הפנייה הראשונית אל המגשר היא פנייה טלפונית של אחד מבני הזוג אל מגשר מקצועי השייך לרשימת המגשרים המורשית של משרד המשפטים, למרות שאין חובה חוקית להיכלל ברשימה זו, הרי שמוטב לפנות לאיש מקצוע מוסמך ואמין.
שיחת הטלפון הזו יכולה להיעשות בידיעת אחד מבני הזוג ובו יימסרו פרטים כלליים של המקרה והמגשר ידריך את המתקשר לגבי ההמשך, לרוב הוא יבקש להזמין את הזוג לפגישת התאמה בה אפשר יהיה לקבל מידע מפורט ונוסף על המורכבות של המקרה, לספק מידע לגבי עלויות ותהליכים וליצור סוג של חיבור רגשי ואמון בין הזוג למגשר.
כאשר מושגת הסכמה לגבי המשך התהליך, יש לחתום על הסכם גישור שיסדיר את מערכת העבודה והיחסים בין הזוג למגשר ויבטיח את תקינות התהליך בעיני החוק. התהליך כולו הוא חסוי, נעשה מתוך הסכמה הדדית ורצון משותף ולצידו יתרונות רבים לכל אחד מבני הזוג.
ההליך עצמו מורכב מחמש או שש פגישות, תלוי כמובן במורכבות ובנושאים שעליהם יש לדון ולגביהם יש להגיע להסכמות:
1. פגישה ראשונה- נעשית בנוכחות שני הצדדים כשיחת פתיחה והיכרות ולאחריה המגשר עורך שיחות אישיות עם הצדדים. מטרת הפגישה היא לשמוע ולהשמיע באוזני הצד השני את מה שחשוב להגיד לכם לומר לבן או לבת הזוג, ובאוזני המגשר את מה שאתם רוצים להסתיר ולהשאיר חסוי בשלב זה. המגשר, כאשר יכיר את כל התמונה, יוכל להכווין את השיחות והפגישות העתידיות לנושאים הרלוונטיים והחשובים ולא לנושאים השוליים, שלכם אולי נדמים כקריטיים. פעמים רבות, ניסיונו של המגשר מאפשר יצירת דו שיח ותקשורת בין בני זוג שנדמה שאיבדו כל יכולת לתקשר.
2. פגישה שנייה- תעסוק ברוב המקרים בהצפת הדברים שעלו מאז הפגישה הקודמת ובהגדרת המתווה להמשך התהליך. בפגישה זו תוכלו להגדיר במדויק את האינטרסים שלכם ואת האופציות העומדות לפניכם בנושאים השונים שעל הפרק: מגורים, תשלומי ילדים (מזונות), חלוקת רכוש ועוד. לאחר שיובהרו האינטרסים השונים יעזור לכם המגשר להעלות אופציות לפתרונות.
3. פגישה שלישית/רביעית- פגישות שימשיכו ויעסקו, במרבית המקרים, בהגדרת האינטרסים שלכם ובמציאת פתרונות מקובלים. תהליך זה ימשך עד אשר יכוסו כל הנושאים ויוגדר פתרון מקובל ומקיף לכל הנושאים.
4. פגישה רביעית/חמישית- בדרך כלל מתחילים כבר לעבור על ההסכמות שהושגו ומתחיל להתגבש הסכם גירושין מקובל ומוסכם על ידי שני הצדדים. פגישה זו כבר תהיה, בשאיפה, הפגישה בה תחתמו על הסכם הגישור לאחר שקראתם והתעמקתם בו לעומק.
לאחר שתחתמו על הסכם הגירושין תתבקשו לגשת עמו לבית המשפט לענייני משפחה הקרוב למקום מגוריכם ושם להחתימו על ידי שופט. התהליך נמשך דקות ספורות וכרוך בתשלום אגרה לבית המשפט בסך 753 ₪ (התשלום כולל גם תשלום עבור תעודות גירושין עבור שני בני הזוג).
בשלב זה אתם כבר גרושים מבחינה חוקית ופורמאלית אך עדיין יהיה עליכם לגשת לבית הדין הרבני על מנת ולעבור שם את הטקס הדתי. המפגש עם בית הדין הרבני יהיה קצר ביותר כשכבר יש בידכם תעודת גירושין כך שאין ממה לחשוש.