חפש מאמרים:
שלום אורח
22.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

איך מתמודדים עם אלימות במשפחה

מאת: אלעד שנירפלילי20/02/20111948 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

איך מתמודדים עם אלימות במשפחה – הקדמה:

הנגע של אלימות במשפחה חוצה את כל המגזרים ואת כל האוכלוסיות. כל אחד ואחת עלולים לסבול מאלימות במשפחה. מוערך כי 7%-10% מהנשים סובלות מאלימות מצד בני זוגן ושאלימות במשפחה היא הגורם העיקרי לתמותה ולנכות של נשים בגילאים 16-44. גם מנת חלקם של הילדים המוכים אינה קטנה, כפי שאנו מדווחים באמצעות כלי התקשורת, ובשנים האחרונות ישנה עלייה במספר מקרי האלימות כלפי ילדים.

לכן חשוב לדעת כיצד להתמודד עם אלימות במשפחה. ישנם כמובן כמה כללי אצבע (המובאים בהמשך המאמר) אך כל מקרה יש לבחון לגופו ומומלץ לדווח על האלימות ולהתייעץ עם איש מקצוע העוסק בתחום. מאמר זה יתאר קודם את הנזקים אשר אלימות
במשפחה עלולה לגרום להם ולאחר מכן יתאר כמה דרכים שבהן ניתן לנקוט במצבים של אלימות במשפחה.

איך מתמודדים על אלימות במשפחה – מהם הנזקים שאלימות במשפחה עלולה לגרום?

אלימות במשפחה עלולה לגרום לנזקים רבים וחמורים. קודם כל, הנזקים הפיזיים הם הבולטים ביותר. אלימות פיזית במשפחה עלולה לגרום לנזקים חולפים, ואם האלימות לא מטופלת, גם לנזקים פיזיים ארוכי טווח כמו נכות ומוות. גם נזקים נפשיים הם מנת חלקם של קורבנות אלימות במשפחה. אם מדובר באישה מוכה, היא עלולה להאמין שהכל באשמתה. הדבר נכון בין אם האלימות מקבלת צורה של מכות ובין אם היא מקבלת צורה של קללות והשפלות או אפילו אלימות כלכלית. אם מדובר באלימות מילולית או נפשית, האישה עלולה לחיות בפחד, במחשבה שאין לה ערך, ובאמונה שהיא לא יכולה להסתדר בעצמה. הנזקים הרגשיים של ילדים קורבנות לאלימות במשפחה הינם חמורים מאוד. הילד יפסיק להאמין באנשים. הילד גם עלול לחשוב שהוא האשם ולסבול מפלאשבקים טראומתיים. בנוסף, הוא עלול לגדול להיות בוגר תוקפני ושמתעלל בילדיו.

איך מתמודדים עם אלימות במשפחה – לפני האלימות או עם גילויי האלימות הראשוניים:

כשמתחילים לראות את ניצני האלימות חשוב וניתן לעשות את הדברים הבאים:

1. להכיר את סימני הזיהוי של  אלימות במשפחה. אלימות במשפחה אינה רק פיזית אלא גם נפשית, מילולית, מינית וכלכלית. אם בן זוגך משפיל אותך, חווה התקפי זעם, מאשים אותך, משתלט על חייך, לא מעריך אותך – תדעי שמערכת היחסים שלכם בדרך להפוך אלימה, אם היא לא כזאת עכשיו. גם אנשים מבחוץ יכולים לזהות סימנים (לאו דווקא מוקדמים), והדבר חשוב בעיקר כשמדובר בילדים. אם אתם רואים שהילד סובל ממצבי רוח קיצוניים, מוזנח, תוקפני או אדיש, מתדרדר בלימודים, אתם יכולים לחשוד בכך שהוא קורבן לאלימות במשפחה.

2. הדבר הטוב ביותר הוא לנתק מגע בין הקורבן לתוקפן. כך לא תתאפשר המשך האלימות. רצוי למצוא סידורי מגורים אחרים.

3. אם החלטת שאת רוצה להמשיך בקשר (לא מומלץ) ואת רוצה להפסיק את האלימות לפני שהיא מתפתחת, סלחנות היא לא הדרך. דווקא לשיחה אסרטיבית עם בן הזוג, יש סיכויים טובים יותר לשנות את התנהגותו.

האלימות כנראה תסלים אם לא יעשו משהו בנוגע אליה. לכן חשוב לעשות משהו לפני שהמצב מחמיר.

לקריאה נוספת וקבלת ייעוץ בפורום הפלילי של אתר הפורומים המשפטיים >>

איך מתמודדים עם אלימות במשפחה – כאשר מערכת היחסים היא אלימה:

כאשר אתם כבר במערכת יחסים אלימה, כדאי לעשות את הדברים הבאים:

1. להתלונן במשטרה. הדבר נכון בעיקר אם האלימות היא פיזית. המשטרה תחקור את העניין, תוכל לעצור את התוקפן ותוכל להעמידו לדין.

2. לפנות לגורמים מקצועיים כמו המחלקות הסוציאליות בעיריות, הקו החם למניעת אלימות (1-800-22-0000), ארגונים שונים שעוסקים בכך וכו'.

3. להוציא צו הגנה מכוח החוק למניעת אלימות במשפחה. הצו ירחיק את התוקפן מהבית.

4. רצוי מאוד להיפרד ולהתאכסן אצל קרובי משפחה או חברים. אם אין מקום כזה, אפשר לפנות למקלט לנשים מוכות.

5. לדבר עם חבר, או אפילו עם עובד סוציאלי או פסיכולוג. חשוב להבין שהאלימות רק תחזור על עצמה ושאינה באשמת הקורבן.

6. לתעד את האלימות. הדבר יכול להיעשות באמצעות הקלטת קול, צילום של החבלות, או אפילו בעזרת מצלמה נסתרת. הדבר יועיל לשם התלונה במשטרה ואף לשם התדיינות אזרחית אם תהיה כזו לצורך גירושין או קבלת פיצויים.

7. ניתן לקבל טיפול נפשי. הגורמים השונים יכולים להפנות את הקורבן לקבלת טיפול כזה.

8. חשוב לדעת שמותר לקורבן להגן על עצמו.

איך מתמודדים עם אלימות במשפחה – אחרי הפרידה או אחרי שהאלימות הסתיימה:

גם לאחר שהאלימות הסתיימה יש כמה דברים שאפשר לעשות:

1. קבלת טיפול נפשי.

2. איחוי השברים וחיזוק עצמי.

3. תביעה אזרחית לקבלת פיצויים ו/או לגירושים.

4. מומלץ לא לחזור לחיות עם התוקפן. אם החלטת שכן, אז רק בתנאי שהוא יקבל טיפול.

איך מתמודדים עם אלימות במשפחה – סיכום:

אלימות במשפחה גורמת לנזקים רבים. מאמר זה ניסה לתאר כמה מן הדברים שניתן לעשות בשביל להתמודד עימה. הדיווח וקבלת העזרה המקצועית הם הדברים החשובים ביותר. יש לקוות שפעולה לפי מה שכתוב במאמר תביא להפסקת האלימות ולחיים מאושרים.

לקריאה נוספת: אלימות במשפחה - איך מזהים בטרם עת?

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלעד שניר

מאת: אלעד שנירתחביבים06/01/112562 צפיות
חידות מתמטיות לכולם – קראו על התועלת בחידות מתמטיות, קראו מהן ומה אפיוניהן. קראו על השיטות לפתור אותן ושטפו את עיניכם בשתי דוגמאות לחידות מתמטיות.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית16/11/101183 צפיות
הייתם קורבן לרשלנות רפואית? מתלבטים מתי להתחיל להזיז עניינים? לא בטוחים אם אתם עדיין יכולים לתבוע את בית החולים? קראו מאמר זה על התיישנות ברשלנות רפואית.

מאמרים נוספים בנושא פלילי

מאת: בנימין קלינגרפלילי01/11/201491 צפיות
כיצד תרגישו אם ביום בהיר אחד ידפקו לכם על הדלת וימסרו לכם ביד "צו הריסה מנהלי"? או אולי תמצאו את צו ההריסה מודבק על המבנה או סתם זרוק בכניסה לבניין. מדובר ככל הנראה על הסיטואציה שלא הייתם מוכנים לה או רוצים להימצא בה. בעקבות הלשנה של "שכנים טובים" או עקב ערנות של מפקחי הבניה זה בהחלט יכול לקרוא גם לך אם בנית ללא היתר. רבים נאלצים להתמודד עם מציאות שכזאת לראשונה, מבלי שיהיו מודעים לזכויות, החובות ודרכי הפעולה הרלוונטיות להם.

מאת: בנימין קלינגרפלילי08/09/201352 צפיות
1. עבירות מינהליות (א) שר המשפטים רשאי לקבוע בתקנות כי עבירה על הוראה שנקבעה בחוק מהחוקים המנויים בתוספת או התקנות שהותקנו לפיו, שאינה פשע, היא עבירה שבשלה ניתן להטיל קנס בדרך מינהלית (להלן - עבירה מינהלית); הקביעה יכול שתהיה דרך כלל, בתנאים או בסייגים. (ב) תקנות לפי סעיף קטן (א) טעונות הסכמת השר הממונה על ביצועו של החוק שלפיו נקבעה העבירה, ואישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת (להלן -הועדה). (ג) נקבע בתקנות לפי סעיף קטן (א) כי עבירה פלונית היא עבירה מינהלית, יחולו הוראות חוק זה גם לגבי עבירה

מאת: בנימין קלינגרפלילי01/09/191687 צפיות
אכיפה שיפוטית סימן ה' לחוק התכנון והבנייה: באחריות יחידת החקירה בוועדה המקומית לבצע חקירה בהתאם להנחיות ולכללים שמפורסמים מעת לעת על מנהל היחידה הארצית לאכיפת דיני התכנון והבניה. ובסיום החקירה להעביר לתובע את חומר החקירה להכרעה בדבר העמדה לדין והגשת כתב אישום.

מאת: אבי דוידיפלילי21/11/181583 צפיות
עורך דין פלילי בצפון מסביר על תנאים של שחרור בערבות ועל הסיכויים לאישור בקשת השחרור בערבות.

מאת: שירה אלהפלילי27/07/162025 צפיות
אדם בן 39, ללא עבר פלילי, מכר לחבריו סם מסוג חשיש בכמה הזדמנויות שונות. בית המשפט, בצעד חריג ביותר, החליט שלא להרשיע אותו, והסתפק בלשלוח אותו לבצע שירות לציבור.

מאת: אופירפלילי05/04/162044 צפיות
יש מסמכים שעבורם תרגום נוטריון הוא מתבקש והגיוני אך יש גם סוגים נוספים של תרגום נוטריון שמעט מפתיע שיש צורך לגביהם בתרגום מיוחד של נוטריון.

מאת: אלעד שנירפלילי17/03/162663 צפיות
הטרדות מיניות אינן נחלתם של מבוגרים בלבד, והן מתרחשות גם בקרב בני נוער. מהו היחס של החוק לקטין המטריד מינית? כיצד בית הספר מטפל באירוע הטרדה מינית? וכיצד ניתן לזהות שהילד שלך מוטרד מינית? על כך במאמר שלפניכם.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica