפול אפשריות. דברו עם הפסיכיאטר אם נדמה לכם שיש איזו תופעת לוואי שמופיעה אצלכם ולא חולפת. ספרו לפסיכיאטר כל מה שלדעתכם חשוב שהוא ידע. אל תפספסו פגישה עם הפסיכיאטר או הפסיכולוג כי קשה לכם. הרי הדיכאון גורם לכך.



והכי חשוב – אתם לא לבד בהתמודדות עם הדיכאון. יש אנשי מקצוע מצויינים שיכולים לסייע לכם. המשפחה יכולה לסייע לכם. פנו בהקדם לפסיכיאטר לצורך קבלת טיפול מתאים אשר יקצר את תקופת הסבל.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ד"ר ירדן לוינסקי, פסיכיאטר מומחה. מנהל מרכז רזולוציה לטיפול מתקדם. מתמחה בטיפול במצבי לחץ, חרדה, הפרעות קשב ודכאון הנובעים מחיים במאה העשרים ואחת, טיפול קצר וממוקד לאנשים בלי זמן לבזבז. עוד מידע על פסיכיאטריה.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ד"ר ירדן לוינסקי

מאת: ד"ר ירדן לוינסקיבריאות הנפש16/10/102598 צפיות
הפרעה נפשית אפשר לזהות ע"י התרשמות כללית מהתנהגותו ודבריו של האדם. אנשי מקצוע יודעים לזהות בעיה נפשית בצורה יותר ספציפית ומדוייקת, דבר שכמובן עוזר להם לקבוע את הטיפול המתאים ביותר לבעיה.

מאת: ד"ר ירדן לוינסקיבריאות הנפש16/10/101206 צפיות
מחקר מוכיח שעוברים יכולים ללמוד, להבין, לזכור, לזהות ולהגיב. קולות, ויברציות ורגשות מועברים לתינוק שברחמינו, שמגיב לא רק לפיזיולוגיה של האם אלא גם לגישה שלה ולרגשותיה. לכן, לחץ ומתח מחד, ותגובות רגיעה-מאידך, משפיעים על התינוק ברחם ועל התפתחותו. חרדה אימהית יכולה להוביל גם לסיבוכים כמו לידה מוקדמת, משקל לידה נמוך, כישלון בהתקדמות הצירים ודיווח על כאב סובייקטיבי גדול יותר.

מאת: ד"ר ירדן לוינסקיבריאות הנפש22/09/101366 צפיות
אחת התלונות הנפוצות ביותר אצל אנשים שבאים לרופאים, בין אם מדובר בפסיכיאטרים או ברופאי משפחה, היא תלונות על קשיים בשינה. יש אנשים שבאים לפגישה עם פסיכיאטר ומספרים שהם לא מצליחים להרדם, ויש כאלו שמספרים שהם מתעוררים כמה פעמים בכל לילה, יש כאלו שמדווחים שהם מסיימים את השינה שלהם לפנות בוקר ויש כאלו שישנים מספיק שעות, אבל מתעוררים עייפים, כאילו הם לא ישנו.

מאת: ד"ר ירדן לוינסקיבריאות הנפש18/05/101342 צפיות
חלק מהפונים שמגיעים לחדר המיון הפסיכיאטרי או למרפאות הציבוריות, נוטל מספר רב של תרופות פסיכיאטריות. לפעמים אפשר למצוא מישהו שמקבל שני כדורים נוגדי דיכאון, כדור אחד נוגד פסיכוזה, לפעמים מייצב מצב רוח, אולי כדור הרגעה וגם כדור שינה לקינוח. אבל האם מדובר בטיפול ראוי וטוב?

מאת: ד"ר ירדן לוינסקיהפרעות קשב וריכוז18/05/101200 צפיות
אולי בעוד עשור המצב ישתנה אבל לצערנו מסתובבים הרבה מבוגרים סביבנו שלא יודעים שיש להם הפרעת קשב וריכוז. אצל בילדים זו אולי האבחנה הפופולרית ביותר היום בעיקר בגלל סיבות חברתיות ופסיכולוגיות. אצל מבוגרים לעומת זאת עדיין ישנם אנשים רבים שסובלים יום יום מבעיות קשב וריכוז שלא אובחנו

מאת: ד"ר ירדן לוינסקיבריאות הנפש19/12/091559 צפיות
אז מה אפשר לעשות עם חרדה, מחשבות חרדתיות טורדניות ופחדים? דבר ראשון מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע כמו פסיכיאטר מומחה או פסיכולוג. רצוי שיהיה להם איזשהו נסיון בטיפול בחרדות ודאגות. מעבר לכך הנה כמה כללים שמנוסחים בכלליות כדי שיתאימו לרובנו.

מאת: ד"ר ירדן לוינסקיבריאות הנפש19/12/091290 צפיות
פסיכיאטר נתקל הרבה פעמים בדברים האלו, ורק בגלל שאנחנו מדברים עכשיו על ילדים אין זה אומר שזה לא מתייחס באותה מידה גם למבוגרים.

