בישראל אין חוקה אך קיימים חוקי יסוד. חוק הגנת הפרטיות הוא חוק המתייחס לזכויות האדם תוך כדי הישענות על חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. חוק יסוד כבוד האדם וחירותו נועד להגן על זכויות האדם העיקריות במדינת ישראל. חשוב לדעת! אין בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו, סעיפים משוריינים וכך, באם יש רוב בכנסת, חוק זה הוא בר שינוי.
עורכי דין מנופפים תדיר בזכות הגנת הפרטיות, ולא סתם, הגנת הפרטיות היא הגנה חשובה אשר החוק בישראל מתייחס אליה במלוא כובד הראש. עורכי דין אשר מטפלים בתחום זכויות יוצרים יהיו אלה אשר מטפלים בתחום הגנת הפרטיות , שהרי יש קשר בין השניים. פגיעה של זכויות יוצרים היא פגיעה מהותית בפרטיות האדם.
בעוד שהחוק אשר מתייחס לתחום זכויות יוצרים הינו נהיר, ברור ומפורט, חוק הגנת הפרטיות איננו מגדיר באופן תמציתי מהי פרטיות, אך הוא מפרט מה הם הדרכים הגורמות לפגיעה בפרטיות.
עורכי דין מתחילים או ותיקים ידקלמו לך, באם תבקש, מה הן הדרכים הגורמות לפגיעה בתחום הגנת הפרטיות. הדרכים הן: האזנה, צילום אדם כשהוא ברשות היחיד, בילוש מטריד אחר אדם, ביזוי אדם באמצעות פרסום תמונתו, שימוש בתוכן של מכתב פרטי בלי רשות (כל עוד לא מדובר על מכתב בעל ערך היסטורי או מכתב אשר עדיין לא עברו חמש עשרה שנים מרגע כתיבתו), שימוש בלתי מורשה בשמו של אדם, בכינויו של אדם, בתמונתו של אדם, בקולו של אדם לשם רווח, הפרת חובת סודיות, שימוש בידיעה על ענייניו הפרטיים של אדם (למשל, העברת מספר כרטיס אשראי של אדם, כאשר האדם מסר את מספר כרטיס האשראי לשם קניית פיצה, ופלוני אלמוני מחליט לעשות שימוש נוסף או אחר במספר כרטיס האשראי ולקנות חוץ מהפיצה, גם מערכת קולנוע ביתית), פרסום כל דבר אשר הושג בדרך שפגעה ב- הגנת הפרטיות של היחיד, פרסום מצב בריאותו של האדם או פרטים הקשורים לצנעת חייו האישיים של פלוני אלמוני.
ישראל משופעת בהרבה עורכי דין , חשוב לציין שתחום הגנת הפרטיות ותחום זכויות יוצרים הוא תחום מיוחד וחשוב והאנשים העוסקים בו הם עורכי דין מקצוענים של ממש.