הגורמים להתרבות הקנדידה ותוצאתיהם
במאמר זה אנסה לפשט מהם הגורמים לזיהום הקנדידה ולנסות להסביר מה ההשלכות והתוצאות שלהם.
קנדידה הינה פטריה השוכנת במערכת העיכול אצל בני אדם. באופן נורמלי הפטריות והשמרים חיים במערכת העיכול בלי לגרום נזק ,יש להם חשיבות עליונה במערך ההגנתי של מערכת החיסון בגופינו, כל עוד נשמר האיזון בין החיידקים בפלורה של המעיים ,הכל תקין והגוף מתפקד בצורה אופטימלית ללא תופעות נלוות. הבעיה צצה שמערכת החיסון נפגעת ,נחלשת בגלל סיבות שונות שאמנה בהמשך ואוכלוסית המעיים משתנה, הקנדידה מתרבה במהירות ומייצרת רעלנים המפריעים לתפקודים גופניים רבים הקשורים במערכו שונות בגופינו, שמערכת העיכול היא רק אחת מהן.
אתן דוגמה, נניח שהינך סובל מדלקת בגרון והרופא החליט לתת לך טיפול של נטילת אנטיביוטקה,אתה מתחיל את הטיפול ומרגיש חלש,שילשולים ועוד תופעות .סבירות גבוה ביותר שמה שהתרחש בגופך זה התרבות מוגברת של קנדידה כתוצאה משימוש באנטיביוטיקה. אנטיביוטיקה מפרה את היחס הטבעי באוכלוסיית החיידקים בפלורה של המעיים ולמעשה פוגעת בחיידקים הידידותיים הנחוצים לנו לתפקוד תקין , הם למעשה עוזרים במניעת התפשטות יתר של הקנדיה.
תרופות נוספות פוגעות ביחס באיזון הגופני שלנו ומאיצות את התפשטות הקנדידה באופן לא מבוקר הגורם נזק לגופינו.
גורמים נוספים היכולים לגרום להתפשטות פטריית הקנדידה ,הינם מזונות המהווים קרקע פוריה להתרבות של הפטריה ולפגיעה בגופינו,דוגמה:אכילת של פחמימות וסוכרים בכמויות גדולות יעודד ויגביר את ייצור הקנדידה.
אז מה למעשה הפטריה תגרום לגופינו?
המצאות הפטרייה בדופן המעי תגרום לחוסר ספיגה של מזון לתוך המעי,חלק מהתוצרים יצאו מהמעי בלי שעברו את התהליכים הביוכימיים שהיו אמורים לעבור ,כתוצאה מכך הגוף יפתח רגישות לחלק מהחומרים שעברו במעי וזה מה שמכנים - אלרגיה.
זכרו,מערכת חיסון לא תקינה ,תביא להריסת האיזון הטבעי בין החיידקים הידודתיים לשאר "דיירי" המעיים ומשם תתחיל שרשרת תופעות הנובעות ממערכות שונות בגוף,חלקן יגרמו ישירות בגלל הקנדידה ואחרות בגלל הפחתת חיידקים אחרים.
הגורמים העיקריים להתרבות הקנדידה:
* שימוש בתרופות .
* סטרס - חוסר שקט.
* זיהום חיצוני.
* מחסור בשינה.
* אכילה מרובה של סוכרים ופחממות.
לריפוי טבעי של הקנדידה תוך שעות בעצמך, לחץ כאן.