חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

משמעותו של הליך איחוד תיקים בהוצאה לפועל

מבוא:

לעיתים אדם מוצא עצמו חייב כספים למספר נושים, כאשר רבים מהם פועלים נגדו באמצעות ההוצאה לפועל, פעמים רבות החייב מוצא עצמו במצוקה קשה ללא יכולת לפרוע את כל חובותיו בו זמנית. עבור אותו חייב אשר מעוניין באמת ובתמים להסדיר את כל חובותיו, הדבר כמעט בלתי אפשרי, שכן בכל רגע הוא נתון ללחצים נפרדים מצד כל אחד מנושיו. בכדי להקל על מצוקתו של החייב ובכדי לאפשר לו להסדיר את חובותיו באופן מסודר ותקין, קיים בהוצאה לפועל מנגנון של "איחוד תיקים", מנגנון זה מאפשר לחייב לשלם לכל נושיו במרוכז, בהתאם ליכולתו האמיתית ובהתאם לתוכנית תשלומים אשר תתפרס על פני פרק זמן סביר.

על חייב המעוניין לאחד את תיקי ההוצאה לפועל שנגדו, להגיש בקשה לאיחוד תיקים בלשכת ההוצאה לפועל בה נפתחו מרבית התיקים נגדו (יחד עם זאת, לבקשת מרבית הנושים, רשאי ראש ההוצאה לפועל לקבוע בכל שלב כי איחוד התיקים יתנהל בלשכת הוצאה לפועל אחרת).

חשוב להדגיש כי תיקי מזונות, משכון/ משכנתא, תיק בעניין שאינו כספי ועניין שהועבר לבית משפט וטרם הוכרע בו סופית, אינם ניתנים לאיחוד עם תיקים אחרים.

תוצאות הגשת הבקשה לאיחוד תיקים

לאחר הגשת הבקשה לאיחוד תיקים וכל עוד לא ניתן צו לאיחוד תיקים על-פי הבקשה, ההליכים בכל התיקים ימשכו כרגיל, לא יושהו ולא יפסקו, למעט במקרים מיוחדים. בנוסף, כל תיק הוצאה לפועל נוסף שיפתח כנגד אותו חייב לאחר שהוגשה הבקשה לאיחוד תיקים, יצורף לבקשת האיחוד.

כמו כן, מרגע הגשת הבקשה וכל עוד לא ניתן הצו לאיחוד תיקים, יורה רשם ההוצאה לפועל בצו על עיכוב יציאתו של החייב מן הארץ. למעט במקרים בהם מחליט רשם ההוצאה לפועל בהתאם לבקשת החייב כי קיימים טעמים מיוחדים שלא לתת לחייב צו עיכוב יציאה מן הארץ.

התנאים לדיון בבקשת האיחוד

החייב יצרף תצהיר לבקשה לאיחוד תיקים ויחד עם הגשת הבקשה ישלם החייב סכום של 3% מיתרת החובות התלויים ועומדים נגדו בלשכה בה הגיש את הבקשה, ולאחר מכן ימשיך החייב וישלם בכל חודש 3% מיתרת החובות עד להחלטה בבקשת האיחוד שהגיש.

חקירת יכולת כתנאי להחלטה בבקשת האיחוד ומבחן יכולת הפרעון

לפני שיחליט בבקשה, חייב רשם ההוצאה לפועל לחקור במצבו הכלכלי של החייב, נכסיו, גובה הכנסתו ומקורותיה, יציאותיו מישראל וכניסותיו לישראל, חובותיו והוצאותיו, כדי לברר את יכולתו האמיתית של החייב להשיב את חובותיו.

רשם ההוצאה לפועל ייתן לכל אדם הנוגע בדבר, הזדמנות לטעון טענותיו ולאחר מכן רשאי הרשם להיעתר לבקשת האיחוד או לדחותה.

לא יינתן צו איחוד אלא אם כן נוכח רשם ההוצאה לפועל, לאחר חקירת היכולת של החייב ובהתחשב בנכסיו העתידיים ובכושר השתכרותו, כי החייב יוכל לפרוע את חובותיו בכל התיקים התלויים ועומדים נגדו תוך פרקי הזמן הבאים:

א. שנתיים- אם סכום החוב אינו עולה על 20,000 ₪.

ב. 3 שנים- אם סכום החוב עולה על 20,000 ש"ח אך אינו עולה על 100,000 ₪.

ג. 4 שנים- אם סכום החוב עולה על 100,000 ₪.

במידה והחייב אינו מסוגל לפרוע את חובותיו במועדים הנ"ל, רשם ההוצאה לפועל עשוי להכריז על החייב כ"חייב מוגבל באמצעים" (להכרזה על חייב כמוגבל באמצעים קיימות משמעויות אופרטיביות רבות שהינם נושא למאמר נפרד). יחד עם זאת, רשאי רשם ההוצאה לפועל לקבל את בקשת האיחוד גם כאשר החייב מסוגל לפרוע את חובותיו בפרקי זמן ארוכים יותר מאלה הנזכרים לעיל, כאשר קיימים טעמים מיוחדים לכך או כאשר כל הזוכים (הנושים) מסכימים לכך.

דחיית הבקשה

רשם ההוצאה לפועל רשאי ביוזמתו או על פי בקשה, לדחות את בקשת האיחוד, בין היתר רשאי הוא לדחותה אם היה לו יסוד להניח כי נתקיים אחד מאלה:

החייב מסר מסמכים כוזבים או שהעלים פרטים, החייב לא מסר מידע מלא על נכסיו או על  חובותיו, לאחר שהגיש את הבקשה החייב קיבל על עצמו חיוב או הוצאה כספית שלא לצרכים חיוניים שלו או של משפחתו, נפתח כנגד החייב תיק הוצאה לפועל נוסף והחייב לא הודיע על כך לרשם ההוצאה לפועל מייד כשנודע לו.

תוצאות קבלת הבקשה ומתן צו האיחוד

במידה ורשם ההוצאה לפועל החליט לקבל את הבקשה, ולהורות בצו על איחוד התיקים התלויים ועומדים כנגד החייב, מכאן והלאה החייב ישלם כספים לזוכים (הנושים) אך ורק במסגרת תיק האיחוד באמצעות לשכת ההוצאה לפועל שבה מתנהל תיק האיחוד.

מרגע שניתן צו האיחוד רשם ההוצאה לפועל יכול להורות על הפסקת או השהיית הליכים מסויימים שננקטו בתיק מן התיקים עליהם חל צו האיחוד.

במידה ונפתח נגד החייב תיק נוסף לאחר שניתן צו איחוד, יצרף אותו רשם ההוצאה לפועל לצו האיחוד בתנאים שיקבע, ורשאי הוא לשנות את הצו ואת ההוראות והתנאים הכלולים בו, ובלבד שנתן הזדמנות לכל הצדדים לטעון טענותיהם; ואולם רשם ההוצאה לפועל יורה שהתיק הנוסף לא יצורף לתיק האיחוד, אם נוכח כי החייב לא יוכל לפרוע את כל חובותיו בתיקי האיחוד  ובתיק הנוסף תוך פרקי הזמן המנויים בחוק שצויינו.

·         כותב המאמר עו"ד אבירם גולדשטיין, בעל תואר שני במשפטים (LL.M) מאוניברסיטת בר אילן. עוסק בתחום האזרחי-מסחרי על גווניו השונים ומתמקד בליווי של חברות ועסקים לרבות התחומים: דיני תאגידים, סוגיות מיסוי, מקרקעין, הוצאה לפועל, דיני עבודה ותובענות כספיות, ירושות וצוואות

·         אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי  או תחליף לייעוץ משפטי; כמו כן אין התוכן הנ"ל מתיימר להיות מדויק ו'/או מקיף ו/או עדכני, ו/או ממצה. והמסתמך על המידע עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד.

ליצירת קשר חייגו: 035616671 או כנסו לאתר: www.law.ag.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

 

·    אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי  או תחליף לייעוץ משפטי; כמו כן אין התוכן הנ"ל מתיימר להיות מדויק ו'/או מקיף ו/או עדכני, ו/או ממצה. והמסתמך על המידע עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד.

