הסטטיסטיקה אמנם מראה כי מרבית הנוסעים לחו"ל דואגים לרכוש פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל לפני כל יציאה מגבולות ישראל, אך עדיין ישנם נוסעים רבים המדלגים על שלב רכישת ביטוח נסיעות לחו"ל ומבטלים את חשיבותו. לפניכם מספר מקרים מייצגים בהם ביטוח נסיעות בתוקף הוא דבר שכדאי ויהיה ברשותכם:
1. הישראלי החולה
העובדה כי עלינו על המטוס בריאים לחלוטין אינה מורידה את הסיכוי לכך שנידבק במחלה כלשהי במהלך השהייה בחו"ל אלא להיפך, לעתים נסיעה ליעדים כמו ברזיל או וייטנאם דווקא מגבירים את הסיכוי כי נחלה במחלה כלשהי שכן ישנם יעדים מסביב לעולם הידועים כמדינות מוכות מחלות מסוימות. במקרה ונזדקק לטיפול רפואי כלשהו במהלך הנסיעה כדאי לזכור כי הוצאות רפואיות יכולות להסתכם בכמה דולרים בדיוק כפי שיכולים הם להסתכם בעשרות אלפי דולרים. לכן, למקרה של כל מחלה שלא תבוא, כדאי ומומלץ לדאוג לביטוח נסיעות לחו"ל.
2. הישראלי הפצוע
לנוסעים לחו"ל נגרמים נזקים גופניים מעת לעת. הגורמים השכיחים לנזקים גופניים הם : תאונות דרכים, סקי, פעילויות ספורט ופעילויות אקסטרים. כך למשל, הנוסע לדרום אמריקה אשר מתכנן לבצע קפיצה חופשית או אולי בנג'י במהלך שהייתו בחו"ל צריך לדאוג כי פוליסת ביטוח הנסיעות שרכש כוללת כיסויים והרחבות המתאימות לסוג הפעילויות אותן הוא מבצע במהלך הטיול. לא פעם קורה כי מפאת חוסר תשומת לב, מטיילים שנפצעו במהלך פעילויות אקסטרים אינם בעלי פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל מתאימה ולדאבונם, עליהם לכסות בעצמם את ההוצאות הרפואיות שנגרמו להם.
3. הישראלי הסופני
תתפלאו לדעת, אך גם ישראלים החולים במחלת הסרטן ואפילו איידס יכולים לרכוש בתנאים מסוימים פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל. תוספת הסיכון עבור חולים במחלות קשות מחושבת כל מקרה לגופו מגולמת במחיר פוליסת ביטוח הנסיעות לחו"ל ויכולה להגיע לסכום של כמה עשרות דולרים ביום. יש לזכור כי ביטוח נסיעות לחו"ל מכסה לא רק הוצאות רפואיות אלא היא כוללת גם מרכיב ביטוח חיים המעניק לשארי בשר המבוטח פיצוי כספי במקרה של פטירה.
את פוליסת ביטוח הנסיעות ניתן לרכוש דרך ערוצים שונים. כבר במעמד רכישת כרטיסי הנסיעה דרך סוכנות נסיעות יציעו לנו פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל כלשהי וכדאי לשים לב שלא להתפתות ולרכוש את הפוליסה הראשונה המציעים לנו. כללי הצרכנות הזהירה והיעילה מחייבים אותנו לבדוק ולבחון כל מוצר ו\או שירות טרם רכישתו וגם בנושא ביטוח הנסיעות אין לחרוג מהכללים. יש לערוך סקר צרכני בין חברות הביטוח השונות שכן כל אחת מהן מציעה מספר פוליסות ביטוח נסיעות לחו"ל הנבדלות אחת מהשניה בתנאים, בכיסויים ובהרחבות של אותה פוליסה ספציפית.