כשבאים לדון בנושא גישור לאחר בגידה, עולה השאלה האם לתת מקום לאמוציות ולהבעת רגשות או שמא יש להישאר מקצועיים ודידקטיים ולהתעסק רק בתחום החוזי של הסכם שלום בית או גישור?
במאמר זה ננסה להבין מדוע דווקא מתן פתח להבעת רגשות כעס, זעם, הפתעה ועלבון, הן מהצד הפוגע, כלומר, הבוגד, והן מהצד הנפגע והנבגד, יכול להוביל לסוג של השלמה ופיוס ואפילו להביא לידי החלטה משותפת לביטול מאבק הגירושין ולתחילתו של מאבק חדש, הפעם על הזוגיות ועל המשפחה.
הליך גישור לאחר בגידה הוא הליך שיכול להועיל לשני הצדדים בהגעה להחלטה מושכלת ורציונאלית ולא כזו המתקבלת בלהט הרגע ומתוך רגשנות ואמוציה, הצד המגשר, שהוא תמיד אובייקטיבי ואף פעם לא מוטה לטובת מי מהצדדים, צריך להוביל דרך מקצועית הסוללת את הדרך ליישוב הסכסוך המשפחתי והזוגי ללא צורך בהתערבות בית המשפט ובהוצאת הון על עורכי דין ועל הליכים משפטיים שהמרוויחים העיקריים בהם הם לא בני הזוג אלא עורכי הדין.
מיהו מגשר גירושין?
המגשר למעשה הוא אדם שהוסמך בתחום גישור בתחום דיני המשפחה. המגשר לא מחליט עבור בני הזוג המתגרשים, אלא מסייע להם להגיע להסכמות הדדיות ככל הניתן. תפקידו של המגשר הינו להקשיב ולשאול את הצדדים בצורה אובייקטיבית ככל האפשר, ולאחר מכן לגבש הסכם גירושין המבוסס על הסכמות שני הצדדים. חשוב לציין כי במקרים בהם בני הזוג לא הצליחו להגיע להסכמות הדדיות בהליך הגישור, הידע הנצבר בהליך הגישורי יאפשר התנהלות יעילה יותר בבית המשפט לאחר מכן.
הסכם גירושין לאחר בגידה
הסכם גירושין לאחר בגידה צריך להתבסס, אפילו יותר מכל הסכם גירושין אחר, על ראיית טובת הילדים ורווחתם, תוך נטרול של כל רגש ורצון לנקמה מצד הצד שנבגד, רגשות שקשה מאוד להתעלם מהם ולהיאבק בהם באופן עצמאי וללא תיווך אובייקטיבי. הרצון לפגוע ולהרע במי שפגע והרע לנו הוא רצון אנושי, מובן והגיוני אך הוא לא תמיד נכון וצודק. הרי אם האב או האם הם הורים נפלאים, משקיעים ואהובים לילדיהם, מדוע שמעשה חסר אחריות מצדם כלפי בן או בת זוגם יוביל לפגיעה במשמעות שלהם כהורה?
לסיכום, גישור לאחר בגידה היא הדרך הנכונה ביותר לפעול על מנת להגיע לכלל החלטה על המשך, או על סיום, החיים המשותפים, ובאמצעות גישור מקצועי, אמין ונכון אפשר לסלול את הדרך לעתיד ורוד ואופטימי יותר, גם עבורכם ובעיקר עבור הילדים שלכם.
למידע על שירותי גישור גירושין לחצו כאן