מהי אומגה 3
אומגה 3 הינה חומצת שומן מקבוצה של חומצות (אומגה 6, אומגה 9).
החשיבות של חומצה זו לגוף האדם ידועה מזה כ-40 שנה ובשנים האחרונות אף גברה המודעות לחשיבות שימוש באומגה 3 לאור המחקרים שהוכיחו את נחיצותה.
הנפוץ ביותר ומה שהיה מקובל כמקור אומגה 3 יחיד, זמין וללא הגבלה - הוא שמן הדגים. כלומר המושג אומגה 3 מזוהה עם שמן דגים על כל יתרונותיו ומגרעותיו.
חשיבותה לגוף האדם
מתוך מחקרים שנעשו בתחום תוספי המזון ובעיקר תוספי מזון לתינוקות. הובהר מעל כל צל של ספק - גוף האדם מייצר, גם מייצר אומגה 3 מסוג (ALA) אך רק בחלב אם. כלומר, מטבע הבריאה המזון האולטימטיבי לתינוק הנולד, חלב אמו, מכיל אומגה 3 המסייעת בהתפתחות תאי המוח ומערכת הלב והדם. ולכן תוספי מזון לתינוקות מחויבים בחוק להכיל גם את המרכיב החשוב הזה.
גוף האדם הבוגר
מכאן נשאלת השאלה, האם בחודשי חייו הראשונות סיים האדם (התינוק) לפתח תאי מוח, תאי דם או כל סוג תא אחר (עור, שריר וכו')?
התשובה היא לכל אדם באשר הוא אדם ללא הבדלי גיל דרושה חומצת שומן אומגה 3. הרי גוף האדם ממשיך לייצר תאים בכל יום ובכל שעה ביום! ונדרש לשם כך להשתמש במה שנקרא תוספי מזון על מנת להעניק את הנדרש.
לסיכום מהי אומגה 3 המתאימה לגוף האדם
השאלה שצריכה להישאל היא לא האם גוף האדם צריך אומגה 3, אלא איזה סוג של אומגה 3.
ובכן, אומגה 3 צמחית מסוג ALA המוכרים כיום (זה הנמצא בחלב אם) והמתאים לגוף האדם בכל הגילים, נמצאים בזרעי פשתן וגם בשמן קנולה אך באחוז נמוך ביותר ולא אמיד מפני התחמצנות.
שמן דגים מכיל אומגה 3 מסוגים אחרים. שמן דגים לקוי בעצם היותו מזוהם מכל פסולת המתכות והרעלים במעמקי האוקינוס. לצערנו, עד שהגיעו למסקנה שהפסולת המושלכת לים חוזרת לבני אדם עבר זמן רב וכעת יש הרבה מידי רעלים ומאוחר מידי לפעול לניקוים המוחלט.
תוספי מזון המכילים אומגה 3 צמחית מסוג ALA בכמות ובאמידות ראויה עשוי מזרעי מרווה מרושתת בכבישה קרה.