תואר ראשון בעבודה סוציאלית
לאחרונה שומעים הרבה על העובדים הסוציאליים. הם מככבים במהדורות החדשות לפעמים כאשר האצבע המאשימה מופנית אליהם ולפעמים כאשר כל אהבת ישראל וההערכה היא לכיוונם. הסיבה לכך היא שמדובר במקצוע שהעוסקים בו נמצאים במרכז החברה הישראלית, במרכז העשייה למען השכבות החלשות או המנודות. עבודה סוציאלית היא שילוב של עשייה יום יומית קשה ולא פעם מסובכת מבחינה בירוקרטית לצד מפגש יום יומי עם אנשים מכל גיל ומכל מצב סוציו אקונומי אשר מבקשים עזרה בתחום זה או אחר ובעיקר הקשבה ותמיכה רגשית.
עובדים סוציאלים מסיימים את הכשרתם לאחר לימודי תואר ראשון בן שלוש שנות לימוד. במהלך שנות הלימוד בתואר הם מקבלים הכשרה עיונית - תיאורטית המבוססת על למידה של גישות רבות, תיאוריות ומחקרים בעבודה סוציאלית ובחברה וזאת לצד הכשרה מעשית ענפה במגוון תחומים, לפי בקשת הסטודנט או הסטודנטית. ההכשרה המעשית היא החלק החשוב בתואר והיא זו שמכינה את הסטודנטים לעולם האמיתי ולמקצוע בו בחרו. בשל כך מלווה הכשרה זו בהדרכות רבות, פרטניות וקבוצתיות אשר מאפשרות לסטודנטים לאוורר ולהוציא רגשות וכן להתייעץ לגבי מקרים ספציפיים.
כאשר בוחרים ללמוד תואר ראשון בעבודה סוציאלית צריך לקחת בחשבון מספר דברים. האחד, העבודה הלא פשוטה של מרבית העובדים והעובדות הסוציאליים. המפגש הקשה עם השכבות החלשות, המחסור בכח אדם ולפעמים אוזלת היד למול הבירוקרטיה. מנגד חשוב לקחת בחשבון שתואר ראשון בעבודה סוציאלית הוא אחד מהתארים היחידים שמקנים מקצוע אשר תמיד יש לו ביקוש. אומנם מדובר במקצוע קשה אך הוא מלא בסיפוק אישי ועשייה למען האחר והחברה הישראלית בכלל.
עובדים סוציאליים יכולים להשתלב במספר מקומות תעסוקה רבים ביותר, הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי. במסגרת התואר הראשון יכול כל סטודנט להתמחות בתחום אשר מעניין אותו ולאחר מספר שנות ניסיון הוא יוכל גם להמשיך ללימודי תואר שני אשר יתרכזו עוד יותר בתחום התמקצעות וכן יעניקו לו יוקרה אקדמית גבוהה יותר וניקוד משכורת גבוה יותר.
תואר ראשון בעבודה סוציאלית הוא תואר ראשון שתמיד יש לו ביקוש. הבעיה היא בבחירה של חלק מהסטודנטים לפרוש מהמקצוע או אפילו לא להירשם בפנקס העובדים הסוציאליים לאחר סיום התואר. הפרישה היא מתוך ההכרה שהמקצוע אינו מתאים להם, וזאת אנו ממליצים לנסות לבחון עוד טרם הכניסה ללימודים.