בעת רכישת פוליסת ביטוח רכב, נרכשות למעשה מספר פוליסות שונות אשר נהוג ואף רצוי לרכשן ממקור אחד על מנת לחסוך בניהול שני תאריכי חידוש שונים ממקורות שונים. פוליסת ביטוח רכב אחת הינה פוליסת ביטוח חובה לרכב אשר מקנה לרכב המבוטח והנהג אשר ברכב כיסוי במקרים של נזקים לגוף במקרי תאונת דרכים אשר נגרמו לנהג, לנוסעים ולהולכי הרגל אשר היו מעורבים בתאונת הדרכים. פוליסת ביטוח מקיף הינה פוליסה שניה אשר נמכרת כחלק מפוליסות הביטוח המבטחות כלי רכב. פוליסת ביטוח מקיף אמנם אין חובה ברכישתה אולם היא מקנה בטחון ושקט כלכלי מפני מקרים כגון תאונת דרכים, או גניבת כלי הרכב המבוטח, וכן מפני נזקי טבע מסוימים כגון אש או התלקחות, שטפון או נזקי הצפה, ברקים וכו'.
תוקף פוליסות ביטוח נקבע באופן שונה. פוליסות ביטוח חובה לרכב נכנסות לתוקפן מייד עם תשלום דמי הביטוח בבנק או בבנק הדואר. כאשר תעודת ביטוח חובה חתומה על ידי הבנק או בנק הדואר - פוליסת ביטוח חובה הינה בתוקף. מצבן של פוליסות ביטוח מקיף הינו שונה. תוקפן של פוליסות ביטוח מקיף נכנס לתוקף מרגע אשר הגיעו המבטחים וחברת הביטוח לסיכום, ולאחר כי הותקנו בכלי הרכב כל המיגונים אשר נדרשים בידי חברת הביטוח. גם אם עדיין לא שולמה פרמיית הביטוח אך קיימת הסכמה מצד שני הצדדים ואמצעי המיגון מותקנים - פוליסת ביטוח מקיך הינה בתוקף. מאידך, גם אם התבצע תשלום הפרמיה בבנק או בבנק הדואר אך אמצעי המיגון אשר נדרשים על ידי חברת הביטוח עדיין לא הותקנו כהלכה בכלי הרכב המבוטח - פוליסת ביטוח מקיף אינה בתוקף במקרה כזה.
אמצעי המיגון אשר נדרשים על ידי חברות הביטוח כוללים על פי רב אימובילייזר מקורי אשר כל כלי הרכב החדשים מגיעים מצוידים איתו ואשר מיוצר במפעלי החברה אשר מייצרת את כלי הרכב, קודנית אשר תפקידה לספק מכשול נוסף בדרכו של נהג כלי הרכב כיוון שגם באותם מקרים בהם נגנב מפתח הרכב עדיין נדרש להכניס קוד סודי על מנת להתניע את כלי הרכב.
אמצעי מיגון נוספים אשר חברת הביטוח עשויה לדרוש מבעל הרכב המבוטח להתקין בכלי הרכב כוללים אמצעי ניתור (כגון GPS) ואמצעי זיהוי חלקי כלי הרכב לאחר שסומנו בסימון המקשה על מחיקה. אמצעי מיגון אלו נדרשים על פי רב רק עבור רכבי יוקרה.