אומגה 3 לילדים, למה?
עד לא מזמן לא הומלץ על אומגה3 לילדים מתחת לגיל 6. האם הסיבה לכך כי ילדים לא צריכים?
האם יש מערכת בגוף האדם המייצרת אומגה 3 לילדים עד גיל 6?
ובכן, לא זה ולא זה.
מקורות האומגה 3
במשך 50 שנה ויותר, היה מוכר שמן-דגים וידוע כמכיל כמות גדולה יחסית של אומגה3.
במחקרים שנעשו על מצב בריאות הלב והדם אצל האסקימוסים והיפנים, או במילים אחרות, על אוכלוסיות אוכלות דגים – התברר שהשמן של דגים ממעמקי האוקינוס הצפוני (לא כל סוגי הדג) מכיל כמות גדולה של חומצת שומן אומגה3 .
כתוצאה מכך התפתחה תעשייה שלמה סביב סחיטת השמן מגוף הדג והפיכתו למוצר לשתיה עבור האוכלוסיה המערבית.
היה מקובל לתת לילדים וגם למבוגרים כף אחת של שמן-דגים ביום. הטעם היה נורא, הריח עוד יותר נורא והתנהלו קרבות עזים בין הילדים לבין מי שהיה מופקד על הפעולה הפשוטה של כף שמן ביום...
בהמשך ועד היום, שמן-דגים נארז בקפסולות.
ובכן, הסיבה היחידה להמלצה לא לתת לילדים אומגה3 ממקור דגי הוא החשש להרעלות. שכן, בשמן הדגים מכיל זיהומים רבים הנכנסים לגוף הדג עם האוכל במעמקי האוקינוס. הזיהום האקולוגי ההולך ומתגבר של מי הים נספג במזון הדגים ולא ניתן לנקותו באופן מוחלט.
הרעלים המדוברים מסוכנים ביותר לגוף האדם ובוודאי לילדים צעירים. לכן האיסור
מקור נוסף לאומגה3 מקור צמחי
מקורות צמחיים שידועים עד כה הם שמן הפשתן, שמן קנולה ולאחרונה, לאחר מחקר יצא המכון הוולקאני בישראל עם בשורה – שמן ממרווה מרושתת מכיל כמות גדולה של אומגה 3 לשימוש האדם.
לסיכום
אומגה 3 ממקור צמחי דרושה, חשובה ואף הכרחית גם לילדים!
זוהי חומצת שומן המגנה על מעטפת התא, מחזקת ומסייעת בהתפתחות תאים בריאים. והרי הילדים גדלים, המערכות במוח ובגוף הילד מתפתחות, הילד משתמש ביומיום בתאי מוח ללמידה, לקליטה. בתאים האחרים לספורט ולכל דבר זאת תוך כדי גדילה והתפתחות של גופו.
גוף האדם אינו מייצר בעצמו אומגה3 אלא בחלב אם, כלומר הילדים היונקים מקבלים אומגה3 מחלב אמם וכשמסתיימת תקופת ההנקה מפסיקים ולכן חשוב והכרחי להוסיף על בסיס יומי.