חפש מאמרים:
שלום אורח
27.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הסודות שמאחורי הגלישה

מאת: סקימולטורספורט אתגרי16/07/20091089 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
הסודות שמאחורי הגלישה

"טכניקת גלישה", צמד המילים נשמע שחוק, אבל גם לא ברור לאשורו, שכן אם תחשבו על מדריכי הגלישה שהחלפתם לאורך השנים, בודאי תגלו שאינכם יודעים להבחין מי מהם לימד את טכניקת הגלישה הנכונה. לפניכם, המדריך הכתוב לביצוע פעולות כהלכה

ישנם מספר סגנונות גלישה נפוצים בעולם הסקי, אליהם נוספים סגנונות אישיים שפיתחו מדריכים וגולשים באופן פרטי. אולם, ישנן אבני יסוד המשותפות לכל הסגנונות, היוצרות את המושג טכניקת גלישה. על-מנת להצליח לגלוש בטכניקה נכונה יש לתרגל ולהתאמן באופן קבוע ולאורך זמן על הטכניקה. ב"סקימולטור" פותחו לאורך השנים שיטות המסייעות ללמוד את רזי הטכניקה, אותן אפשר ללמוד במשך כל השנה במדרונות הגלישה שבמרכזי ה"סקימולטור".

סקי - טכניקה נכונה

1. עמידה נכונה היא כשמרכז הכובד נשמר במרכז המגלש ובין המגלשיים

הבעיה. בזמן הגלישה אנחנו בלחץ. התנועה והשיפוע מגבירים את הלחץ, כפות הרגליים והקרסול נעולים, ומנסים ללחוץ את הברכיים קדימה.

התוצאה. אנחנו מתיישבים והופכים להיות גולשים אחוריים. השליטה והיציבות של גולש אחורי הינה מינימאלית, ובנוסף נדרש הרבה כוח כפיצוי על כך שהגוף לא מאוזן במרכז הכובד. מרבית הכוח מושקע בשמירה על היציבות, ולא בגלישה.

הפתרון. אימון. יש ללמד את הגוף לשחרר ולהרפות. הרגליים, ובעיקר מפרקי הקרסול והברכיים, צריכים להיות כקפיץ המאפשר מתיחה וכיווץ. בשל השיפוע, כוחות הגרביטציה יובילו בעצמם את הגוף קדימה.

הרווח. אימון זה מעניק הבנה לגבי הדרך לשמור על שחרור שרירי הרגליים ומפרקי הקרסוליים בזמן הגלישה, וכתוצאה מכך נדרשת השקעת כוח פיזי מינימאלי. גלישה נכונה ורפויה שומרת על בריאות המפרקים, קרסוליים וברכיים, והפציעות עקב מאמץ יתר נעלמות. בנוסף, עקב הגדלת היציבות, כמות התאונות והנפילות מצטמצמת למינימום.

2. שימוש נכון באדג'ים (גלישת קארווינג) תוך שמירה על מרכז כובד

הבעיה: טכנולוגית מגלש הקארווינג הנה עמידה במרכז המגלשיים, תוך כדי שימוש באדג'ים שמאפשרים לגולש לגלוש לכיוון הרצוי. יש להשתמש בשני האדג'ים הימניים על מנת לגלוש ימינה, או בשני האדג'ים השמאליים על מנת לגלוש שמאלה. זה אמנם נשמע פשוט, אך הנטייה הטבעית היא ללחוץ את הברכיים הצדה ביחד לכיוון הסיבוב, ויש שמוסיפים גם את פלג הגוף העליון, שאף הוא נופל לכיוון הסיבוב.

התוצאה. גלישה אחורית, יציאה ממרכז כובד (חוסר יציבות) ופגיעה בברכיים, שבנויות רק לכיפוף קדימה, שכן כיפוף פנימה גורם לשחיקה ומתיחה.

הפתרון. היציבות נשמרת בעזרת השענות על הנעליים - הברכיים מתכופפות בהרפיה קדימה, השוקית שעונה על הנעל, פלג הגוף העליון שומר על נקודת האיזון. כשגולשים ימינה, כתף שמאל נשארת מעל קרסול שמאל, וכשגולשים שמאלה כתף ימין נשארת יציבה ומעל קרסול ימין. על מנת לעלות על האדג'ים נותנים לאגן, בחופשיות, ליפול לכיוון הגלישה. ככול שהאגן ייפול יותר, כך נעלה יותר על האדג'ים והסיבוב יהיה יותר אגרסיבי ומהיר. אולם, אין לשכוח לשמור על יציבות, ברכיים קדימה, מרכז הכובד ואיזון פלג גוף עליון, כתף מעל הקרסול. כך מינימום כוח מושקע בשמירה על מרכז הכובד והיציבות, וכל הכוח מושקע בסיבוב.

הרווח. שימוש נכון במגלשי הקרווינג מאפשר סיבובים מהירים וחדים, אך עם זאת יציבים, במינימום השקעת כוח.

3. הזדקפות בזמן הפניה

הבעיה. בגלישה נכונה צריך להזדקף לכיוון המדרון כשרוצים לפנות, על מנת לשחרר את הלחץ מהמגלשיים. בניגוד לתחושה הטבעית, ככל שמרכז הכובד קדמי יותר כלפי המדרון, האטת המגלשיים תהיה גדולה יותר. במידה ותזדקף אחורה, קרי תיישר את הברכיים, המגלשיים יאיצו, היות והם לפניך, והמשקל עם התאוצה מגבירים את הגלישה.

הפתרון. בזמן הפניה יש לעמוד על החלק הקדמי של כף הרגל, להרפות את הלחיצה על הנעליים, אך עדיין להרגיש מגע עם לשון הנעל, ולקחת את הגוף קדימה כשמרכז הבטן מושך את הגב התחתון והעליון.  יחד וקדימה של הגוף העליון בתנועה קדימה מ...... הברך ציר התנועה

לצורך התנסות, נעלו נעלי סקי, עמדו בעמידת סקי תוך הנחת כל מדרך הדריכה על הרצפה והישענות על לשונות הנעליים. שלושת המפרקים, קרסול, ברך ואגן שבורים, תוך כדי הישענות על קיר. כעת בצעו את הפעולה כמתואר למעלה, והקפידו שציר התנועה הנו הברך ולא מפרק הקרסול. אם מפרק הקרסול הינו הציר, סימן שאתם מיישרים ברכיים, אם הברך הינה הציר סימן שאתם לוקחים את הגוף קדימה.

הרווח. באופן טבעי, אנו חושבים שאם נזדקף אחורה נאט, ואם נזדקף קדימה כלפי המדרון נאיץ. בפועל, ההיפך הוא הנכון. ככל שבזמן הפניה נזדקף יותר קדימה, כך מהירות הגלישה תקטן אולם היציבות בזמן הפניה (הסיבוב) תגדל.

סנובורד - טכניקה נכונה

1. עמידה נכונה - משקל על הרגל הקדמית

הבעיה. בזמן הגלישה אנחנו בלחץ. התנועה והשיפוע מגבירים את הלחץ, וכתוצאה מכך  אנחנו מכופפים את הרגל האחורית והופכים להיות גולשים אחוריים. השליטה והיציבות של גולש אחורי הנה מזערית, ובנוסף נדרש כוח רב כפיצוי על כך שהגוף לא מאוזן במרכז הכובד. מרבית הכוח מושקע בשמירה על היציבות, ולא בגלישה.

הפתרון. אימון. מעבר הגוף אחורה בניגוד למדרון הנה תגובה טבעית, ויש לעבוד בעזרת הגוף והמוח על מנת לשנותה.

הרווח. גולשים רבים, שלמדו לעמוד בעיקר על האזור הקדמי של כף הרגל בזמן הגלישה, מצאו עצמם גולשים ברמות גבוהות ומשקיעים כוח פיזי קטן בזמן הגלישה, ובעיקר  בסיבובים. גלישה נכונה שומרת על בריאות המפרקים, קרסוליים וברכיים, והפציעות עקב מאמץ יתר נעלמות. בנוסף, עקב הגדלת היציבות (מאוזנים) כמות התאונות והנפילות מצטמצמת.

2. הישענות עם הגוף לתנועה

הבעיה. בגלישת סנובורד גולשים לשני כיוונים, עקבים ואצבעות.

  1. הנטייה הטבעית היא גלישה על עקבים למשוך את התנועה עם הישבן (מתיישבים) ובגלישה על האצבעות מתכופפים, מחלקים את הגוף לשניים ויוצאים ממרכז כובד.
  2. יש לשמור על מרכז כובד הגוף נשאר ישר וכחטיבה אחת ב"נפילה" קדימה (אצבעות)האגן מוביל וב"נפילה" אחורה (עקבים) הכתפיים מובילות.

