יש אנשים שעוד עשויים להתלבט האם לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל, או שמא לוותר על כך ולקוות לטוב. ובכן ראשית נציין שאין שום הכרח לבצע ביטוח ותמיד ניתן לשלם מהכיס הפרטי שלכם עבור מגוון תרחישים פחות נעימים, אך יחד עם זאת, ניתן לעשות ביטוח ולהיות יותר רגועים, כך שגם אם אתם נאלצים לבטל את הטיסה עקב מילואים, או שינוי של הרגע האחרון במקום העובדה, אתם לא תתרגשו, כיוון שחברת הביטוח תישא בעלויות.
להפסיק להיות שאננים
לאור הדוגמה האחרונה, ניתן להבין שחשוב לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל, הן עבור תרחישים שקוראים בחו"ל, והן עבור תרחישם שעשויים לקרות בארץ- מכאן שקשה יהיה להפתיע אתכם עם הוצאה לא מתוכננת. בנוסף, כיוון שטיסה גם כך מהווה הוצאה לא קטנה, חבל להוסיף עוד הוצאה, ולו רק כיוון שהייתם שאננים. על כן גם אם בשנים האחרונות טסתם כמה פעמים ללא ביטוח וחזרתם הביתה ללא שום סיפור מיוחד שקשור להוצאה בלתי צפויה, אין זה אומר שהמזל ימשיך לשחק לכם.
טיפים עבור התנהלות נבונה
לצד העובדה שעשיתם ביטוח נסיעות לחו"ל, יש עוד כמה דברים שיש לעשות כאשר מתעוררות מגון סיטואציות בעייתיות. אנו מאחלים לכם שלא תתקלו בסיטואציות הבאות, אך אם כן תתקלו בהן, לפחות תדעו כיצד להתנהל. להלן מגוון טיפים חשובים:
· במקרה וחזרתם לפני התאריך המתוכנן- יש פוליסות שמאפשרות לקבל החזר כספי על הימים בהם שהייתם בארץ. על מנת ליישם זאת, יש לשמור את אישור הכניסה לארץ.
· יש מקרים בהם הפיצוי מגיע מטעם חברת הביטוח, כך למשל אם הציוד שלכם לא הגיע לאחר 24 שעות, (יש לדרוש פיצוי משדה התעופה).
· אם טסים למקומות יותר בעייתיים מבחינת אסונות טבע, מומלץ לרכוש ביטוח מורחב, שבין היתר כולל פעולות חילוץ וחיפוש.
· אם לאחר רכישת הפוליסה המצב הרפואי השתנה, מומלץ לידע את החברה, על מנת שזו תוכל להתאים מחדש את הפוליסה.
· אין לחכות עם רכישת הפוליסה לרגע האחרון, ולו על מנת שתרגישו שקיבלתם החלטה לאחר שביצעתם השוואה.
· יש לוודא מהו סכום ההשתתפות העצמית עבור סיטואציות שונות.
לקוחות ממליצים
לסיכום, אין זו שאלה האם לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל, אלא יש לשאול איזה ביטוח לעשות, מתי לעשות ואצל מי לעשות. בעוד שעל השאלות איזה ומתי, ניתן לקבל את התשובות "אצל חברה מקצועית" ו"כמה שיותר מהר", הרי שעל השאלה אצל מי, ניתן למצוא את התשובה אצל לקוחות מרוצים.