מאמרים נוספים בנושא בריאות הנפש

מאת: moraleבריאות הנפש24/07/181988 צפיות
לא אחת, אנחנו עלולים למצוא את עצמנו ליד אנשים שחווים התקף חרדה. זה יכול להיות בן או בת משפחה, חבר קרוב או אפילו אדם זר. אנחנו נדע לזהות התקף כזה, במספר צורות, בין אם זה בגלל שהם נמצאים במצב של "שיתוק", כלומר הם לא זזים ולא אומרים מילה, הרבה פעמים הנשימה שלהם תהיה מואצת, יש מקרים בהם נרגיש שהם רועדים ולא מגיבים למרות שברור לנו שהם בהכרה מלאה, נושמים ואין שום בעיה פיזיולוגית שאמורה למנוע מהם להגיב.

מאת: ברסלב מאירבריאות הנפש07/11/171865 צפיות
פדיון נפש - מי צריך לעשות? ומה צריך לעשות? ומי לא ראוי לעשות? דבר טבעי שכל אחד מאיתנו חפץ בחיי חרות הצלחה ומנוחת הנפש, אך מה היא החירות האמיתית ומה היא מנוחת הנפש? פדיון נפש הוא המתקת הדינים כעין רעונן נהיגה כדי להמתיק נקודות רעות של עבירות תנועה... כנסו תבינו.

מאת: אלעד רימובריאות הנפש27/09/161712 צפיות
נשים רבות חוות תופעות רגשיות ופיזיות לאחר לידה הקשורות בשינויים ההורמונליים ובשינוי הסטטוס. לרוב תופעות אלה חולפות מעצמן בתוך מספר שבועות, אך לפעמים הבעיה מתפתחת ומעמיקה לכדי דיכאון אחרי לידה.

הלקוח תמיד צודק, איך לגרום ללקוח להרגיש טוב, מה נכון לענות, איך לא לצאת צודק, איך למכור יותר, טיפול בהתנגדויות לקוח, אימון אישי לחיים, מאמן עסקי: וכאן אבאר, כי איש מכירות טוב, יש לו מראש תשובה טובה לכל התנגדות אפשרית של הלקוח. תשובה כל כך טובה, שמסבירה ללקוח, למה עליו לקנות את המוצר הזה, דווקא בגלל הסיבה שבגללה הלקוח חושב שהוא לא אמור לקנות את המוצר, וכמו שהסברתי את זה במקום אחר. יחד עם זאת, יש לציין ולהסביר, כי לא משנה כמה אתה כאיש מכירות, חושב שאתה חכם / צודק / יודע מה טוב ...

איך לא לדפוק את הלקוח, מוסריות בתהליך מכירה, איך למכור מוצר גרוע, להאמין במוצר, לא מאמין במוצר, איך למכור מוצר יקר, תמיכה נפשית, אימון עסקי: וכאן אבאר, נקודת מבט שחשוב לאיש מכירות לדעת אותה, והיא נקודת המבט על עד כמה הלקוח צריך / רוצה את המוצר שאתה מוכר לו. כי כל מיני סוגים של לקוחות. לדוגמא יש לקוח שרוצה את מה שאתה מוכר לו, ויש לקוח שצריך את מה שאתה מוכר לו, ויש לקוח, שאומר שהוא רוצה, אבל הוא לא צריך וכולי. והעניין הוא, שיש אנשי מכירות שמנסים להיות "מוסריים", והם מרגישים רע ...

טיפול זוגי אחרי בגידה, האם לסלוח על בגידה, מתי לסלוח על בגידה, בעיות בזוגיות, התמודדות עם בגידה, להתגבר על בגידה, מאמן אישי ועסקי, טיפול הוליסטי: עכשיו נגיד בן אדם שבגדו בו אוקי והוא סולח על זה שבגדו בו מה זה אומר, אתה הבנת הייתה נגיד אשתך נגיד בגדה בך ואתה סולח לה על זה מה זה משדר לה? ש: מה זה משדר לה? אליעד: כן חולשה חוזקה. ש: תלוי עד כמה היא מצטערת. אליעד: מה הקשר היא לא מצטערת מה הקשר עכשיו? ש: זה משדר חולשה אם היא לא מצטערת. אליעד: לא חייב מחויב טוב זאת התשובה שלך? ש: לא ...

איך לשכוח מישהו, איך למחוק געגוע, איך לא לפחד מבגידה, איך למחוק זיכרון אהבה, nlp, איך לא לאהוב, מאמן אישי מומלץ, מטפל התנהגותי קוגניטיבי: וכאן אבאר נוסחא, איך לחזק אהבה וקשר רגשי של מישהו למשהו, ואיך להחליש אהבה וקשר רגשי של מישהו למשהו. וממילא גם בצורה הזאת ניתן להשפיע על התלות הרגשית של אותו האדם, בדבר שאותו הוא אוהב. ואסביר גם איך יוצרים התניה בתת מודע, איך יוצרים עוגנים, איך שותלים מחשבות, איך לשכוח אקס, איך לא ליצור תלות רגשית, איך לגרום למישהו להתאהב או לא להתאהב בך, איך ...

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica