תוספי-מזון בתזונה המודרנית
תוספי-מזון בשוק המודרני בעולם המערבי בכלל, תפס תאוצה רבה בשנים האחרונות ויש לכך סיבות רבות. סיבה ראשונה ועיקריתהיא "מזון מתועש". בתעשיית המזון נעשות פעולות רבות או במילים אחרות "קיצורי דרך" בבית הגידול, למען חסכון בזמן ההבשלה ולקבלת מוצר שייראה טוב ללא הקפדה על היותו מזון. כך קורה שהאוכל משופע בסוכרים, פחמימות ושומנים ומופר האיזון בגוף.
חקלאות מתועשת?
החקלאות בעולם המערבי בשנת ה-2011 הינה תעשייה לכל דבר ועניין. לאדמה שכבר אינה מקור הזנה מוכנסים תוספים למטרות זירוז תהליך הגידול: אין זמן למנוחה (של הקרקע) לצבירה וספיגת מזון ומינרלים מן הטבע. חלק מאותם תוספים המוטמעים באדמה ע"י ריסוס או ישירות במי ההשקיה אלה חומרי שיבוח, הורמונים וצבעים ואף חומרי שימור. כל זאת למען הצמחת יבול: זריז, גדולומרשים ובעיקר למען חיי מדף ארוכים.
מכלול זה של תוספי-מזון לחי ולצומח יגיע אחר כבוד לשולחננו ולא בהכרח בריא לגוף האדם. גם אם יש בנו מודעות לאוכל בריא, לא ממש ידועה לנו רמת הסוכרים, השומן וכו'. גוף האדם לא יסרב ויקלוט אותם אך אם נעצור ונשאל את עצמנו – מהו הערך התזונתי האמיתי?, האם הגידול נעשה בתנאים האופטימאליים להכלת מרכיבי מזון למען גוף האדם, גופנו? אלו שאלות שתשובותיהן גלומות נמצאות ברעיון הבסיסישל תעשיית תוספי-מזון, למען שמירת בריאות ותקינות מערכות הגוף וכהשלמה לאוכל ואף ניקוי הגוף.
ויטמינים הינם חומרים חיוניים לגוף האנושי ובטבע קיימים בשפע. אך אין לנו יכולת למדוד את הכמות ובעיקר הידיעה על בעיית "תיעוש החקלאות" ו"עיוות המרקם הטבעי" בקרקע. ומכאן, התוצרת הצמחית ובעלי החיים המוזנים באופן מלאכותי במרכיבים שאינם בריאים, מזמינה אותנו לחשוב על תוספי-מזון מסוימים כתגבורת לאוכל ובעלי ערך תזונתי גבוה.
אם כך כדאי וחשוב שלא לסמוך רק על האוכל בשוק אלא להתייחס לגופנו כאל מכונה משוכללת ולהשתמש ב"תוספי דלק" למנוע המשוכלל בעולם – גוף האדם!לא ניתן לבדוק מהו מקור האוכל המונח על שולחננו. האםמקורו טבעי? איזה כמות עלינו לצרוך כדי לשמור על בריאות גופנו על כל מערכותיו ועל בסיס יומי? לכן כדאי לשקול לצרוך תוספי-מזון.
אומגה 3, חומצת שומן השומרת על מעטפת התא ועל שלמותו שלא ייגרם לו נזק, ונמצאת בקטגוריה של תוספי-מזון. גוף האדם לא מייצר אומגה 3 והגוף יקבלה ע"י תוספי-מזון. כנ"ל לגבי מחסור בויטמינים ומרכיבים נוספים תוספי-מזון כאלה ואחרים שמחסור בהם עלול לשבש מערכות.
לסיכום – ב-2011אפשר ומומלץ להגן ולחזק את גופנו על פי הרגלי האכילה האישיים ובדיקות תקופתיות. לגבי אומגה 3 (כבר הזכרנו שגופנו לא מייצר כלל וממש הכרחי להוסיף למזון היומי). כך גם לגבי הויטמינים, המינרלים ומרכיבים שכבר לא קיימים באוכל הסטנדרטי. חשוב לחזור ולבדוק איך נספק לאותו מנוע משוכלל (גוף האדם) את המרכיבים הדרושים לו באמצעות תוספי-מזון חיוניים.