לכתוב על מצבות
בתי העלמין מלאים מצבות וזאת אי אפשר להסתיר ואין שום טעם לומר את המובן מאליו, אך כאשר אנו נכנסים לבית העלמין אנו לא יכולים לראות מה כתוב על כל מצבה ומצבה, משום שיש רבות כאלו. על כל מצבה יש כיתוב ועל כל מצבה יש את הכיתוב שבני המשפחה בחרו לכתוב עליה. כיתוב על מצבות הוא עניין שאין להקל בו ראש, משום שלרב מדובר במצבה שנשארת לאורך שנים רבות מאוד, וכל דור שיגיע אל בית העלמן בשביל הצורך של לעלות לקבר, יוכל לקרוא את כל מה שכתוב על המצבה ולהבין את המשמעות של זה. לכתוב על מצבות זה אומר לכתוב בנצח המוחשי ביותר שיש לנו. האדם שקבור מתחת למצבה אינו יכול לקרוא באמת את מה שכתוב, אבל כל מי שבא לבקר אותו יכול, ולכן צריכה להיות משחבה על הכבוד שכל אחד יחלוק עם המת ברגע שיגיעו אל חלקת הקבר.
מה אפשר לכתוב על מצבות
על מרבית המצבות שנמצאות בבתי העלמין בישראל אנו יכולים למצוא את הכיתוב האחיד יחסית, עם השינויים של פרטי הנפטרים. על מצבה בישראל נהוג לכתוב כמה מילים יחסית דומות, כמו פתיחת הכיתוב עם המילים פה נטמן, או בקיור הידוע פ"נ. לאחר מכן, מצבות מקבלות את פרטי הנפטר, כמו השם והמשפחה, שם ההורים, ותאריכי הלידה והפטירה. לאחר מכן ניתן להוסיף על מצבות את המילים שיעידו על החיבור שבין האדם שנפטר לבין המשפחה והחברים, בניסוח אחיד אפילו, כמו אב, בן, סב או סבתא, ולבסוף ניתן להוסיף ציטוט מן המקורות היהודיים שמדברים על המעמד הזה, ובתחתיתן של מצבות אנו יכולים למצוא את המילה ת.נ.צ.ב.ה, האומרת כי תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
לשנות מעט את הנוסח
כיום התפיסה היא שונה בצורה משמעותית, וניתן לחרוט על כל מצבה נוסחים שונים במעט מאשר הנוסח המקובל, מאחר והרצון הוא לתת לכל אדם שהלך לעולמו את הייחוד המלא שלו. הדבר בא לידי ביטוי גם בצורה שבה המצבות השונות מעוצבות.