 

·    עו"ד אבירם גולדשטיין, בעל תואר שני במשפטים (LL.M) מאוניברסיטת בר אילן. עוסק בתחום האזרחי-מסחרי על גווניו השונים ומתמקד בליווי של חברות ועסקים לרבות התחומים: דיני תאגידים, סוגיות מיסוי, מקרקעין, הוצאה לפועל, דיני עבודה ותובענות כספיות, ירושות וצוואות

ליצירת קשר חייגו: 077-4510082 או כנסו לאתר: www.law.ag.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אבירם גולדשטיין עו"ד

מאת: אבירם גולדשטיין עו"דייעוץ משפטי03/05/113656 צפיות
מיטלטלין הינם כל נכס שאינו מקרקעין, לרבות נכסים לא מוחשיים כגון זכויות קיימות או עתידיות (למשל זכויות על פטנטים, זכויות יוצרים וכדומה). עיקול מיטלטלין הינה פעולה משפטית כנגד הבעלים או כנגד המחזיק בנכס, ומטרתה הינה לשים את היד על הנכס נשוא העניין ובכך להגביל את יכולתו של החייב להשתמש בנכס, למנוע ממנו את האפשרות להבריח את הנכס, ולאפשר לזוכה (הנושה בהוצאה לפועל) להיפרע מהנכס בשל החוב המגיע לו מהחייב. רשם ההוצאה לפועל רשאי לצוות על עיקול מיטלטלי החייב ומכירתם או מימושם בדרך אחרת.

מאת: אבירם גולדשטיין עו"דדיני תאגידים03/05/1115258 צפיות
בחלקו הראשון של המאמר ראינו כי חברה פרטית רשאית לבחור לעצמה את מבנה ההון המתאים לצרכיה. הובהר כי לחברה יכול שיהיו מניות, איגרות חוב, או ניירות ערך אחרים, שלכל אחד מהם זכויות שונות. באופן לפיו לחברה יכולות להיות מניות בעלות זכויות שונות ומגוונות. החוק מעניק ליזמים את האפשרות להתאים את החברה לצורכיהם השונים באמצעות עיצוב מבנה המניות והרכבן בהתאם לרצונם של בעלי המניות. בחלק זה של המאמר נציג את סוגי המניות השונים הקיימים בשוק תוך סקירת הזכויות המוענקות למחזיקים בסוגי המניות השונים.

מאת: אבירם גולדשטיין עו"דדיני תאגידים03/05/115749 צפיות
חוק החברות מגדיר "מניה" כאגד של זכויות בחברה הנקבעות בדין ובתקנון. המניה היא למעשה יחידת השקעה שרוכש המשקיע בחברה, ומהווה חלק מסויים מהון המניות של החברה. המניה מקנה זכות בהון החברה שהנפיקה אותה, ומהווה נכס שניתן לקנייה, מכירה, הורשה, שעבוד והעברה.

מאת: אבירם גולדשטיין עו"דחוק ומשפט - כללי03/05/113712 צפיות
מהו הליך פשיטת הרגל? מהם יתרונותיו וכיצד הוא מתנהל? עו"ד אבירם א. גולדשטיין מסביר. כאשר אדם חייב כספים ואין לו סיכוי סביר לפרוע את חובותיו, בהתקיימם של תנאים מסויימים, ניתן לפנות להליך של פשיטת רגל. המטרה של הליך פשיטת הרגל היא לקבץ את כל נכסיו של אותו חייב הפושט את הרגל, למכור אותם ולחלק את התמורה בין הנושים להם הוא חייב כספים, באופן כזה שכל ההליך לא ייקח יותר מדי זמן ולא יעלה יותר מדי כסף.

מאת: אבירם גולדשטיין עו"דדיני עבודה03/05/114146 צפיות
לאחרונה לאור המשבר הכלכלי הכלל עולמי שלא פסח על ישראל, חברות רבות קרסו החלו הליכי פירוק ועובדים רבים מצאו עצמם במצב של חוסר וודאות בסיטואציות בהן פוטרו ללא כל הודעה מוקדמת מבלי שזכו לקבל את שכר עבודתם, דמי הודעה מוקדמת, פיצויי פיטורין, פדיון חופשה וכיו"ב. פעמים רבות החברה המעסיקה נמצאת בקשיים גדולים, קופת החברה ריקה, ובד"כ לחברה ישנם נושים רבים מלבד עובדיה אשר אף הם מנהלים כנגדה הליכי גבייה והליכים משפטיים שונים. החברה, שאין ביכולתה כל אפשרות לשלם את כל חובותיה, מגיעה למצב של "חדלות פרעון". במצב של חדלות פרעון, יכולים החברה עצמה, נושיה או עובדיה ליזום הליך של פרוק. במסגרת פרוק החברה, יחולקו נכסי החברה לכלל הנושים, בהתאם לסדר הנשייה כפי שיפורט בהמשך רשימה זו.

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/232031 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212228 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/212103 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211754 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211369 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201958 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201669 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica