גיל, כשמו כן הוא, ילד מתוק ושמח. גם לאחר האירוע הנורא, הוא שומר על שמחת החיים, אבל לא מעט בזכות הוריו ועורך דינם, אשר הצליחו להוציא פיצויים גבוהים בגין נזקי גוף מהם סבל. בזכות פיצויים אלו, ניתנו לגיל טיפולים מתאימים והצילו אותו מנזק בלתי הפיך.
גיל היה בן ארבע עשרה בעת האירוע. זה קרה לאחר הלימודים. הוא וחבריו הלכו לשחק במשחקי וידאו בקניון הקרוב. בעוד גיל וחבריו מסתובבים בקניון, נכנס ילד רכוב על סקייטבורד לתוך הקניון ונסע היישר לעבר גיל וחבריו. גיל לא הספיק לזוז בזמן והילד על הסקייטבורד פגע בגיל. בשל התנופה גיל התגלגל מעבר למעקה ונפל היישר לקומה למטה.
בעקבות המקרה, סבל גיל משתי צלעות שבורות, רגל שבורה, יד מרוסקת, זעזוע מוח ופגיעה בראייה.
מיד לאחר התאונה הוזמן אמבולנס למקום אשר לקח אותו לבית החולים. גיל היה מוכרח לעבור סדרת ניתוחים ולאחריהם שיקום על מנת להשיב אותו לתפקוד כללי טוב.
הוריו של גיל לא היססו, ומיד נתנו את הסכמתם, על אף ההוצאה הכספית הגדולה הכרוכה בכך.
במקביל פנו הוריו של גיל לעורך דין נזיקין על מנת לראות את מי אפשר לתבוע ממי ניתן לקבל פיצויים עבור נזקי גוף שקרו לגיל.
כמו בכל תביעה, גם התביעה הזו הייתה מורכבת. הנהלת הקניון, אליה הגישה המשפחה באמצעות עורך דינה, כתב תביעה, טענה כי אין היא אחראית למקרה כיוון שלא אירעה תקלה בקניון עצמו אלא תאונה שלא באשמת ההנהלה, וכי האחריות מוטלת על הנער שנסע בסקייטבורד.
משפחת הנער הפוגע טענה כי אולי בנם לא נהג כשורה, אך מדובר בילד בן שתים עשרה אשר איננו מבין מהי אחריות וכי על הקניון מוטלת האחריות לקבוע ולאכוף כללים של התנהגות בתוך הקניון כמו איסור נסיעה בסקייטבורד בתוך הקניון.
בעוד המשפט בעניינו מתנהל, סיים גיל את סדרת הניתוחים והועבר לשיקום. הטיפולים בשיקום החלו הופכים קשים מנשוא מבחינה כלכלית על הוריו של גיל והם עמדו בפני בעיה קשה: האם להפסיק את הטיפולים ולחסל כל תקווה לשיקומו של גיל או להמשיך בהם ולקרוס כלכלית.
עורך הדין של המשפחה לא ויתר. הוא טען בבית המשפט כי הילד סובל מנזקי גוף אשר הוא אינו אשם בהם, שכן הלך לתומו בקניון. מישהו צריך לקחת את האחריות ולשלם פיצויים למשפחה, כיוון שבזכות הפיצויים הללו הילד הזה יוכל להשתקם.
עורך הדין של המשפחה הגיש גם תביעה לביטוח לאומי על נזקי גוף ובינתיים, קיבל גיל קצבת נכות מביטוח לאומי, אשר עזרה למשפחה לשלם את הטיפולים.
בסופו של דבר, בית המשפט קיבל את טענת המשפחה של הילד הפוגע וקבע כי הנהלת הקניון אחראית על מה שקורה בתוך הקניון וכי עליה לאסור כל התנהגות אשר עלולה לסכן בני אדם. על הנהלת הקניון הוטלו תשלום פיצויים גבוהים למשפחתו של גיל. אולם בית המשפט לא הסתפק בזה והטיל גם תשלום פיצויים על משפחתו של הילד הפוגע וליווי של קצין מבחן לנוער – לילד.
עורך דין נזיקין, במקרה זה, הוא הסיבה לפיצויים הגבוהים אותם קיבל גיל בשל נזקי גוף, ולמהירות בה התנהל המשפט, וכיום, שלוש שנים אחרי גיל הוא ילד בריא, שמח וזהיר.
המידע שלפניכם הינו כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית. המחבר אינו נושא באחריות כלשהי כלפי הקוראים ואלה נדרשים לקבל ייעוץ מקצועי משפטי ו/או אחר לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים