הסודות מאחורי המדפים –"המהפכה הירוקה" מי אמר שהחיים זה רק מכבי חיפה ?
יובל לובנשטיין
זה החל מספר שנים, לפני ההפסד האחרון של מכבי חיפה. כול מי שנכנס לסופר רואה את זה כמעט ישר בכניסה. הירוק נכנס ובחזק לחיים שלנו.
הוא נמצא בתוך שקיות וקופסאות ואפילו ללא אמצעים מיוחדים ובלי פירוטכניקה.
מדובר כאן על "המהפכה הירוקה".
כבר לא רואים חסה ערבית בלבד , אלא שלל חסות בכול מיני גדלים וצורות, חסה אמריקאית, חסה מסולסלת, חסה בשלל צבעים, חסה שטופה חתוכה, חסה אשר גדלה על מצה הידרופוני ללא קרקע, עלי חסה שטופים, חסת גבעולים/סינית, עלי חסה עם רוטב כזה או אחר.
עלי רוקט, רוזמרין, בזיליקום, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, תימין, אורגנו, זעתר,תרד, מנגלד, כרוב ניצנים, עולש, עלי חרדל, עלי בייבי, עלי ברוקולי, בצל ירוק, עירית, סלרי גבעולים,שלא לדבר על הירקות הרגילים, כרוב, ברוקולי, כרישה, קולרבי, אפונה, שעועית, מלפפון, במיה, פלפל ירוק, פול, ארטישוק, אבוקדו וקישואים, פשוט חגיגה ירוקה בשלל צבעי וגווני הירוק.
מה יש בירוק שעושה אותו כול כך מבוקש ?
האם אין חשש שעורנו יקבל גוון ירוק מאכילת יתר של עלים אלו ?
האם זה בכלל בריא ?
נתחיל דווקא מהסוף. חשבתם לרגע מה הופך את הפיל לחייה כול כך חזקה ? האם אכילת בשר ואו מוצרי חלב מחזקים את עצמותיו ואת שריריו ? האם יש מקום להוסיף ? או שרוצים גם תשובה מלומדת ?
ירקות אלו, קיבלו את צבען הירוק מפיגמנט בשם כלורופיל, אשר נמצא במרכזו של תהליך הפוטוסינתזה.
הסינים הצבע הירוק קשור לפעילות הכבד, כיס מרה ועיניים.
הכלורופיל מחזק גם את מערכת החיסון, מטהר את הדם ומבריא את הנשימה. העלים הירוקים עשירים במינרלים ובעיקר בסידן, אשר זמינותו לאדם כפולה מזו המתקבלת מצריכת מוצרי חלב.
הירקות הירוקים מכילים גם חומר בשם לוטאין, שהוא פיגמנט נוגד חמצון. הלוטאין אינו מיוצר בגוף האדם, מתקבל דרך המזון ומשמש אחד מנוגדי החמצון העיקריים בעין, תוך סיוע בהגנה מפני קרינה ושמירה על בריאותה.
כמו כן נמצא שצמחים ירוקים, עשויים להקטין את הנזק הנגרם לגוף האדם, כתוצאה מאכילת בשר אדום ולכן מוצע "לטורפים" לשלב אותם עם הטרף.
ואחרון חביב נמצא שאכילה מרובה של "ירוקים", משפרת את צפיפות ועמידות העצם וגם לבריאות השיער ולמראהו החיוני.