סדנאות גיבוש לפתרון המחלוקת בין הפרקליטים למשרד האוצר
זה מספר שבועות ששביתת הפרקליטים משתקת את בתי המשפט והכול בגלל הסכמי שכר. פושעים יוצאים לחופשי, תביעות וערעורים לא מוגשים, מזל שלפחות בצבא לפרקליטות הצבאית אין את הבעיה הזאת אחרת גם פעילי "פח"ע" (פעילות חבלנית עויינת) היו יכולים להשתחרר.
בצל כל המשבר הוצע לקחת בורר שיפסוק בין הצדדים. ברור שלמי שבעיקר יש מה להפסיד זה לפרקליטים כי במקרה שהפסיקה לא תהיה לטובתם בעצם הם לא יוכלו לערער על כך. ניסיון נוסף היה להקים וועדה ברשות שופט בית משפט העליון לשעבר אהרון שמגר, אולם גם רעיון זה לא יצא לפועל.
שר המשפטים יעקב נאמן נמצא בתווך, מצד אחד הוא בקשר עם שר האוצר שהוא חברו לקואליציה, בין היתר הוא זה שמחלק את העוגה התקציבית השנתית ובהחלטה שלו הוא יכול להורות לקבל את דרישות הפרקליטים ולסיים את השביתה.
לשר האוצר יש את האינטרס של משרדו ומה שאמונים עליו (נערי האוצר), והוא לא לחרוג ממסגרת התקציב ולתת כמה שפחות. מהצד השני יעקב נאמן צריך לייצג את הפרקליטים והפרקליטות, מבחינתו הם צריכים לקבל כמה שיותר. המצב המביך הזה ממשיך לשתק את כל המערכת השיפוטית במדינה ישראל. לימודי שביתות אנו, להוציא את גופי הביטחון במדינה לדעתי אין ארגון ממשלתי שלא שבת מאז קום המדינה והלוואי שאני טועה.
אז מה בעצם הפיתרון לבעיה ? אני רוצה להציע פיתרון אחר. יש לקחת את ראשי המידיינים מצד משרד האוצר ומצד הפרקליטות ולהביא אותם לסדנת גיבוש מרוכזת במשך שלושה ימים.
הסדנה תהה תהליכית ותתפרס על שלושת הימים כשבכל יום תהה התמקדות על נושא אחר. חשוב שהמקום יהיה רחוק מעיני התקשורת ולא במסגרת המשרדים בירושלים.
יום ראשון - הכרות וגיבוש. הסדנה תתחיל במשחקי הכרות לחיזוק התקשורת והאינטימיות בין הצדדים. כל אחד יצטרך להציג את סיפור חייו בפתיחה. לאחר מכן יערכו משחקים המעודדים תקשורת ופעילות בין זוגות.
חלוקה לקבוצות. שני המחנות מופרדים למספר קבוצות המתמודדות אחת מול השנייה. המטרה של התרגיל בסופו היא להראות את חשיבות עבודת הצוות והחזון של שני הקבוצות שהוא מעל לכול. יהיו הפסקות וארוחות מסודרות. אחרי הצהריים יצאו כולם לטיול רגלי של מספר שעות. בסיום כל הקבוצה תצטרך להכין אוכל בטבע. בסופו של יום חוזרים "לבסיס האם" . ואז הפתעה ערב גיבוש בסגנון קריוקי וקדימה ללכת לישון.
יום שני - שוב מתחילים עם פעילות משחררת כדוגמת יוגה צחוק. פעילות פיזית משחררת חסמים רגשיים. לאחר מכן תינתן הרצאה וסדנה על מהות הגישור. הסדנה תתמקד בתקשורת ובגישור לקראת התחלת השיחות. לאחר סדנת הגישור מתחיל "הדבר האמיתי". אחרי צהרים המשא ומתן מתחיל מחדש
כל קבוצה בוחרת נציגים ותתי נציגים כאשר כל אחד מייצג את נקודת הפתיחה שלו. התהליך מלווה עם יועץ ארגוני ומגשר. ישנם פיקוח על זמנים. בשעות הערב המשא ומתן נפסק לטובת ערב גיבוש בעל פעילות חברתית כמו סטאנאפ, שירה או כל דבר אחר. הפעילות היא מחויבת. כלומר על הצדדים להגיע.
יום שלישי - ביום השלישי ממשיכים את המשא ומתן עד לצהרים. נערכים סיכומים של כל ההסכמות ואי ההסכמות שהוצגו. הדברים מובאים אל שר האוצר ושר המשפטים אשר מגיעים למתחם. לאחר שהם בודקים עד היכן הצדדים הגיעו הם מקיימים ישיבה ביניהם ויוצאים עם פתרונות המובאות לנציגי הצדדים. וכך חוזר חלילה עד אשר הם מגיעים לעמק השווה.
במידה ועדין יהיו חילוקי דעות בין הצדדים הם יהיו הרבה יותר קרובים רגשית. והדבר יתרום לסיים את הסכסוך. כי הרי בסופו של דבר מאחורי סכסוכים יש הרבה אגו, וכלל הראשוני הוא ברגע שהאגו בצד ויש הכרות אישית בין הניצים שלו הייתה קודם הפיתרון פתאום יראה הרבה יותר קרוב ומוחשי.. סדנאות גיבוש בין מנהיגים יכולים לזרז כמעט כל תהליך של משא ומתן.