הקדושה של הקבורה הדתית
ביום שאנו נפרדים מאדם יקר שהולך לעולמו אנו צריכים לדעת איזו הלוויה אנו רוצים לערוך לו. יש כיום את האפשרות הרגילה של הקבורה הדתית המסורתית, ויש גם את האופציה של קבורה חילונית. מרבית האנשים בישראל מעדיפים את הקבורה הדתית המסורתית משום שהם מבקשים להעניק את המשמעות הגדולה ביותר של החוויה האלמותית במעמד הלוויה, והדבר מבחינתם יכול להתקיים אך ורק במעמד הדתי המשמעותי של הלוויה הרגילה והמסורתית. הקדושה של לוויה דתית אינה מוטלת בספק לכל מי שמבקש זאת לעצמו, וכל מי שרוצה לערוך לוויה דתית כהלכתה יכולה לעשות כן, והדבר בהחלט מקובל, שהרי זוהי הנורמה במדינת ישראל.
קבורה חילונית והמשמעות שלה
קבורה חילונית היא קבורה משמעותית לא פחות, והשאלה היא עד כמה אנשים מוכנים לקבל את הלוויה הזו כמשמעותית מבחינתם. יש יתרונות רבים לכל לתהליך של קבורה חילונית, משום שבניגוד ללוויה הדתית המסורתית, שם לא תמיד יכולים להתחבר לטקסטים ולדרך שבה מתנהל הטקס, בין אם מדובר במילים מן התפילות שלא תמיד מבינים, או שמעמד הטקס הוא לא מרגיש אישי מספיק, ניתן לחשוב על קבורה חילונית על אופציה אלטרנטיבית רלוונטית בהחלט. המשמעות של קבורה חילונית היא גדולה עוד יותר, במובנים מסוימים משום שהטקס נערך על ידי המשפחה עצמה, וטקסטים אישיים שלה נכנסים אל טקס הקבורה ומלווים את המת בדרכו האחרונה. חיי האדם קדושים בכל מקרה, וטקס אישי שנכתב ונערך על ידי המשפחה הוא משמעותי לא פחות.
קבורה חילונית בקיבוצים
יש כיום מספר קיבוצים שמציעים את השטחים שלהם לקבורה חילונית. יש מספר בתי עלמין חילוניים בישראל, ומאז שחוקק החוק ב-1996, שמאפשר לבחור בין קבורה דתית ובין קבורה חילונית, ניתן לבקש להיקבר באחד מבתי העלמין הללו, אך המחיר הכספי שצריך לשלם עבור המהלך הזה גבוה משמעותית ממה שתעלה לוויה רגילה ומסורתית בבית עלמין מקומי. חשוב מאוד לדעת ולהכיר את ההבדלים השונים בין שני הטקסים, לחיוב ולשלילה.