לכל אחד מאיתנו צריכה להיות תוכנית פרישה מסוימת לפיה נוכל לצאת לגמלאות תוך שמירה על רמת חיים גבוהה כמה שיותר ותאפשר לנו ליהנות מהחיים בשנות הזהב המרוחקות - תכנית פרישה זו היא למעשה פנסיה. ביום בו אנו מפסיקים לעבוד אנו בעצם מפסיקים לייצר הכנסה קבועה וכל שנותר לנו הם החסכונות אותם הפרשנו במהלך כל השנים בהם עבדנו כשכירים או כעצמאיים.
בהתאם לסיבה שבעקבותיה נאלצנו לחדול מעבודה, סוגי הפנסיות השונות מבטיחות כי לאחר איבוד מקור ההכנסה העיקרי שלנו נוכל להמשיך ולהתקיים בכבוד בהתאם לקצבת הפנסיה האישית שלנו. ישנם 3 סוגי פנסיה עיקריים:
- פנסיית זקנה - זו הפנסיה שכולנו מכירים. בהגיענו לגיל פרישה הקבוע בחוק (67 לגברים ו-64 לנשים) נוכל להפסיק לעבוד ולהתחיל לקבל את קצבת הפנסיה החודשית המגיעה לנו על-פי תוכנית הפנסיה לפיה פעלנו במשך כל שנות העבודה שלנו בהם הפרשנו, יחד עם המעסיק, סכומים לא מבוטלים מדי חודש.
- פנסיית נכות - בין אם בגלל תאונה, מחלה או מקרה אחר אשר הותיר אותנו במצב לא כשיר לעבודה, פנסיית נכות מוענקת במקרה של אובדן כושר עבודה. אובדן כושר עבודה יכול להיות בעל אופי זמני או קבוע ובהתאם לכך קצבת הנכות יכולה להיות פנסיית נכות חלקית או מלאה, בהתאם למקרה. בנוסף, פנסיית נכות יכולה להיות משולמת למשך תקופה מוגבלת ובנסיבות מסוימות יכולה להיות משולמת עד הגיע המבוטח לגיל פרישה, אז יהיה זכאי לפנסיית זקנה.
- פנסיית שאירים - בכפוף לתנאי תוכנית הפנסיה, יכול שהזכאי לקבלת פנסיה מוצא את מותו בטרם עת. במצב כזה, מוענקת קצבת הפנסיה לשאירי הנפטר - לבן או בת הזוג של הנפטר ובמידה וישנם ילדים מתחת לגיל 18, גם הם זכאים לקצבה בתנאים מסוימים.
פנסיה וקופת גמל למיניהן מחייבות תכנון מקצועי. אין לדחות ולהקל ראש בעניין זה שכן הפנסיה היא העתיד שלכם. לא חסרות דוגמאות לעובדים אשר בידיהם לא הייתה תוכנית פנסיונית כלשהי בעת פרישתם והם נאלצו להישאר במעגל העבודה גם בדמי ימיהם מכיוון שהם פשוט לא יכלו להרשות לעצמם לפרוש.
חברות גדולות אשר מעסיקות עובדים רבים בדרך-כלל יעמידו לטובת עובדיה יועץ פנסיוני שיידע להכווין אותם בדבר תוכנית פנסיה מתאימה עבורם. יחד עם זאת, היועצים הפנסיוניים זמינים לכל דורש ועל שכירים ועצמאיים לדאוג לקבלת ייעוץ פנסיוני, גם בתשלום.
גשו ליועץ פנסיוני עוד היום. זכרו, השאלה העיקרית בשלבי תכנון פנסיה - מהי הקצבה החודשית אותה תרצו לקבל כל חודש עם הגיעכם לגיל הפרישה? התשובה לשאלה זו היא סובייקטיבית לחלוטין ועל כל אדם לדעת באיזו רמת חיים הוא חי וכמה עליו להרוויח על מנת לשמור על רמת חיים זו לאורך זמן.