במהלך השנים הרבות בהן אני עוסק בניהול, הדרכה, ו/או אימון אישי פגשתי אנשים רבים ששמו לעצמם מטרה להתגבר על קשיים מסוימים ולשפר תחומים מוגדרים בחייהם. בין הנושאים הנפוצים אפשר למצוא קריירה, מיומנויות ניהול, זוגיות (מציאת בן/בת זוג ו/או שיפור וחיזוק של זוגיות קיימת), השתלבות חברתית, איזון בין קריירה וחיים, קבלת החלטות והתארגנות אישית ועוד.
לכאורה, אימון אישי ממוקד לקידום קריירה אמור להיות תהליך שונה בתכלית מאימון אישי למציאת בן/בת זוג או אימון זוגי לשיפור זוגיות או אימון בנושא ניהול זמן וקבלת החלטות. האומנם?
מסתבר שהמכנה המשותף רב וכי במרבית המקרים תהליך השיפור מתמקד פחות במטרה המוגדרת מראש ויותר בחיזוק הכוחות האישיים שמבוססים על הערכה עצמית, דימוי עצמי חיובי, ביטחון עצמי גבוה וקיום תקשורת בין אישית אסרטיבית. מפתיע? לגמרי לא. אנשים בעלי דימוי עצמי ירוד מרגישים "נחותים" ויתקשו "לשווק" את עצמם גם כאשר מדובר במקום העבודה, גם בפגישה עם בן/בת זוג ובכל תחום אחר. כנ"ל לגבי אסרטיביות שיכולה לתרום בכל תחום בחיים וחסרונה מורגש גם בעולם העסקי וגם בתחום הזוגי והחברתי.
למעשה, כדי שתהליך של אימון אישי יצליח הוא מתמקד בעיקר בחיזוק כוחות כמו ביטחון עצמי, דימוי אישי עצמי, אסרטיביות והערכה עצמית - גם כאשר מדובר באימון שמתחיל עם מטרה ממוקדת מוגדרת בתחום מסוים. יתרה מזו, התוצאות של אימון אישי שעוסק בחיזוק ביטחון עצמי ואסרטיביות הם בדרך כלל מקיפות יותר מאשר השגת המטרה המקורית.
אנשים רבים נרתעים מהצבת מטרה כמו שיפור ביטחון עצמי, דימוי או אסרטיביות. "זה חלק מהאופי שלי, אי אפשר לשנות אופי". ובכן, דימוי עצמי או מיומנות תקשורת בינאישית אינן מרכיבים הקשורים לאופי ואפשר גם אפשר לחזק אותם במסגרת של אימון אישי יעיל שאורך בדרך כלל חודשים ספורים. את התוצאות נרגיש בתחומים רבים בחיים.
שיפור דימוי עצמי או אסרטיביות אינו מחייב בהכרח ניתוח מקיף של העבר בניסיון להבין את מקור החולשה. התהליך מתמקד בהסתכלות קדימה ומחשבה לגבי מה אפשר לעשות כדי לשפר בפעולה- ולאו דווקא במחשבה לגבי הגורמים שהשפיעו בעבר.