חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פס"ד תקדימי בנושא דירה משותפת (עו"ד אירית רייכמן)

כשגבר עוזב את דירת המגורים המשותפת במהלך סכסוך בינו לביןאשתו, עליו לקחת בחשבון שעזיבתו עלולה למנוע ממנו לשוב כעבור זמן מה להתגורר בחזרה בביתו. הלכה חדשה אשר תופסת תאוצה באחרונה במס' פסיקות שלבימ"ש לענייני משפחה, מעלה בספק את זכותו של הבעל אשר עזב את דירת המגורים  המשותפת לשוב להתגורר ולפקוד את בית המגורים לפי רצונו, וזאת למרות העובדה שמדובר ברכוש משותף לבני הזוג.

צו למניעת הטרדה מאיימת

בעניין שנדון לאחרונה בבית משפט למשפחה בירושלים בפני כבוד השופט מנחם הכהן,נדונה בקשה של האשה, למתן צו למניעת הטרדה מאיימת שהגישה נגד בעלה באמצעות עו"ד אירית רייכמן . יחסיהם של בני הזוג לאחר 20 שנות נישואים עלו על שרטון. הבעל הגיש תביעת גירושין לבית הדין הרבני, ולאחר מכן האישה הגישה תביעות לבימ"ש למשפחה באמצעות ב"כ עו"ד אירית רייכמן. לאחר פתיחת ההליכים המשפטיים בבימ"ש עזב הבעל את דירת המגורים המשותפת של הצדדים.

כעבור חצי שנה שבה כף רגלו של הבעל לא דרכה בדירת המגורים, החליט הבעל כי ברצונו לשוב ולהתגורר חזרה בדירתם המשותפת. מהלך זה מצד הבעל לא נבע מרצון לנסותולשקם את יחסיו עם אשתו. חזרתו של הבעל הביתה נועדה להפר את שלוות חייהם של האישה והילדים, ולהפעיל על האישה מכבש לחצים, על מנת שתיעתר לדרישותיו הכספיות.

האישה הגישה בקשה לבימ"ש לענייני משפחה בירושלים, למתן צולמניעת הטרדה מאיימת באמצעות ב"כ עו"ד אירית רייכמן. האישה טענה כי הינה זכאית לפרטיות בביתה, אשר אמור להיות "מבצרה" וזאת על אף שמדובר ברכוש משותף של הצדדים. זאת ועוד, טענה האישה כי אין לאפשר לבעל להיכנס לבית המגורים כרצונו ולשבש את מהלך חייה וחיי ילדיה, לאחר חצי שנה. כבוד השופט מנחם הכהן נעתר לבקשתה של האישה, ואסר על הבעל להימצא או להתגורר בדירת הצדדים.

פסיקות תקדימיות בנושא

כך לדוגמאניתן לראות ביטוי למגמה זו גם בפסיקתו של בימ"ש לענייני משפחה בירושלים,כבוד השופט איתי כץ מיום 18.1.09 במסגרת תמ"ש 024522/08. במקרה הנדון ביתהדין הרבני הורה על פירוק שיתוף בדירתם המשותפת של הצדדים ועל כן חייב את הצדדים לפנות את הדירה תוך 30 יום. הבעל פינה את הדירה ושכר דירה אחרתלמגורים והאישה המשיכה לגור בדירת המגורים המשותפת.

האישה הגישה בקשה למתן צו למניעת הטרדה מאיימת וזאת, לאחר שהבעל נכנס לדירתם המשותפת בשעת לילה מאוחרת ופתח את הדלת בפראות תוך שהוא מעיף ושובר עציץ ואקווריום, מוציא את המקרר מהמקום ושולף את חוט החשמל מהשקע בפראות.

כבוד השופט איתי כץ קיבל את בקשתה של האישה למתן צו מניעה למניעת הטרדה מאיימת,ופסק כי על אף שהבעל לא איים על האישה או פגע בה או גרם נזק לרכושה – האישה זכאית לפרטיות. בימ"ש הדגיש כי גם אישה נשואה זכאית לפרטיות, קל וחומר כאשר הצדדים נפרדו למעשה. עוד הוסיף בימ"ש, כי העובדה שהדירה רשומה על שםשני הצדדים אינה משנה לעניין זה.

במקרה אחר אשר בו פסק בימ"שלענייני משפחה, נקבע כי הבעל אינו רשאי לפקוד את בית המגורים (במסגרת תמ"ש42493/09) בפסיקתו של כבוד השופט פאול שטרק מיום 19.10.06. הבעל עזב אתהבית, אך ביצע מעשי בילוש והתחקות אחר האישה ובכך נפגעה פרטיותה, אשר עלתה בכדי מעשה הטרדה. הבעל טען כי הינו רשאי להאזין לשיחות בקן טלפון בבית וזאת כיוון שהדירה נמצאת בבעלותו.

בימ"ש קיבל את בקשתה של האישה ונימק את החלטתו כי כאשר מחליט אחד מבני הזוג שעדיף לקיים משק בית נפרד, אזי חל שינוי מהותי במערכת היחסים הפנימיים והחיצוניים של בני הזוג ונוצרת הפרדה של ממש, הממחישה את העובדה כי לבני זוג זכות לפרטיות. בימ"ש הוסיף וצייןבעניין הבעלות המשותפת בדירה, כי כאשר בני הזוג מחליטים להיפרד, קמה לאישה"חומת מגן" ודירת המגורים המשותפת הופכת להיות בפועל דירה של האישה, אשראינה דירתו של הבעל.

לסיכום

בעל אשר עזב את דירת המגורים המשותפת, עלול להסתכן בשלילת זכותו לשוב ולפקוד את דירת המגורים לפי רצונו ולעשות בה כראות עיניו.

עו"ד אירית רייכמן –  משרד עורכי דין, מגשרת ונוטריון. מומחית לדיני משפחה, ירושה וגישור.

האמור בכתבה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי. כל הזכויות שמורות למשרד עו"ד אירית רייכמן.

 



תגיות המאמר: אירית רייכמן


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אירית רייכמן - עו"ד ונטוריון

lawyer-r@zahav.net.il

טל: 02-6541542 פקס: 02-6541544

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אירית רייכמן

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה23/03/161216 צפיות
בית המשפט המחוזי פסק פיצויים נזיקיים לאישה בסך 180,000 ש"ח בגין עיכוב גט על ידי בעלה, על אף שלא הוכר על ידי בית הדין הרבני כסרבן גט. בית המשפט המחוזי, בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים, קבע כי יש לקבל את עמדת האישה ולחייב את הבעל בפיצוי נזיקי בגין התנהלותו במהלך הליך הגירושין בבית הדין, וזאת על אף העובדה כי בקביעות בית הדין והן בבית הדין הרבני הגדול לא ניתנה קביעה כי הבעל סרבן ו/או מעכב גט.

מאת: אירית רייכמןגישור ובוררות03/02/148572 צפיות
בפסק דין שניתן לאחרונה (25.10.2013) על ידי כב' השופטת גאולה לוין מבית המשפט לענייני משפחה בבאר שבע, נקבע כי צוואה שנעשתה מחמת השפעה בלתי הוגנת הנה בטלה.

מאת: אירית רייכמןנזיקין05/01/145886 צפיות
בית המשפט לענייני משפחה נדרש לאחרונה יותר ויותר לדון בתביעות בגין פרסום לשון הרע באמצעות הרשתות החברתיות, ובמיוחד באמצעות רשת הפייסבוק. בשני פסקי דין שניתנו לאחרונה בבית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון ובבאר שבע, נפסק פיצוי נזיקי בסך של כ-40,000 ש"ח בגין לשון הרע שפורסמה ברשת הפייסבוק. מאת עו"ד אירית רייכמן, עו"ד ומגשרת

מאת: אירית רייכמןגישור ובוררות11/11/137978 צפיות
פס"ד תקדימי: בית המשפט קבע כי התובע יוכר כידוע בצבור ויורש של המנוחה לאחר שבני הזוג התגוררו יחדיו שנה וחמישה חודשים. (תמ"ש 29037-09-12 בבית המשפט למשפחה במחוז ת"א ,שופט נפתלי שילה)

מאת: אירית רייכמןגישור ובוררות15/10/131761 צפיות
בית הדין הרבני הגדול קיבל ערעור של אישה וקבע כי בקשתו של בעלה לסגירת תיק הגירושין ביניהם, אינה כנה, מכיוון שהוא עדיין מעוניין בגירושין. בית הדין הרבני קבע כי כל בקשתו של הבעל היא לסגור את תיק הגירושין כדי להעביר את הדיונים בנושא הרכוש לבית המשפט לענייני משפחה.

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה20/09/121650 צפיות
"סוף מעשה במחשבה תחילה" – בטרם נקיטת הליכים משפטיים בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני, ראוי לזכור כי קיים מגוון רחב של פעולות בסיסיות בהן יש לנקוט על פי הפירוט כדלקמן:

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה16/08/121262 צפיות
תביעת אישה נגד בעלה לפיצוי כספי בגין הנזקים שנגרמו לה בשל העובדה כי הבעל סירב ליתן לה גט.

מאמרים נוספים בנושא גישור ובוררות

מאת: tiloniגישור ובוררות11/02/181652 צפיות
כשבאים לדון בנושא גישור לאחר בגידה, עולה השאלה האם לתת מקום לאמוציות ולהבעת רגשות או שמא יש להישאר מקצועיים ודידקטיים ולהתעסק רק בתחום החוזי של הסכם שלום בית או גישור?

מאת: tiloniגישור ובוררות04/01/181595 צפיות
הפנייה הראשונית אל המגשר היא פנייה טלפונית של אחד מבני הזוג אל מגשר מקצועי השייך לרשימת המגשרים המורשית של משרד המשפטים, למרות שאין חובה חוקית להיכלל ברשימה זו, הרי שמוטב לפנות לאיש מקצוע מוסמך ואמין.

מאת: tiloniגישור ובוררות01/12/171757 צפיות
כאשר הנישואים שלנו מגיעים לסיום אנחנו צריכים להחליט מהי הדרך הכי טובה להיפרד. תהליך של גישור גירושין יכול לסייע לנו להתגרש באווירה טובה וחיובית יותר

מאת: shlomy גישור ובוררות17/07/161915 צפיות
גירושין הוא אחד המאבקים הקשים הדורש משאבים נפשיים וכספיים רבים, הליך גישור בגירושין מבטיח לשני הצדדים את כל הזכויות בתהליך מהיר בלי בירוקרטיה והוצאות מיותרות

מאת: דוד סונינוגישור ובוררות24/06/152690 צפיות
המאמר מבוסס על עבודת הגמר שלי משנת 1990, ועל קורס שהעברתי באוניברסיטה בנושא. עבודת הגמר שלי היתה אבן דרך לביסוס מערכת הגישור. אולם תהליך השלמה שונה מתהליך הגישור. המאמר מנסה לשרטט את הדרך היעילה כדי לפתור באופן סופי סיכסוכים.

מאת: שירלי אנגלמןגישור ובוררות16/06/152171 צפיות
עו"ד שירלי אנגלמן, עורכת דין גירושין וענייני משפחה, מגשרת ומנחת סדנאות מתגרשים. (לשאלות וליצירת קשר בדואר אלקטרוני: s.mishpati@gmail.com ) (למאמר המלא ומידע נוסף באתר אינטרנט: www.get-net.co.il ). טלפון: 077-2010-298.

מאת: Yoniגישור ובוררות21/05/152581 צפיות
הדרך הנכונה והבריאה ביותר להתגרש היא חתירה אל הסכם המשרת את טובת שני הצדדים, הסכם הוגן המוסכם על שני הצדדים ומבוסס על גישור ותקשורת תקינה. כאשר שני הצדדים משתפים פעולה על התהליך, נכונים לפשרות ופועלים לסיום מהיר של התהליך הדברים יהיו הרבה יותר פשוטים בעבור שני הצדדים. חשוב להבהיר כי גישור גירושין משרת את טובת שני הצדדים, המגשר מחויב בהתייחסות שווה לזכויות של שני הצדדים.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica