חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

שלום ובטחון / אלון שוסטר

מאת: צו פיוסחברה ומדינה - כללי02/11/20101052 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

פתיחת השנה העברית החדשה עמוסה, ככל קודמותיה, בציפיותינו הבלתי נלאות ל"שלום ובטחון".

ואכן, מי לא רוצה שלום? המתנחל הכי משיחי רוצה בשלום, אין ספק והפוסט ציוני הכי רחוק מהמרכז רוצה בביטחון, בוודאי.

אלא מה? לכולנו תנאים מוקדמים, המקובלים בעיקר על עצמנו, תנאים שכמעט ולא מאפשרים את ההתדיינות האמיתית הנחוצה כאוויר לנשימה להגדלת שרידותה של מדינת היהודים הדמוקרטית.

בשארית כוחות הנפש שלהם, מחזיקים רוב הישראלים אצבעות לראש הממשלה וצוותו, שמחרפים נפשם הפוליטית בניסיון להחיות את המו"מיה, ניסיון שחציו פתטי וחציו הרואי, ניסיון שמכוון במידה שווה הן למצלמות והן להיסטוריה.

כמה נדוש וכמה נורא היה מחול הדמים שחזר לכבישי ארצנו? כולנו נמלאנו כאב לב וזעם לנוכח התקפת הטרור בהרי יהודה. אלא מה? כאן מסתיים הקונסנזוס הלאומי.

השמאל הלא ציוני מחכך ידיו בהנאה סדיסטית: "מגיע להם, שיצאו משם".
הימין השומע קולות מתקשה להסתיר את הנאתו הפוליטית מהרציחות ומכוון אש תקשורתית מדוייקת: "ראש הממשלה המתרפס הביא עלינו את הטרגדיה."

הקולות הקיצוניים מרתיחים את הדם ומכניסים אותנו לסחרור שממש לא נחוץ לנו בעיצומו של קיץ חם ומהביל מאין כמוהו.

חמש שנים להפסקת הנוכחות הישראלית ברצועת עזה, עשר שנים לפרוץ "אינתיפאדת אל אקסה", שבע עשרה שנים להשקת הסכם אוסלו והסכם השלום עם ירדן, שלושים ואחת שנה להסכם השלום ההיסטורי עם מצרים, ארבעים ושלוש שנה להשתלטות ישראל על הגדה המערבית שנבעה מתוקפנות ירדנית ומהחלטה ישראלית מחושבת לנצל זאת למען תיקון היסטורי של הטעות התש"חית.

מאז מלחמת ששת הימים, אבד הקונסנזוס ומאז אנחנו מתקשים להסכים על קווי היסוד להבנת המציאות, כפי שהיא מתגלית לנו.
מה עושים? איך מנהלים ככה את הענינים?

בגדול, מסכימים על כללי המשחק ולא מתעסקים בשטויות.

אציע שני עקרונות, סביבם נוכל לרכז קואליציה רחבה למדי בקרב יהודי מדינת ישראל, כולל חלקים נאים מקרב אזרחי ישראל המתגוררים בגדה המערבית:

  1. עקרון "עשה": מדינת ישראל הוכיחה יכולת מופלאה לעמוד בזעזועים עומק פוליטיים. המהפך המפלגתי היה הראשון בהם – האליטה נפלה אבל השמים – לא. מלחמת לבנון אילצה אותי ואת חברי להלחם בחריקת שיניים ולאבד חברים במלחמה שגוייה ומיותרת ובשהות לבנונית חסרת פשר. למרות הקושי האדיר, עמדנו בכך והדמוקרטיה הישראלית רשמה לעצמה עוד הישג. הרחבת ההתנחלויות בלב השטח המאוכלס בגדה ובעזה הינה התרסה בוטה כנגד אמונתנו ובכל זאת – הגיוס נמשך, הלויאליות למדינה לא נפגעה. מנגד, פינוי סיני ועזה, הכנסת אש"ף מטוניס ללב הארץ והמשך הפיגועים העלה ומעלה את הסעיף לחברינו העבדקנים. ובכל זאת, מנהיגי הקהילות המשמעותיות מובילים אותן בדרך הממלכתית. בינתיים.
    עיקרון ה"עשה" היסודי הוא איפה: מותר להתעצבן, להפגין, אפילו לסרב, פה ושם (בלי להגזים). יחד עם זאת, מוכרחים לשמור, מכל משמר, על המסגרת הדמוקרטית ועל כיבוד החלטות רשויות המשטר.
     
  2. עיקרון "אל תעשה": לא צריך להתעקש על מינוחים, לא ללמד את הזולת איך לדבר ומה לחשוב . אתם תקראו לזה "גירוש" ואנחנו "פינוי", אתם "יהודה ושומרון" ואנחנו "הגדה המערבית", "פושעי אוסלו" ו"חולמי אוסלו", "תשקורת" ו- "תקשורת", "מבצע שלום הגליל" ותאומו "מלחמת לבנון (הראשונה)" וכיו"ב. בואו לא נתעסק במינוחים, נניח לסמנטיקה ונתמקד בכיבוד כללי המשחק.
    פועל יוצא מהחלטה להימנע מתיקון "שגיאותיו" של האחר יהיה בשלות גבוהה יותר להקשבה הדדית ואולי, אולי מציאת עוד מכנים משותפים.
     

עמידה בעיקרון הראשון תבטיח יציבות המשטר וקיום המדינה, עמידה בשני – תוודא את היציבות הנפשית של כולנו.

מגיע לנו, לא?

שנה טוב ומשמעותית,
אלון שוסטר

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת צו פיוס

מאת: צו פיוסחברה ומדינה - כללי16/04/121307 צפיות
כנגד ארבעת הבנים הישראלים דיברה תורה חכם, מה הוא אומר – "מה העדות החוקים והמשפטים, אשר ציווה אלוקינו אתכם": הוא המתחזק צמא הידע. הוא חוקר ודורש לדעת כל תג יהודי. הוא לא מבקר בלי הרף על "תורה ועבודה", תוך הבאת ציטטות בלתי נגמרות..

מאת: צו פיוסחברה ומדינה - כללי23/02/121416 צפיות
אז אחרי ההצעה, ההתרגשות, האירוסין, והזמן שלקח לי לעכל את זה שאני מתחתנת, הגיעה גם השאלה החשובה והגדולה: איפה נגור?

מאת: צו פיוסדתות17/01/127876 צפיות
התמונה של עת הרצון בשעת נעילת שערי שמיים הייתה נפלאה. עם ישראל על נשיו וילדיו עומדים זקופים בבגדים לבנים כשעיניהם חתומות בקרקע אך לבם פונה כלפי שמיא בתחינה ובבקשה למחילה וכפרה. עם קול תרועת השופר בצאת הצום, הלכה התמונה והתרוקנה והשאירה את היכל הקודש יתום מאנשים שחזרו לשגרת חייהם לפחות עד החג הבא.

מאת: צו פיוסצדק חברתי21/12/111603 צפיות
כשאני באה לכתוב על חיינו כחרדים אני רוצה לעשות סדר בדברים למי שלא ממש מכיר ולא יודע להבדיל בין הסוגים השונים שבין חובשי הכיפות. לחלוני המתבונן מן הצד כולם נראים פחות או יותר אותו הדבר, הוא יכול להצביע על הבדלים קלים ותו לא. אבל לחרדי ההבדלים האלו הם תהומיים, כמעט כמו חילוני-חרדי. אז בואו נעשה סדר בדברים:

מאת: צו פיוסדתות15/12/117713 צפיות
בישראל 2011 תלמידים אתיופים לא נכנסים לכיתות לימוד בבתי ספר. ולא חלילה בפריפריה, שמה תנוח דעתנו על משכבה ונקבל חצי נחמה... ”כי זה קרה בפריפריה, זה מערב פרוע שמה הם תקועים במאה ה-19 לא פלא. מזל שבעירנו הנאורה לעולם לא יקרה דבר שכזה.”

מאת: צו פיוסדתות30/11/113285 צפיות
אלול הוא חודש המכונה במסורת היהודית "חודש הרחמים והסליחות", מכיוון שהוא מקדים את ראש השנה ויום כיפור. הביטוי הכי נפוץ בחודש זה הוא "שנה טובה", ביטוי העולה בכל מפגש משפחתי, חברתי, בשיחות עם חברות האינטרנט והסלולאר שנזכרות גם הם לעשות את השנה ליותר טובה ומציעות לך דילים "משתלמים במיוחד", קבלת אסמסים מהקאנטרי שלך המברך אותך לשנה טובה ולא שוכח לצרף הודעת תזכורת "המנוי שלך נגמר בעוד... תגיע לחדשו",

מאת: צו פיוסדת ומדינה09/11/111455 צפיות
הגיעה השעה להוציא את היהדות משליטת החרדים. כאשר היהדות נשלטת על ידי חרדים אלו שלא אוהבים אותם חשים עצמם פטורים מערכי היהדות. וממש לא בצדק. הערבות ההדדית לדוגמה.

מאמרים נוספים בנושא חברה ומדינה - כללי

מאת: בנימין קלינגרחברה ומדינה - כללי05/10/222725 צפיות
לא פעם אנו מתלבטים אם להחליף גג,לבנות גדר,פרגולה,גאקוזי, לסגור חניה או מחסן ולהשכיר אותו או לפעמים לפצל דירה אחת לשניים / שלוש ויותר. להשכירם אבכדי לקבל הכנסה חודשית. כן אז ייתכן ולקחתם סיכון והתחלתם לבצע עבודה הטעונה היתר, והופ הפיקוח הופיע. לא חשוב אם בגלל תלונה של שכן "נחמד" או מכל סיבה אחרת אתפ בבעייה וככל שלא תדעו מה זכויותכם וכיצד להתנהג אתם עלולים להסתבך. לנו במשרד קלינגר בנימין ניסיון רב בהתמודדות עם ביקורי פתע של הרשויות,צווי הפסקת עבודה,צווי הריסה מנהליים שיפוטיים ועוד.

מאת: בנימין קלינגרחברה ומדינה - כללי02/05/222028 צפיות
השקעה בקרקע חקלאית היא נושא שמעניין אנשים רבים וניתן לדון בו בהרבה מאוד אספקטים. קיימים היבטים רבים שצריך לבדוק לבחינת כדאיות השקעה בקרקע כזו ובמאמר זה נתמקד באחד הקריטריונים המרכזיים. ראשית, כשבאים להשקיע בקרקע חקלאית, חשוב לזכור את המובן מאליו, כי מדובר בהשקעה ספקולטיבית בהגדרה. קיים בה סיכון וגם המשקיע צריך להביא בחשבון שהרבה פעמים טווח השקעה עד להפקת תשואה ראוייה הוא ארוך יחסית – הוא לא טווח קצר! לרוב שינוי יעוד לא יתרחש בתוך שנים בודדות. אין בעובדה הזו בכדי לפסול את ההשקעה כקרקע כזו, אבל חשוב לזכור את הדבר.

מאת: אבי בכרחברה ומדינה - כללי28/11/211836 צפיות
גולדה מאיר (מאירסון) היא ללא ספק מיתוס יהודי, מיתוס ישראלי ומיתוס לאומי, גולדה היא לא רק מיתוס לאומי, גולדה הצליחה להתמקם מכוח אישיותה בתודעה כמיתוס בינלאומי חוצה מגזרים ומגדרים, אישיותה המרתקת וסיפור חייה הינם נרטיב לאומי, ציוני, ועולמי. דמותה ופועלה המרתקת מהווה לנו כיהודים החיים את העבר וההווה הציוני אבן דרך ודוגמה ומופת לאישה אשר הקדישה את חייה ופועלה לחלוטין לעם היהודי ושימשה אור לנשים בכל העולם כאישה אשר "עשתה את זה ובגדול" והגיעה למקומה ומיקומה הגבוהים כראשת ממשלה בזכות אישיותה ועשייתה בלבד ללא מורא ללא חסד או התחסדות ואת כל זה עשתה בעולם גברי ושוביניסטי במיוחד בשנים בהם חיה ופעלה.

מאת: בנימין קלינגרחברה ומדינה - כללי09/09/207660 צפיות
הרשות לאכיפה במקרקעין (היחידה הארצית לאכיפת דיני התכנון והבנייה לשעבר) היא יחידת סמך במשרד האוצר, כפופה לשר האוצר ופועלת כיחידה עצמאית. ייעודה הוא להיאבק בעבירות התכנון והבניה ולבצע פיקוח על הועדות המקומיות. ביום 19.6.2016 קיבלה ממשלת ישראל החלטה מספר 1559 "חיזוק אכיפת דיני התכנון והבנייה" מתוך הבנה שמדובר ביעד אסטרטגי של מדינת ישראל שעל רשויות המדינה להוביל על מנת להגן על התכנון והבנייה ולבצר את שלטון החוק. החלטת הממשלה שמה את היחידה לאכיפה במקרקעין בחזית המאבק בעבירות התכנון והבנייה, מעניקה אחריות, כלים ומשאבים לממש את האחריות המוטלת עליה. תיקון 116 לחוק התכנון והבנייה, העניק לרשות את הסמכויות הנרחבות לממש את האחריות כאמור.

מאת: אדיר בנימיניחברה ומדינה - כללי18/08/182074 צפיות
בתיאוריה הפוליטית שלו, שאף ז'אן ז'אק רוסו, ליישב בין האינדיבידואליזם הקיצוני שבו דגל, לבין השמירה על הסולידריות החברתית. רוסו האמין כי הרגש האנושי הטבעי הוא רגש של סולידריות בין בני אדם שהוא גם הבסיס לחיים בקולקטיב

בית המשפט העליון דן לאחרונה ודחה בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו, כב' השופטת מ' סוקולוב מיום 18.10.2017. בגדרו של פסק הדין, נדחה ערעורו של המבקש על החלטתו של בית המשפט לעניינים מקומיים ברמת גן (כב' השופט העמית מ' בן-חיים), בע"א 39527-06-17, מיום 10.07.2017, שם נדחתה בקשתו של העותר להאריך את המועד להישפט על הודעת תשלום קנס, מיום 10.05.1998.

מאת: עומריחברה ומדינה - כללי23/05/172267 צפיות
חברות ואתרים גדולים בתחום הקניות אונליין (E-commerse) כמו איביי, אמזון, דיל אקסטרים, אליאקספרס, אתר Zipy הישראלי ודומיהם, החלו לאחרונה לחייב את הלקוחות שלהם להזין גם את המיקוד שלהם באזור הזנת הכתובת לפני ביצוע רכישה. אם בעבר עניין זה היה רשות בלבד, היום לא תוכלו להמשיך בתהליך הקניה שלכם אונליין אם לא תזינו

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica