אולי זה אבסורד, אבל גם אחרי שאנשים מתים הם צריכים להשאיר כסף או לפחות להשאיר קרוב משפחה שיממן עבורם את הוצאות הקבורה ואת כל מה שהן כוללות. צריך לשלם עבור חלקות הקבר, עבור מצבות הקבורה, עבור שלטים ומודעות ועבור השבעה והאוכל וגם עבור הכיבוד והאוכל המוגש שם. אז כן, לסיכומו של עניין לאילו שבגילאים צעירים חושבים שהם יכולים להסתדר בלי כסף. כדאי להבין שהם טועים.
מצבות קבורה – אז כמה בעתם עולה להיקבר?
חלקת הקבר לבדה עולה בין 3,000 ₪ עד 12,000 ₪, ישנם אנשים הרוכשים את חלקת הקבר עוד בחייהם, בעיקר אם הם רוצים להיקבר ליד מישהו מסוים ומעוניינים לשמור לעצמם את המקום מראש, לפני שייתפס. גם מצבות קבורה כרוכות בתשלום לא נמוך שמתחיל בסביבות ה-1,000 ₪ לפחות אך בסופו של דבר מגיע לסכומים גבוהים יותר. ביטוח לאומי יממן את מצבות קבורה במקרים בהם מדובר בנפטר בודד, שאין לו כלל בני משפחה במדינה (הורים, בן זוג או ילדים). בכל המקרים האחרים המשפחות יצטרכו לממן את העלויות עבור מצבת קבורה.
מצבות קבורה – באילו גורמים תלויים המחירים
כמובן שכמו בכל דבר, גובה העלויות של הדברים תלוי בגורמים רבים. במקרה של מצבות קבורה, המחירים שהמשפחה תתבקש לשלם עבורן, יהיו תלויים בפרמטרים כמו: החומרים מהם יהיו עשויים מצבות קבורה, הגודל והצורה שלהן, העיצוב שלהן (האם המשפחה רוצה עיצוב מיוחד או מסתפקת במצבות קבורה סטנדרטיות). גם הכיתוב על מצבות קבורה כרוך בתשלום ועל כן על המשפחה להחליט כמה אותיות היא רוצה שיהיו על המצבה ואיך האותיות יראו , כי כל דבר כזה כרוך בתשלום נוסף.