כשהגוף זקוף ונשען לכוון מסוים, אנו נופלים על הרצפה. לכן, הגוף מתכופף וכך אנו מחלקים את משקל הגוף. כתוצאה מכך, הלחץ, מהירות ועצמת התגובה על הסנובורד קטנים, והשרירים כואבים. בגלישת סנובורד נכונה רוב המשקל מוטה קדימה, והסנובורד הוא שמחזיק את הגולש בזמן "הנפילה", ומכאן נוצרת תנועה.

הפתרון. אימון. "שבירת" מרכז הכובד בכיוון התנועה הינה תגובה טבעית שיש לאמן אתתפקודי המוח והגוף על מנת לשנותה. המטרה הנה ברת השגה, אך כרוכה בתרגול רב.

הרווח. גולשים הנשענים לכיוון התנועה, שומרים על מרכז הכובד ומנצלים את משקל גופם, ובכך חוסכים עבודת שרירים מיותרת, ויכולים לגלוש לאורך זמן רב יותר. בנוסף, היציבות ומהירות התגובה של הגולש גדלים באופן משמעותי.

3. שימוש נכון באדג'ים (גלישת קארווינג) תוך שמירה על מרכז כובד

הבעיה. הנחת סנובורד על משטח ישר מגלה כי הסנובורד בנוי כך שמרכזו מעוגל כלפי פנים ויוצר קשת באוויר,זהו בעצם הקארווינג. כשלוחצים על הסכין הסנובורד מתעקל, ומשם נוצרים תנועת הסנובורד והסיבוב (CARVE). בזמן הגלישה, גולשים רבים נוטים להרים את האדג' הנגדי לתנועה, במקום ללחוץ על האדג' בצד אליו רוצים להתקדם.

הפתרון. אימון. בזמן התנועה באצבעות לחצו על כריות הבהונות, ושימו לב שכל הזמן תרגישו את הלחץ ותחשבו עליו. בתנועת העקבים לחצו עליהם ושימו לב שאתם מרגישים את החלק האחורי של הבינדינגס. הגברת הלחץ על האדג'ים (הסכינים)חשוב שתיגרם על-ידי הוספת משקל, העברת מרכז הכובד ללא בטכניקה נכונה ולא על-ידי הפעלת כוח.

הרווח. שימוש נכון בקרווינג של הסנובורד מאפשר להגיע לסיבובים מהירים וחדים, אך עם זאת יציבים, במינימום השקעת כוח.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

סקימולטור
הבית של הסקי בישראל
חיפה, עמק חפר וחולון

http://www.skimulator.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת סקימולטור

מאת: סקימולטוראורטופדיה ופיזותרפיה27/10/091230 צפיות
ילדים בעלי צרכים מיוחדים המטופלים בפיזיותרפיה מגיעים לשלב בו הטיפול הפרטני מגיע ל"רוויה" - נקודה שבה ההתקדמות נעצרת או דורכת במקום - ויש לעבור לאלטרנטיבות נוספות שיביאו שינוי/ שיפור או קידום ביכולתו של המטופל. אחת האלטרנטיבות לקידום/שיפור יכולות המטופל הינה אימון גלישה במדרון הסקימולטור.

מאת: סקימולטורטיולים בחו"ל20/09/091265 צפיות
חופשת סקי באיטליה הנה חופשה בטעמי פיצה, פסטה, יין, טירמיסו ומצב רוח תוסס.

מאת: סקימולטורצרכנות12/09/091274 צפיות
בשנים האחרונות אני נתקל רבות בשאלה: "כיצד עלי לטפל במגלשיים שלי על מנת לשמור עליהם, להפיק מהם את המרב, ולהאריך את חייהם?" בכתבה זו, אנסה על קצה המזלג לפרט על מבנה ועל דרכי הטיפול (העצמאיות והמקצועיות) בציוד סקי וסנובורד.

מאת: סקימולטורצרכנות12/09/091365 צפיות
המזוודות של היום הנן בבועה הייטקית של נוחות, פונקציונאליות, אסטטיות, צבעוניות ואופנה, אז על מה חשוב וכדאי להקפיד לפני הרכישה בכדי להיום "IN" וגם ליהנות מהתוצאות.

מאת: סקימולטורספורט וכושר גופני - כללי25/08/091307 צפיות
ביגוד הסקי / הסנובורד צריך להיות מורכב מבדים קלים, ספורטיביים, השומרים על חום הגוף ומוציאים את אדי הזיעה החוצה לאוויר , או במילים אחרות - "מזגן נייד" השומר על 25 מעלות צלזיוס נטולות לחות (שמקורה בזיעה) לגלישה בטמפרטורה קבועה.

מאת: סקימולטורספורט אתגרי17/07/091213 צפיות
מהו שלג בתולי? שלג טרי, יבש, נראה כמו טלק, לא מטופל, גובהו לפחות 15-20 ס"מ וכשנמצאים עליו שוקעים. גלישה על כל שלג שהיא מתחת ל - 15 ס"מ, למעשה זהה לגלישה רגילה. גלישה בשלג בתולי ("פודרה") היא "החלום הרטוב" של רוב הגולשים, אך למרבה הצער, רובם אינם מצליחים להגשימו. אחרי מספר נפילות וחיפוש ממושך אחר הציוד ש"אבד" בשלג העמוק בזמן הנפילה, יש "הנשברים" ועוזבים את הרעיון הזה ומשאירים אותו ל"אלופים"... לדעתי, כל גולש שיודע לגלוש ברמה סבירה במקביל ("פרלל") גם בסיבובים, מסוגל להנות גם מגלישה חופשית בפודרה.

מאת: סקימולטורספורט אתגרי17/07/091259 צפיות
אם אתם חפצים בחופשת סקי מושלמת, שמתוכננת ונערכת בידי מקצוענים ובליווי צוות מדריכים ישראלי מקצועי ומיומן - חופשות הסקי של סקימולטור הן החופשות בשבילכם. כל מה שרציתם לדעת על החופשות המתוכננות לשנת 2009

מאמרים נוספים בנושא ספורט אתגרי

מאת: נטלי אינטרדבספורט אתגרי28/03/223170 צפיות
הם תפסו את תשומת ליבנו ביכולת האתלטית שלהם, אבל גם לא פעם בסיפור חייהם ובאישיותם הכובשת. סקרינז מאפשרת לכם מפגש עם כמה מהדמויות הבולטות בעולם הספורט, ועם כמה מהסיפורים הייחודיים של ספורטאים אשר הגשימו את יעדם והתגברו באמצעות הנפש על מגבלות הגוף, באמצעות הרצאות בנושא ספורט. בנוסף, יש לכם כאן הזדמנות מצויינת להתאמן באמצעות סדנה ייחודית המועברת על ידי כמה מהדמויות הספורטיביות המאוד אהודות בעת האחרונה שכיכבו על מסך הטלויזיה שלכם.

מאת: דניסספורט אתגרי18/04/162983 צפיות
פיינטבול הוא משחק אשר משוחק בקבוצות ומעניק חוויה מעצימה לכל אירוע, מאמר שיסכם את סוגי המשחק השונים שיש לפיינטבול להציע עבור האירוע שלכם.

מאת: פבלספורט אתגרי11/02/162772 צפיות
התאוששות של מערכת גוף האדם- משמעו החזרתם נתונים פיזיולוגיים של הגוף לתיקנם לצד העלאת יכולת ההסתגלות של הגוף לאחר פעילות פיזית מאומצת. חשוב לציין שמטרה עיקרית של התאוששות בקרוספיט היא חיזוק נתונים פיזיולוגיים של הגוף. (כוח, סיבולת) רפואת ספורט מדגישה ארבעה שלבים בסיסיים: התאוששות מהירה. התאוששות איטית. פיצוי היסף (סופרקומפנסציה). התאוששות מתעכבת.

מאת: פבלספורט אתגרי24/12/152746 צפיות
אם אתם רוצים להגיע לשיפור בכושר גופני – תהיו ממושמעים! צעד ראשון – לא לפספס אימונים. צעד שני – תזונה נכונה. שילוב שמוביל לתוצאות! הגוף והשרירים שלנו – זה מה שאנחנו אוכלים.

מאת: פבלספורט אתגרי24/12/152459 צפיות
שיטת הקרוספיט יכולה לפתח כוח רצון, כשהשריר שורף, אתה נוטף זיעה , הלב דופק כמו מנוע פועל של קטר, ויש לך רצון עז להפסיק ולעזוב הכל אך הרצון לסיים את המשימה ולשבור את השיא של אתמול נותן לך כוח להמשיך, אתה מנצח את עצמך, עושה את הבלתי אפשרי ומסיים את הסיבוב.

מאת: פבלספורט אתגרי24/12/152171 צפיות
קרוספיט היא תוכנית כושר כללית שמשלבת בתוכה התעמלות קרקע, הרמת משקולות, ריצה, פליאמטריקס, חתירה, טיפוס על חבל, הפיכת צמיגים ועוד.

מאת: ירון כהןספורט אתגרי21/10/132572 צפיות
יורם קראוס טיפס על כמה מההרים הגבוהים בעולם. הנה שיטה להתמודדות עם הפחד והסכנות.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica