חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

תאונות דרכים

תאונות דרכים רגילות
כיצד לדרוש כסף מזכויות המגיעות לך על פי החוק
הידעת? במדינת ישראל קיים החוק המתקדם ביותר בעולם הבא לתת הגנה לאנשים הנפגעים בתאונות דרכים. בכדי לקבל פיצוי בגין נזקי גוף בתאונת דרכים לא חשוב כלל מי אשם בתאונה!!! (השאלה מי האשם בתאונה היא שאלה רלבנטית רק בתביעות הרכוש, או בתביעות התעבורה שלעתים מלוות את התאונה, אך היא לא רלבנטית בנוגע לזכאות לקבל פיצויים בגין נזקי גוף). לדוגמה: אם אדם נוהג במכונית ללא ציות לתמרור אין כניסה, נגד כיוון התנועה, באור אדום, כשהוא אינו חגור בחגורת בטיחות, דורס אדם ופוצע אותו (ואפילו מצהיר במשטרה שהוא האשם היחידי והבלעדי), הנהג הפוגע זכאי לקבל פיצוי מחברת הביטוח של הרכב אם התקיימו מספר תנאים:

לרכב יש ביטוח חובה.
הנהג נוהג ברשותו של בעל הרכב.
לנהג יש רשיון נהיגה.
הנהג נפגע בתאונה (אפילו פגיעה קלה ביותר שעליה עוד נרחיב).
הנפגע קיבל טיפול רפואי ממוסד מוסמך ביום התאונה.
על מה ולמה מקבלים פיצויים?
עגמת נפש (כאב וסבל)
כל נפגע זכאי לקבל פיצוי בגין עגמת נפש וכאב וסבל. כיצד מודדים עגמת נפש וכאב וסבל? הפיצויים הם בסדר גודל של כמה אלפי שקלים בגין עגמת הנפש, הכאב והסבל שנגרמו לנפגע עקב התאונה. יש לציין שגם אדם שרק נחבל בתאונה ואפילו חבלות יבשות ומתלונן על כאבים (כגון כאבי ראש או כאבי צוואר) זכאי לקבל את הפיצוי למרות שאין בנמצא כל ממצא חיצוני וזאת בתנאי שהוא הגיע ביום התאונה לקבל טיפול בחדר המיון בבית החולים, התלונן על כאבים וקיבל מסמך שמאשר את תלונותיו. כמובן שאם התלונות ממשיכות והנפגע ימשיך להתלונן בקופת חולים על מכאוביו ומגבלותיו, מבחינה משפטית, הכאב והסבל יחשבו כמשמעותיים יותר והוא יהיה זכאי לקבל פיצוי גבוה יותר. אם הנפגע יזדקק לטיפולים רפואיים נוספים בהמשך תקופת ההחלמה (כגון טיפולי פיזיותרפיה) הוא יהיה זכאי לפיצויים גבוהים יותר.
יש לציין, שגובה הפיצוי בגין עגמת נפש וכאב וסבל עולה ביחס ישר עם עוצמת הפגיעה, משך ותדירות הטיפולים להם נזקק הנפגע, וכמובן הוא גבוה באופן משמעותי אם נותרה לנפגע נכות לצמיתות.

כמעט בכל תאונה, בנוסף לכאב ולסבל, ניתן לתבוע בגין המרכיבים הבאים:

הפסד שכר עבודה - הפסדי השתכרות שנגרמים עקב התאונה, וזאת בתנאי שהיעדרות הנפגע מהעבודה ואבדן השכר בפועל כתוצאה מכך, מגובים באמצעות תלושי המשכורת ואישורי מחלה שקיבל הנפגע מרופא עבור אותה תקופה. יש לציין שטעות רווחת בקרב הציבור שאם כתוצאה מהתאונה הנפגע לא ילך לעבודה, זה יגדיל את הפיצוי אותו הוא זכאי לקבל מחברת הביטוח. אולם, אינני חושב שגישה זו מומלצת, מכיוון שמצד אחד מפסיד הנפגע כסף (הואיל והמעביד לא נותן לו משכורת) ומצד שני הוא מקבל את אותו הכסף שהפסיד בשלב מאוחר יותר מחברת הביטוח, כך שבעצם אין לנפגע רווח ממשי. אולם במקרים רבים מעמדו במקום העבודה עלול להיפגע ולא בטוח שעל זה ניתן יהיה לקבל פיצוי. לכן, ברוב המקרים כדאי שיחזור הנפגע לעבודה, אם הוא מסוגל לעבוד.
 
הוצאות רפואיות והוצאות נסיעה - הנפגע יהיה זכאי להחזר הוצאותיו שנגרמו עקב התאונה בהתאם לקבלות על תשלומים בין בגין טיפולים רפואיים ובגין הוצאות נסיעה לצורך אותם טיפולים (יש לשמור על קבלות נסיעה במונית ואם הנפגע נסע ברכב פרטי יש לנהל כרטיס רכב מעודכן).
 
הוצאות בגין עזרת צד ג' - הנפגע זכאי להחזר הוצאותיו בגין עזרת צד ג'(עזרה במשק הבית ו/או סיעוד) שנגרמו לו עקב הפגיעה בתאונה (במידה שהנפגע שכר עוזרת בית כדאי שיחתים אותה על מסמך שהיא אכן טיפלה במשק הבית בתקופת ההחלמה).
עד כאן דיברנו על חישוב הפיצויים לנפגעים קלים. כאשר מדובר בפציעות קשות יותר בהן נותרת לנפגע נכות לצמיתות, הנפגע זכאי לקבל פיצויים משמעותיים גם עבור הנזקים שיגרמו לו בעתיד. פיצויים אלה מתחילים בדרך כלל מסדרי גודל של עשרות אלפי שקלים ומגיעים עד למיליוני שקלים. גובה הפיצוי תלוי במספר רב של פרמטרים כגון: אחוז הנכות, גיל הנפגע, מינו, מקצועו, רמות ההשתכרות שלו, חברת הביטוח בה הוא מבוטח, וכמובן בעורך הדין המייצג את הנפגע.

הרבה אנשים עוברים תאונות דרכים ואפילו אינם יודעים שהם עברו תאונות דרכים!!! רבים משוכנעים שתאונת דרכים היא תאונה בה מעורבים שני כלי רכב או יותר, ושבדרך כלל כתוצאה ממנה יש גם נפגעים. נכון שזו תאונת דרכים, אולם פציעות רבות שמקורן ברכב מוגדרות כתאונות דרכים על פי החוק והפסיקה, למרות שלאדם שהינו חסר השכלה משפטית הן לא נראות כתאונות דרכים.

דוגמאות לתאונות שמוגדרות כתאונות דרכים על פי החוק:
א. פציעה הנובעת כתוצאה מסגירת דלת של כלי רכב על האצבעות מוגדרת כתאונת דרכים אם הפציעה התרחשה בתחילתה של נסיעה באותו רכב או בסיומה של הנסיעה.
ב. פציעה הנובעת כתוצאה מתיקוני דרך בכלי רכב, כגון: החלפת גלגל באמצע הדרך או כווייה כתוצאה מפריצה של מים רותחים מהמאייד (רדיאטור) של כלי הרכב.
ג. פציעה הנובעת כתוצאה מנפילת חפץ כלשהו בזמן נסיעה בכלי רכב על נפגע (מזוודה שנופלת על הראש בזמן נסיעה באוטובוס וכד').

שכר טרחה של עורך דין
רבים מהנפגעים אינם תובעים את זכויותיהם בין השאר בשל החשש מתשלום שכר טרחתעורך הדין. לידיעתכם, שכר הטרחה של עורך הדין מחושב על בסיס של הצלחה ולא מומלץ לשלם לעורכי הדין שלא על בסיס של הצלחה. כאשר שכר הטרחה מבוסס על אחוזים מגובה התביעה, האחוזים שיגבה עורך הדין הם כדלקמן:
8% בתוספת מע"מ במקרה של פשרה, 11% בתוספת מע"מ במקרה של פשרה שהושגה לאחר הגשת תביעה, 13% בתוספת מע"מ בכל מקרה אחר.
כמובן, שלסכומים הנקובים לעיל, מתווספים גם הוצאות שונות כגון אגרת בית משפט, הוצאות בגין הוצאת תיקים רפואיים וכד'.

מאמר זה מיועד לסייע לך בהכרת הזכויות המוקנות לנפגעים בתאונות שונות, לרבות תאונת דרכים על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים התשל"ה 1976. ברצוני להדגיש שמאמר זה אינו מיועד לשמש ככלי ייעוץ בלעדי לנפגעים בתאונות דרכים ואינו בא להחליף ייעוץ אישי ושוטף הניתן על ידי עורך דין, אלא משמש כעזר בלבד לאדם המעונין לדעת יותר על נזיקין, ביטוח תאונות ובעיקר על תאונות דרכים. יש להדגיש שמאמר זה הוא כללי מאוד, ולכן ייתכן בהחלט, שעבור כל נפגע הכללים משתנים מעט. אולם, הכללים מתאימים למרבית הנפגעים. אם פרט מסוים שנכתב במאמר שונה או סותר את מה שנאמר בשיחה אישית ובע"פ על ידי עורך דין מנוסה, זכור שמה שנאמר לך על ידי עורך הדין בע"פ אמור להיות מדויק יותר היות שהוא מתאים לנפגע באופן אישי וכמובן מעודכן יותר ממועד כתיבת שורות אלו. במקרה של אי הבנה או סתירה לכאורה, בין הנאמר במאמר זה לבין מה שנאמר לך בהתייעצות עם עורך דין, יש להעדיף את גרסתו של עורך הדין.


 

פנה אלינו לקבלת יעוץ בחינם!

1-800-229-444

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
עורך דין גיל גולדרייך

עורך דין גולדרייך,הוא משפטן המתמחה בתחום נזקי הגוף. הוא בעל מספר תארים אקדמיים ממספר אוניברסיטאות בישראל לרבות בתחום המשפטים, כלכלה ומנהל עסקים, ותחום החשבונאות. בנוסף, עו"ד גולדרייך בעל השכלה פרה-רפואית נרחבת שנרכשה במסגרת תפקידי הוראה שונים בבית הספר לרפואה צבאית ובמגן דוד אדום. כיום מעביר עו"ד גולדרייך הרצאות במוסדות ובפורמים שונים לרבות במס' אוניברסיטאות ומכללות, כגון:  אוניברסיטת חיפה, המכללה למנהל חיפה, מ.ט.י (מרכז טיפוח יזמות) חיפה ועוד .בנוסף, עו"ד גולדרייך מתנדב בארגונים ובמוסדות שונים ובן השאר  הוא מתנדב וכן משמש כחבר בחבר הנאמנים של "אחווה-ארגון נכי חיפה והצפון"

עו"ד גולדרייך הוא מומחה לנזקין ועוסק בתביעות ביטוח אך ורק בתחום נזקי הגוף. בתחום נזקי הגוף אנו כוללים בן השאר: את כל הנזקים שנגרמים לגוף האדם כתוצאה מתאונות,פציעות,חבלות,נפילות,מעידות וכו.. כמובן, שהמומחיות של עו"ד גולדרייך היא לתרגם את אותם נזקים למישור כלכלי, כך שבתביעות הביטוח ניתן יהיה למקסם את הפיצויים.


עורך דין גולדרייך צבר ניסיון של שנים בטיפול בנפגעי תאונות ובתחום נזקי הגוף בכלל. לכל נפגע בהתאם לפגיעתו נבנית אסטרטגיית טיפול המתאימה למקרה שלו וזאת על מנת למקסם את הסכומים להם הנפגע יהיה זכאי בסיום הטיפול בתיק. בבניית אסטרטגיית ניהול התיק יש לקחת בחשבון פרמטרים שונים לרבות סוג הפציעה, גיל הנפגע, מין הנפגע, דרגת הנכות, זהות חברת הביטוח, סוג בית המשפט אשר בו יש להגיש תביעות מסוג זה ומיקומו, זהות השופט ועוד.


עו"ד גולדרייך ניחן בסבלנות אין סופית ובעיקר, כשמדובר בלקוחות, הוא נותן יחס אישי וחם לכל ציבור הלקוחות, ולעולם הוא אינו מסרב לקיים פגישה עם לקוח, הן בנוגע לטיפול בתביעה, והן בנוגע לכל נושא אחר. כמובן, הפגישות עם הלקוחות אינן כרוכות בתשלום.

אנא פנה אלינו לקבלת יעוץ חינם!

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד גיל גולדרייך

מאת: עו"ד גיל גולדרייךחוק ומשפט - כללי05/03/091741 צפיות
רישיון נהיגה בטרקטורון החוק בישראל קובע, שכדי לנהוגבטרקטורון על הנהג להחזיק ברישיון נהיגה על טרקטור. רישיון הנהיגה על טרקטור נחשב לרישיון נהיגה, שבאופן יחסי קל להוציאו. הגיל המינימאלי הנדרש לצורך קבלת רישיון נהיגה על טרקטורון הוא 17 שנה. נהגים, שהוציאו רישיון נהיגה על טרקטור לפני שמלאו להם 17 אביבים, רשאים לנהוג בטרקטורים או בטרקטורונים לצורכי עבודה בלבד, קרי נהיגה במקרה זו תותר רק בשטחי השיפוט של ישובים חקלאיים ובמהירות שלא תעלה על 40 קמ"ש. יש לציין, שמשרד התחבורה הנפיק תקנה, שלפיה נהיגה בטרקטורונים של משא כגון ריינג'ר, מיול, וטומקאר תוגבל לבעלי רישיון לרכב פרטי בלבד. טרקטורונים אלה, שייעודם המקורי היה לשימוש חקלאי, שימשו בעבר בני נוער לנסיעות רגילות במקום מגוריהם. מסתבר, שבני נוער רבים התפרעו בנהיגה באותם טרקטורונים. רק לאחר שנערה נהרגה, בעת שנסעה בטרקטורון כזה הותקנה התקנה..

מאת: עו"ד גיל גולדרייךחוק ומשפט - כללי28/01/092033 צפיות
לא רק ניצולי שואה זכאים לקבל גמלה מאוצר המדינה מרבית האנשים, שעלו לישראל ממדינות אירופה ומצפון אפריקה בין השנים 1939 ל 1953 זכאים לקבל גמלה חודשית מאוצר המדינה, על פי חוק נכי רדיפות הנאצים

מאת: עו"ד גיל גולדרייךחוק ומשפט - כללי28/01/091503 צפיות
ירידה בשמיעה בגין חשיפה לרעש תביעה להכרה בנזקי שמיעה כתוצאה מחשיפה לרעש במקום העבודה כפגיעה בעבודה, הפכה בשנים האחרונות לתביעה מסובכת ביותר. הקושי הוא בעיקר להוכיח תביעות, שהן תולדה של חשיפה ממושכת לרעש במקום העבודה. פגיעה בשמיעה כתוצאה מאירוע חד פעמי כגון פיצוץ במפעל היא תביעה פשוטה יותר להתמודדות ועל כן במאמר זה לא נתמקד בה.

מאת: עו"ד גיל גולדרייךחוק ומשפט - כללי28/01/092285 צפיות
נכות כללית - ישום מסקנות ועדת לרון בחודש יולי 2008,עבר בכנסת תיקון בחוק הביטוח הלאומי, שמתייחס להשתלבותם של נכים קשים במעגל העבודה בישראל. במאמר זה נתמקד בהסברים, שנתנו בהקשר ליישום התיקון בחוק הביטוח הלאומי לעידוד השתלבותם של אנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה, בהתאם למסקנות ועדות לרון (להלן: "חוק נכות כללית החדש"). "

מאת: עו"ד גיל גולדרייךחוק ומשפט - כללי28/01/092287 צפיות
פגיעות ברחוב - תאונה בשטח ציבורי נפגעת עקב נפילה ברחוב ? נפלת בשטח ציבורי ונפצעת? האם הגורם לתאונה נובע מרשלנות עירייה או מרשלנות של גורם אחר ? אם כן, כדאי שתקרא את המאמר הזה הוא מיועד במיוחד בשבילך! כאשר אדם נופל ונחבל או נפצע במקום ציבורי, יתכן שמגיע לו פיצוי כספי. השאלה שיש לשאול היא האם האחראים או הבעלים של המקום הציבורי התרשלו וכתוצאה מכך התרחשה התאונה

מאת: עו"ד גיל גולדרייךחוק ומשפט - כללי28/01/091435 צפיות
גם לחולי פוליו שנפגעו במחלה לפני קום המדינה מגיע פיצוי! המוסד לביטוח לאומי ממשיך כהרגלו "להראות את נחת זרועו" לציבור הנכים. הפעם מדובר בהתייחסותו של המוסד לביטוח לאומי לציבור חולי הפוליו (שיתוק ילדים) שלקו במחלה לפני קום המדינה. לדאבוני הרב החוק לפיצוי לנפגעי פוליו נוסח באופן לקוי, וכבר במרץ 2007 (לאחר שהחוק עבר בקריאה שלישית) התרעתי על כך שהמוסד לביטוח לאומי עלול לפרש באופן מצמצם את המילה "ישראל

מאת: עו"ד גיל גולדרייךחוק ומשפט - כללי28/01/091504 צפיות
זהירות - התיישנות בחוק הפוליו בחודש מרץ 2007 חוקק בכנסת חוק פיצוי לנפגעי פוליו (להלן: חוק הפוליו). חוק הפוליו נועד לפצות את נפגעי הפוליו בין השאר בשל מחדליה של ממשלת ישראל בטיפול בנפגעי הפוליו. חוק הפוליו עבר בכנסת, לאחר מאבקים קשים של ארגון נכי הפוליו. ארגון נכי הפוליו בהנהגת מר דורון יהודה ועוד מספר נכים, שמהווים את הגרעין הקשה של הארגון, אילצו את הממשלה להצביע בעד חוק שמלכתחילה התנגדה לו.

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/232031 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212228 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/212103 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211754 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211369 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201958 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201669 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica